Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:1910/84/09.12.16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Μια από τις βασικές διακηρύξεις της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η ισονομία και ισοπολιτεία και ταυτόχρονα η προστασία των αδύναμων έναντι της εξουσίας του χρήματος και της δύναμης.

Τα κυκλώματα της εξουσιαστικής διαπλοκής με την δύναμη που διαθέτουν μέσω ποικίλων εξωθεσμικών παραδικαστικών κυκλωμάτων, όταν δεν μπορούν επιτύχουν σκανδαλώδεις αθωώσεις προσπαθούν με την παρελκυστική τακτική να παραπέμψουν τις υποθέσεις στις καλένδες της παραγραφής και έτσι ατιμώρητοι να νέμονται όσα κατέκλεψαν ή ακόμα και να επανέλθουν στις θέσεις εξουσίας έχοντας ξεπλύνει τα εγκλήματα και έχοντας νομιμοποιήσει τα εξ αυτών έσοδα.

Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στο Εφετείο Αθηνών μια πολύ σημαντική δίκη, η οποία κατέληξε σε βαριά καταδίκη.

Σας καταθέτω σχετικό ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα στο οποίο σημειώνονται τα στοιχεία της υπόθεσης ,η οποία αφορά μια από τους 27 υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων, που "κοσμούσαν" θέσεις του ναού της Δημοκρατίας επι δεκαετίες με πλαστούς τίτλους σπουδών και προσόντων.

Σημειώνονται επίσης οι εύστοχες αναφορές του προέδρου του δικαστηρίου κ. Μαρούδη και της Εισαγγελέως στο ήθος που πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνακόλουθα στην τήρηση της νομιμότητας.

Στο Δημόσιο όμως υπάρχει Ιεραρχία και αυτή αρχίζει μεν από κάτω από τις καθαρίστριες-δακτυλογράφους και καταλήγει στους πολιτικούς προϊσταμένους ,τους Άρχοντες.

Γιαυτό επικαλούμαι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκώ με αυτή την ερώτηση την ρήση του φιλόσοφου Ισοκράτη(στην επιστολή προς τον Κύπριο Νικοκλέα)

 

[31] Μὴ τοὺς μὲν ἄλλους ἀξίου κοσμίως ζῆν τοὺς δὲ

βασιλεῖς ἀτάκτως, ἀλλὰ τὴν σαυτοῦ σωφροσύνην παρά-

δειγμα τοῖς ἄλλοις καθίστη, γιγνώσκων ὅτι τὸ τῆς πόλεως

ὅλης ἦθος ὁμοιοῦται τοῖς ἄρχουσιν.

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή επηρεάζονται από το ήθος των αρχόντων και ανάλογα πράττουν και έτσι όλοι μαζί παράγουν συγκεκριμένο ήθος. Δεν θα διορθωθεί η κρατική μηχανή εάν τιμωρηθούν καθαρίστριες και δακτυλογράφοι δίκαια και αυστηρά και παραμείνουν για τα ίδια αδικήματα ατιμώρητοι οι "ανώτεροι", οι Άρχοντες, οι έχοντες την ασπίδα της Διαπλοκής στη χώρα μας.

 

Εν προκειμένω λοιπόν προκύπτουν ορισμένες πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις ,ώστε να ελεγχθεί και το πόσο ηθικό είναι να αποδίδεται δικαιοσύνη A LA CARTE δηλαδή για τα ίδια ποινικά ζητήματα οι υποθέσεις των αδύναμων, όπως εν προκειμένω η καθαρίστρια-δακτυλογράφος της Βουλής να οδηγείται σε δίκη ταχύτατα για να μην παραγραφεί η υπόθεση και οι φάκελοι των επώνυμων και ισχυρών να βρίσκονται στα συρτάρια.

Στο ίδιο ρεπορτάζ ,το οποίο επικαλούμαι και καταθέτω, αναφέρεται υπόθεση συζύγου βουλευτίνας, ο οποίος είχε πλαστό τίτλο ,με τον οποίο απολάμβανε προνόμια δημόσιας θέσης από τη δεκαετία του 1980.Η βουλευτίνα δήλωσε μάλιστα ότι πράγματι το πτυχίο ήταν πλαστό ,ότι εξαπατήθηκε και η ίδια και ζητεί ίδια μεταχείριση του συζύγου της με τους απλούς πολίτες!

Αναφέρεται επίσης γόνος οικογένειας εργολάβων δημοσίων έργων που πλημμύρισε τη Δικαιοσύνη με πλαστά πτυχία από το ανύπαρκτο πανεπιστήμιο MIDDLEHAM..

Αναφέρονται και άλλοι υπάλληλοι της Βουλής και προφανώς είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι δεν οδηγήθηκαν όλοι στην ίδια δίκη, στην ίδια δικαστική αίθουσα για να βεβαιωθούν οι πολίτες ότι υπάρχει καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας.

Οι υποθέσεις σκορπίστηκαν και παρά τις επιταγές για δημόσια δίκη ,αυτό θα είναι γράμμα κενό, αφού κανείς δεν θα πληροφορηθεί πότε και πού θα εκδικασθούν, αν δεν καταλήξουν κιόλας με παραδικαστική δραστηριότητα στο αρχείο.

Ενδεικτικό είναι ότι και στην δίκη αυτής της υπαλλήλου της Βουλής είχαν ορισθεί μόνον δύο δίκες με την δεύτερη να είναι υπόθεση του πρώην υπουργού Ανθόπουλου, ο οποίος παραπέμπεται για τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων.

Ακροατήριο δηλαδή και άρα ευρεία γνωστοποίηση δημοσιότητας, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο νόμος δεν υπήρχε και είναι θέμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του ποιός νοθεύει με αυτό τον τρόπο και υπέρ των ισχυρών την αρχή της δημόσιας δίκης η οποία είναι δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά και διδασκαλία της ορθόδοξης πίστης με την διακήρυξη του Αποστόλου Παύλου (Α προς Τιμόθεον):

"Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων ήλεγχε ίνα και οι λοιποί φόβον έχουσι¨

Είτε λοιπόν με το κόλπο της μιας η δύο δικών, είτε με το κόλπο των προσωπικών δεδομένων τα "καμάρια" της διαπλοκής θα κουκουλώσουν εν τέλει τις υποθέσεις τους και θα γίνουν και διαπρύσσιοι τιμητές του ήθους και της νομιμότητας στην πλατεία Κολωνακίου ή από του "αμβωνος" των Ομίλων της διαπλοκής.

Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια από την γνωστή αμαρτωλή σύμβαση της ΕΡΤ , για την οποία είχαν διαταχθεί έρευνες για τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν επανακάμψαντα στην προεδρεία του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου κ.Γκαγκάτση και όμως η υπόθεση βρίσκεται επί 7 χρόνια στο στάδιο της ανακριτικής έρευνας!!!

Πέραν αυτών έχουν δει το φως της δημοσιότητας πλήθος ανακοινώσεων για την διαπίστωση πλαστών πτυχίων και αυθαιρεσιών καθηγητών στον εφοδιασμό με επιστημονικούς τίτλους διαφόρων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησής μου για το Πανεπιστήμιο Πατρών πρώτα ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση η ολοκλήρωση της επιστημονικής μελέτης ,η οποία αποτελεί επιστημονικό τίτλο για την κάτοχο και πολύ αργότερα παραδόθηκε για να λάβει επίσημο αριθμό ολοκλήρωσης-παράδοσης στην αρμόδια υπηρεσία πρωτοκόλλου.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα αναφέρονται και 4 διαφορετικές ημερομηνίες με τρόπο παράδοξο, ενώ βεβαιώνεται ότι χορηγούνται επιστημονικές περγαμηνές, ικανές να δημιουργήσουν συνθήκες υπεροχής, αλλά χωρίς να τηρείται μεταξύ καθηγητή, πανεπιστημίου και επιστήμονα καμία επίσημη διαδικασία, η οποία να αποκλείει παίγνια ευνοιοκρατίας και συναλλαγής.

Ως τα κρατικά πανεπιστήμια να είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" και τσιφλίκι ορισμένων καθηγητών.

Από την αλληλογραφία "μπακάλικου" υποψιαζόμαστε τα χειρότερα.

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ:

1) Πως συμβαίνει να ανακοινώνεται στη Γενική Συνέλευση ως ολοκληρωθείσα επιστημονική μελέτη και αυτή να ολοκληρώνεται με τον οικείο αριθμό πρωτοκόλλου πολύ αργότερα ,ενώ προκύπτουν 4 διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ παράδοσης-ανακοίνωσης και παραλαβής ;

Σας καταθέτω τα έγγραφα με το ερώτημα ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

2) Ποια είναι με βάση έγγραφα η δικαστική πορεία και διερεύνηση του σκανδάλου της σύμβασης ΕΡΤ-ΕΠΟ από το 2005 όταν αποκαλύφθηκε μέχρι και σήμερα;

- Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

3) Νομίζετε πως πρέπει αρμοδίως να διερευνηθεί γιατί στο πινάκιο της δικασίμου της 21ης Νοεμβρίου 2016 στο Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με προεδρεύοντα τον κ. Μαρούδη ορίσθηκαν δυο μόνο υποθέσεις, ενώ στα άλλα πινάκια δεκάδες ,αν όχι για να περάσουν απαρατήρητες οι δυο πολύ σημαντικές υποθέσεις, χωρίς φυσικά ευθύνη των δικαστικών λειτουργών που πληρώθηκαν;

4) Ποιός διαχώρισε τις 27 υποθέσεις των πλαστών πτυχίων της Βουλής ώστε να δικαστούν διάσπαρτες και ενδεχομένως να κουκουλωθούν ορισμένες εξ αυτών;

5) Που βρίσκεται η υπόθεση του πλαστού πτυχίου του συζύγου της εξαπατημένης βουλευτίνας Μαρίας Γιαννακάκη;

6) Πόσες υποθέσεις πλαστών πτυχίων έχουν εκδικασθεί έστω και σε πρώτο βαθμό τα τελευταία 5 χρόνια και πόσες εκκρεμούν σε διάφορα στάδια της διαδικασίας;

- Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας.

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος