Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:2115/19-12-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Ποικίλες οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο πολυσέλιδος πρωτότυπος «οδηγός» περίθαλψης των αλλοδαπών που έστειλε στο υγειονομικό προσωπικό ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ.Θεόδωρος Πισιμίσης.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με γραπτή ανακοίνωση του τομέα Υγείας μεταξύ άλλων τονίζει:

«Δεν διοικείται με αποπροσανατολισμούς και δηλώσεις εντυπωσιασμού το ΠΓΝΠ. Είναι, λοιπόν, επιεικώς απαράδεκτη η δημόσια παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Θ. Πισιμίση... Ο κ. διοικητής είπε το αυτονόητο, αλλά και περιττό. Είναι δοκιμασμένες οι ευαισθησίες και το φιλότιμο των συμπατριωτών μας, άρα εντελώς άστοχη η παρέμβασή του θέλοντας προφανώς να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και να πείσει ότι προοδευτικοί είναι μόνο οι αριστεροί. Συνεπώς, ο κ. Θ. Πισιμίσης ας αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ για τη κομματική εκμετάλλευση κι ας επικεντρωθεί στα καθήκοντά του, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα του ΠΓΝΠ».

Επίσης η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου μιλώντας στα ΜΜΕ είπε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε ως κοινωνία μία βαθύτατη κρίση αξιών, με καταιγιστικό βομβαρδισμό κατά της παράδοσης, της θρησκείας και του πνευματικού δυναμικού της χώρας μας. Μίας χώρας που μέσα στην απέραντη πενία της, δείχνει δείγματα γραφής στην αλληλεγγύη, τη στέγαση, τη σίτιση και την υγειονομική κάλυψη των μεταναστευτικών ροών. Ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων άλλων λαών είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον σεβασμό των άλλων λαών στα ήθη, τα έθιμα, την προσφορά και την καλοπροαίρετη φιλοξενία μας. Eντολές για αφαίρεση χριστιανικών συμβόλων από νοσηλευτικά ιδρύματα σε περίπτωση νοσηλείας μουσουλμάνων ή αμφιλεγόμενες δηλώσεις περί της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, θίγουν την υπόσταση και την αξιοπρέπεια των πολιτών, παραπέμπουν σε στάση υποτέλειας, υποταγής και πνευματικής αλλοτρίωσης του Έλληνα».

Γίνεται αντιληπτό ότι οι φορολογούμενοι πολίτες δεν κατανοούν γιατί χρειάζεται να εκδοθεί ένα πεντασέλιδο κείμενο οδηγιών, το οποίο μάλιστα απευθύνεται σε επιστήμονες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι αυτόν τον καιρό ξεπερνούν ακόμα και τον εαυτό τους για να παρέχουν υπηρεσίες στους συμπατριώτες μας, αλλά και σε κάθε ασθενή, στις ‘’συνθήκες πολέμου’’ που επικρατούν στα νοσοκομεία μας.

Εξάλλου θέμα συζήτησης, σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτέλεσε ο πολυσέλιδος πρωτότυπος οδηγός περίθαλψης των αλλοδαπών που έστειλε στο υγειονομικό προσωπικό ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ.Θεόδωρος Πισιμίσης. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο διοικητής προκάλεσε σάλο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίθαλψη των μουσουλμάνων τονίζοντας ότι θα πρέπει να τους εξασφαλίζουν ειδικό λατρευτικό χώρο, να αφαιρούν τα εικονίσματα από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται και οι άνδρες γυναικολόγοι να μην εξετάζουν τις γυναίκες, παρά μόνον όταν προκύπτει ζήτημα ζωής και θανάτου.

Επειδή δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από πλευράς υπουργείου, ερωτάσθε:

 

1. Ο διοικητής του νοσοκομείου είχε ενημερώσει το Υπουργείο ή τον αναπληρωτή διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Δημήτρη Κωστακιώτη;

2. Μήπως αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να χειριστεί η προϊσταμένη αρχή του κ. Πισιμίση που είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας;

3. Η εποπτεύουσα αρχή έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία της 6ης Υ.Πε., να εξετάσει το κείμενο Πισιμίση εάν θίγει νομικής φύσεως ζητήματα ώστε στη συνέχεια να υπάρξει αποκατάσταση;

4. Μήπως δεν είναι προφανής ο σεβασμός προς όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτως θρησκεύματος;

5. Μήπως έχει παρατηρήσει κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος