Loading...
 Start Page
«Κύρια Εισαγγελέα : Αν ένας Έλληνας πολίτης έλεγε στον «ανακριτή»  αυτά που είπε ο κ. Φ. Καραβίας στην εξεταστική, θα είχε συνέπειες ψευδορκίας ή όχι;»

Ο Ν. Νικολόπουλος έστειλε επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου

«Πολλοί έχουν αποδεχθεί την προπαγάνδα των νταβατζήδων που μονότονα και κατά ριπάς επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουν αξία οι εργασίες της εξεταστικής, αφού δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Όμως, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες με τη σοβαρή και δυναμική συμμετοχή μας, εξαναγκάσαμε τους θαλασσοδανεισμένους καναλάρχες να καταθέσουν ήδη κάμποσα εκατομμύρια, πιέσαμε τις καθεύδουσες αρχές του κράτους να δεσμεύσουν τους λογαριασμούς τους και τη «τυφλή δικαιοσύνη», με ορθάνοιχτα μάτια, να ερευνήσει τους φακέλους της διαφθοράς των διαπλεκόμενων τραπεζίτων και μιντιαρχών και να οδηγήσει στο σκαμνί για κακουργηματικές πράξεις καναλάρχες, εκδότες και μεγαλοτραπεζίτες.

Οι εκπρόσωποι των διοικήσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ και της EUROBANK, προσπάθησαν να κρατήσουν “κρυμμένα” μυστικά κατά την “εξέταση-ανάκρισή” τους στη Βουλή.

Ωστόσο, ήδη το νομικό τμήμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ετοιμάζει την μηνυτήρια αναφορά για όσα αξιόποινα προκύπτουν από τις καταθέσεις τους τα οποία και πρέπει να διερευνήσει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξή του, όπου εστίασε ιδιαίτερα στην κατάθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φ. Καραβία, και η οποία τον οδήγησε να στείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να διερευνηθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Όπως είπε ο Νικολόπουλος, από την εξέταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank προέκυψε ότι υπέγραφαν και ενέκριναν δάνεια προς ΜΜΕ χωρίς έγκριση της γνωμοδοτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ακόμη και αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος να καταλογίσει παραβάσεις.

Παραδέχτηκε επίσης ο κ. Φ.Καραβίας ότι το2009 δόθηκε δάνειο 5 εκατ.ευρώ στον ΔΟΛ , παρά το γεγονός ότι η γνωμοδότηση προς την αρμόδια επιτροπή της τράπεζας ήταν αρνητική. Καταδείχθηκε από την κατάθεση ακόμα ότι οι ακάλυπτοι κίνδυνοι είναι στα 18,1 εκ. ευρώ, δηλαδή στο 21%και μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2013, έχουν γίνει παραβιάσεις των κανόνων της πιστωτικής πολιτικής της τράπεζας, της ισχύουσας νομοθεσίας και όλων των σχετικών κανονιστικών πράξεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος και συνέχισε:

«Η εξέταση του μάρτυρα Καραβία εξελίχθηκε σε οξύτατη αντιπαράθεση γιατί επιχειρούσε να παραποιήσει την αλήθεια και οι απαντήσεις του ήταν τόσο παραπλανητικές που ένιωσα ότι πρόσβαλαν τόσο το θεσμό του Κοινοβουλίου, την εξεταστική επιτροπή όσο και τα μέλη της. Ρώτησα τον κ. Καραβία εάν γνωρίζει το «πόρισμα του Εισαγγελέα Καλούδη» καθώς επίσης εάν γνώριζε και το κατηγορητήριο της διοίκησης του ΤΤ για τα δάνεια που χορήγησε στον κ. Κοντομηνά και σε άλλους, γιατί δεν έκανε τίποτα περισσότερο η κ. Σακελλαρίου και οι λοιποί που υπέγραφαν εκείνα τα δάνεια. Μάλιστα ποτέ δεν υπέγραψαν οι υπεύθυνοι του Τ.Τ. δάνεια χωρίς γνώμη του τομέα πίστης της τράπεζας και ποτέ δεν υπήρξε σημείωμα της Eurobank, που δεν δεσμευόταν ότι πρέπει να ζητηθούν πρόσθετες εγγυήσεις για την «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ», τον Τηλέτυπο και τον ΔΟΛ, ποτέ οι κατηγορούμενοι του Τ.Τ. δεν έδωσαν δάνεια με εγγύηση την αξία της ταινιοθήκης που στις 31-12-2013 υπολογιζόταν στα 199 εκ και έξι μήνες μετά (30-6-2014) εκτοξεύονταν στα 444 εκ.»

Για τους λόγους αυτούς, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νικολόπουλος τόνισε πως ως μέλος της Εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων απέστειλε επιστολή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξ. Δημητρίου,, ζητώντας από την κ. Δημητρίου να διατάξει προανάκριση με βάση τα πρακτικά της επιτροπής, το πόρισμα Καλούδη, την ειδική έκθεση της ΤτΕ , προτείνοντας ως μάρτυρες τους κ.κ. Γ. Ντάσκα Δικηγόρο – δημοσιογράφο και Στ. Τσίπα – διεθνή οικονομικό σύμβουλο”.

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος