Loading...
 Start Page
Τα «καυτά» ερωτήματα που έθεσε ο Νίκος  Νικολόπουλος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Euriobank στην εξεταστική για τα δάνεια που εκθέτουν τράπεζες και μιντιάρχες

Ν.Νικολόπουλος: H EUROBANK αναφέρεται στο πόρισμα της ΤτΕ το 2012 , όσο και στη εισαγγελική έρευνα ότι έδωσε δάνεια 5 εκ.€ σε Ν.Δ. και Πασόκ χωρίς κανένα απολύτως τραπεζικό κριτήριο και κατά παράβαση της κοινής λογικής και των διδαγμάτων της κοινής πείρας.

Στην αρχή της σημερινής συζήτησης στην εξεταστική εκτροπή για τον έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε το πόρισμα της ΤτΕ, μετά τον έλεγχο που έκανε στην ΕΘΝΙΚΗ, για τα δάνεια των εταιρειών ΔΟΛ και «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ», καθώς επίσης και τις απαντήσεις Φραγκιαδάκη στα «επιφυλάσσομαι», αλλά και σε όσα ανακριβή και ψευδή κατέθεσε ενόρκως και προφορικά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ.

Εξάλλου σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παρεχώρησε νωρίς το πρωί ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, αποκάλυψε τα ερωτήματα που θα θέσει σήμερα στον εξεταζόμενο μάρτυρα κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντας Σύμβουλο της Eurobank Ergasias ΑΕ, προκειμένου να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα αλλά και να συλλεγούν τα ντοκουμέντα εκείνα που θα αποδείξουν την μεγάλη «ληστεία» που γινόταν εις βάρος του ελληνικού λαού και του ελληνικού δημοσίου με το κόλπο των θαλασσοδανείων.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος είναι τα ακόλουθα:

- Ποινική δίωξη κατά μελών του Δ.Σ. της EURO BANK Α.Ε. για απιστία σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα για τα δάνεια που χορήγησε η τράπεζα στον κ. Σταύρο Ψυχάρη του Δ.Ο.Λ. (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη)

Κε διευθύνοντα εναντίον σας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη;

- Δώσατε κ. Καραβία με Α.Π. 68 / 27.05.2016 – κοινό ομολογιακό δάνειο ημ/νιας 18.12.2012 από: ALPHA BANK A.E. - Tράπεζα Πειραιώς Α.Ε. – Eθνική Tράπεζα της Ελλάδος Α.Ε – Τράπεζα EFG Eurobank α.ε. – Eμπορική Tράπεζα της Ελλάδος A.E. – Tράπεζα Κύπρου A.E. - συνολικού ποσού ύψους 98.000.000,- ευρώ προς “Tηλέτυπος A.E. – Mega Channel” με εγγύηση την ταινιοθήκη !!!

 

- Πώς σχολιάζετε τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος κος Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, ως εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε/ MEGA CHANNEL TV σε επιστολή του με ημερομηνία 27.05.2016, προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και δη στο πρωτοσέλιδο της επιστολής όπου επί λέξει λέει τα εξής:

« …σκοπός του δάνειου ήταν η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δάνειου, που έως τότε ήταν χωρίς εξασφαλίσεις για τις τράπεζες…»

«…το ομολογιακό δάνειο εξασφαλίζεται με ενεχυρίαση / εκχώρηση δικαιωμάτων επί της ταινιοθήκης συνολικής αξίας 124.709.000,- ευρώ αποτιμωμένης ετησίως σε αξία όχι κατώτερης των 115.000.000,-…»

- Σύμφωνα με την συνημμένη έκθεση έλεγχου ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή ημερομηνίας 10.03.2014 για την οικονομική θέση της «τηλέτυπος ανώνυμη εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων «mega channel», μέχρι 31.12.2013, εφίσταται Η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λογω εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της.

 

- Γιατί μέχρι 18.12.2012 χορηγούσατε δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία «Τηλέτυπος Α.Ε. / Μega Channel TV» χωρίς εξασφαλίσεις και μετά την 18.12.2012 με εξασφάλιση την ταινιοθήκη (στρουμφάκια), όπως μετά λόγου γνώσεως αναφέρει προς την εξεταστική επιτροπή της βουλής των ελλήνων ο κος Αναστάσιος Κωνσταντινίδης;

 

- Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα εκποιήσει την ταινιοθήκη του εν λογω τηλεοπτικού σταθμού, ώστε να καλυφτεί η τεραστία ζημία και προς το δικό σας πιστωτικό ίδρυμα, δηλαδή προς τους μετόχους σας εγχώριους και διεθνείς;

 

- Μπορείτε να μας πείτε την ταινιοθήκη του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού από ποια έκθεση εμπειρογνωμόνων της τράπεζας σας προκύπτει ότι αξίζει όχι λιγότερε από 115.000.000,- ευρώ ;

 

- Εσείς προσωπικά εγκρίνατε ή άλλο εγκριτικό κλιμάκιο την δανειοδότηση τόσο μεγάλου δανείου προς την εν λογω εταιρεία παρά τις αρνητικές επισημάνσεις των ορκωτών ελεγκτών / λογιστών ;

 

- Οι μεγαλομέτοχοι της Τηλέτυπος Α.Ε. / Μega Channel TV, μήπως διοχέτευσαν τα χορηγηθέντα από την τράπεζα σας κεφάλαια προς εταιρείες, όπως οι: Βaltazi investments limited, elkin holdings s.a., cyrenia enterprises s.a. κλπ ???

 

- Θα πρέπει να μας δώσετε πληροφορίες και για το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ημ/νιας 19.02.2015 από: ALPHA BANK A.E., τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., – EFG EUROBANK A.E. – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε) συνολικού ποσού ύψους 162.683.000,- ευρώ προς “Αntenta TV A.E.” με βασικούς μετόχους τους: Mηνά Κυριακού, Θεόδωρο Κυριακού, Ξενοφώντα Κυριακού & Αθηνά Κυριακού, με εγγύηση την ταινιοθήκη (του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού) … που εμφανίζεται με αρχική λογιστική ημερομηνίας 31.12.2013, ποσού ύψους 199.922.356,- ευρώ και στη συνέχεια με ημερομηνία 30.06.2014 εν μέσω λιτότητας, μνημονίων, μείωσης τζίρου του “Αntenna TV A.E.” και ζημιών, εντός μόλις έξι (6) μηνών εμφανίζεται να έχει ταινιοθήκη με εμπορική αξία ποσού ύψους 444.000.000,- ευρώ !!!

Ας μας πει ο κ. Καραβίας ποιος εσωτερικός ελεγκτής της τραπέζης σας, ή επιθεωρητής ή διαχειριστής χρηματοπιστωτικών σας κίνδυνων εκτίμησε το ύψος της αξίας της ταινιοθήκης του δανειολήπτη «Antenna TV A.E.» σε εμπορική αξία ποσού ύψους 444.000.000,- ευρώ;

- Ποιες προσωπικές εγγυήσεις της οικογενείας Κυριακού λάβατε, διότι τα μελή της οικογενείας παρουσιάζονται να έχουν δραστηριότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου;

 

- Γνωρίζετε εάν οι μεγαλομέτοχοι της “ANTENNA TV A.E.” διοχέτευσαν τα χορηγηθέντα από την τράπεζα σας κεφάλαια προς εταιρείες, όπως οι: «group investments limited» (με έδρα τα νησιά Μάρσαλ), και «blue holdings limited» (με έδρα πάλι τα νησιά Μάρσαλ);

 

- Και τώρα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα όσα αναφέρει ο κος Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης, αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην με Α.Π.: 43 / 23.05.2016 επιστολή του προς την εξεταστική επιτροπή, ο οποίος επί λεξεί γράφει ως εκπρόσωπος της εταιρείας «CITY NEWS A.E. (AΡΤ TV)» τα εξής αποκαλυπτικά που αφορούν και την “EUROBANK” «…ας σημειωθεί ότι ο σταθμός μας είναι εκ των παλαιοτέρων που εκπέμπουν από τον Μάρτιο του 1990. Αυτόνομος, αυτοδύναμος, χωρίς τραπεζικές ενισχύσεις κανενός είδους, ούτε και μπλοκ επιταγών. Η υπερχρηματοδοτήσει όλων των υπολοίπων καναλιών επί σειρά ετών συνιστούσε αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας με χρήματα του ελληνικού δημόσιου. όπως και τώρα για τον διαγωνισμό για τις τέσσερις (4) άδειες, τα κεφάλαια που θα κατατεθούν εν πολλοίς θα’ ναι προϊόν τραπεζικών διευκολύνσεων του προσφάτου παρελθόντος. με εκτίμηση για την city news a.e. (ΑΡΤ TV) κ. Σκανδαλάκης»

 

- Μετά από αυτή την επιστολή γεννάται αβίαστα το ερώτημα, μήπως όλοι όσοι έχουν υπογράψει εκ μέρους των τραπεζών αυτές τις δανειοδοτήσεις, λειτουργούσαν ως καρτέλ όλες από κοινού και κατόπιν συμφωνίας, ώστε να γίνεται αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των υπόλοιπων ΜΜΕ με χρήματα του Ελληνικού Δημόσιου;

 

- Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν: 2577 / 09.03.2006 Π.Δ.Τ.Ε. (Πράξη Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος) κάθε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα πρέπει να διαθέτει: α) σύστημα εσωτερικού έλεγχου, β) μονάδα εσωτερικής επιθεώρησης και γ) επιτροπή του Δ.Σ. για διαχείριση κινδύνων, για έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των πάσης φύσεως χρηματοδοτικών κινδύνων, ώστε να λαμβάνει χώρα πρόληψη και αποφυγή λανθασμένων ενεργειών και παρατυπιών, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την φήμη και τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος, των μετοχών και των συναλλασσομένων με αυτό.

 

- Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, οι εσωτερικοί ελεγκτές, επιθεωρητές και διαχειριστές χρηματοδοτικών κινδύνων της “EUROBANK” σας διαβεβαίωναν, ότι οι χρηματοδοτήσεις της τραπέζης σας προς: Αntenna TV A.E. – Σκαϊ TV– Καθημερινή , Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη – Τηλέτυπο Α.Ε (mega channel) – Πήγασος Α.Ε είναι εξασφαλισμένες;

 

- Και σύμφωνα με τις εκθέσεις έλεγχου των ορκωτών λογιστών με ημερομηνίες 22.03.2013,29.03.2014 και 26.03.2015 για την οικονομική θέση της «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε» μέχρι 31.12.2012, 31.12.2013 και 31.12.2014 αντίστοιχα «εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους».

 

- Σε όλες μα σε όλες σύμφωνα με την συνημμένη έκθεση έλεγχου ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή τα ίδια ακριβώς επισημαίνουν με τις εκθέσεις τους με ημερομηνίες 28.03.2013, 31.03.2014 και 31.03.2014 όπως και για την οικονομική θέση της «Η Καθημερινή Α.Ε.», «Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε. – Θεμιστοκλής Αρ. Αλαφούζος»,, και όλα αυτά για μέχρι 31.12.2012, 31.12.2013 και 31.12.2014 αντίστοιχα όπου ρητώς και κατηγορηματικώς αυτολεξεί «εφιστάται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα της εν λόγω εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της».

 

- Από την ανάγνωσή τους και μόνο καθίσταται σαφές ότι η τράπεζά σας όχι μόνο δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να χρηματοδοτήσει ή να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια αυτών των εταιρειών αλλά, αντιθέτως, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοδοτήσεων της TτΕ είχατε υποχρέωση να καταγγείλετε άμεσα τις δανειακές τους συμβάσεις και να κινήσετε άμεσα εναντίον τους τις ίδιες ακριβώς δικαστικές ενέργειες, που με μεγάλη ευκολία κινείτε κατά των δύσμοιρων δανειοληπτών, που δεν είναι διαπλεκόμενοι / καναλάρχες.

 

- Και το αμείλικτο ερώτημα που θέτουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι γιατί δεν το πράξατε; Υπήρξαν οδηγίες και κατευθύνσεις από την διοίκηση της τράπεζάς σας προκειμένου να παρανομήσετε; Και αν ναι, από ποιούς ;

Και τα ερωτήματα αυτά πώς να απαντηθούν όταν τα πιστοποιητικά των ορκωτών ελεγκτών αρκούν από μόνα τους για να συνταχθούν τα εναντίον σας κατηγορητήρια, αφού αποδεικνύουν δια γυμνού οφθαλμού ότι έχετε παραβιάσει όλους του κανόνες πιστοδοτήσεων φυσικών και νομικών προσώπων, την ισχύουσα νομοθεσία, εθνική και ευρωπαϊκή, τις συνθήκες της βασιλείας, όπως κατά καιρούς ισχύουν και δεκάδες κανονιστικές πράξεις του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος.

- Και το κερασάκι της τούρτας…

 

- Πώς γίνεται να εγκρίνεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την περίοδο που η πορεία των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών είχαν από τον μήνα Ιούλιο του έτους 2011 καθοδική πορεία προς το μηδέν (0) ευρώ ανά μετοχή, και με ζημιογόνα αποτελέσματα χρήσης.

- Ποιος θα πληρώσει αυτές τις ζημιές άνω των 30.000.000,- ευρώ που στοιχειοθετούν κακούργημα και θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός από τα προαναφερθέντα θαλασσοδάνεια προς ΜΜΕ;

- Πώς γίνεται να έχετε υπογράψει ομολογιακό δάνειο ποσού ύψους 36.000.000,- ευρώ ημερομηνίας 21.01.2015 προς “Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε, (Αλαφούζος)” με εγγυητή την «Καθημερινή Α.Ε.» στο οποίο συμμετείχαν (Αlpha bank- Πειραιώς- Εurobank - Εθνική)

- Πως έγινε δανειοδότηση τόσο μεγάλου ύψους με αρνητικά ιδία κεφάλαια της εταιρείας, πτώση τζίρου εργασιών, ζημιές και επισήμανση του ορκωτού λυγιστού για περίπτωση μη συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας ???

- Από τα ανωτέρω δάνεια προς τα ΜΜΕ αυξήθηκε η κερδοφορία της τραπέζης σας ή μειώθηκε; Θα δώσετε μέρισμα στους μετόχους; Σε ποια επίπεδα ευρίσκεται η τιμή της μετοχής στο Χ.Α.Α.;

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος