Loading...
 Start Page
Θέμα: «Πώς οι θαλασσοδανεισμένοι καναλάρχες που κατέθεσαν αιτήσεις για τη νέα άδεια δεν θα συνεχίσουν την πάγια γνωστή τους τεχνική .. της διαπλοκής!!»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, επανειλημμένως, τόσο με ερωτήσεις που έχει καταθέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις, ακόμα και με αρκετές μηνυτήριες αναφορές προς τους αρμόδιους Εισαγγελείς, έχει ζητήσει να διεξαχθεί δικαστική έρευνα για τα λεγόμενα “θαλασσοδάνεια“ των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι κόκκινων δανείων που δόθηκαν στην επταετία 2010-2016 και αφορούν σκανδαλώδεις υποθέσεις τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, οι οποίες δεν διέθεταν επαρκείς εξασφαλίσεις και ως εκ τούτου παράνομα εδόθησαν, αφού παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία, τους τραπεζικούς κανόνες δανειοδότησης και παροχής πιστώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και τις επ’ αυτών κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δανειοδοτήσεις που «μυρίζουν» συναλλαγές διαπλοκής, όπως έχουν καταγγείλει πολλές φορές οι συγκυβερνώντες, Τσίπρας – Καμμένος. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος διαπιστώνει πως αντί να διερευνηθούν οι ευθύνες των τραπεζικών στελεχών που ενέκριναν, χορήγησαν, ρύθμισαν και αναχρηματοδότησαν τα συγκεκριμένα αυτά δάνεια, καθώς και των συναλλαγέντων μιντιαρχών , σήμερα είναι έτοιμοι να ξαναπάρουν κανάλια στα χέρια τους οι ίδιοι χρεοκοπημένοι καναλάρχες.

 

Και ενώείναι «τοις πάσι γνωστό», αλλά κατετέθη και στην αρμόδια δικαστική εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι οι ισολογισμοί των μεγάλων εταιρειών-κολοσσών ΜΜΕ δεν ήταν εδώ και αρκετό καιρό δυνατόν να δικαιολογήσουν τη χορήγηση δανείων, που αφειδώς, όμως, έχουν εκταμιευτεί.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως με πολιτικές παρεμβάσεις παραμερίστηκαν τα κάθε λογής εμπόδια, που πρότασσε η συμμόρφωση με τα κοινά τραπεζικά κριτήρια για να εγκριθούν τέτοιες χρηματοδοτήσεις, μόνο προς εκείνα τα ΜΜΕ που προέβαλαν την μνημονιακή προπαγάνδα.

Σήμερα οι θαλασσοδανεισμένοι καναλάρχες, «εθνικοί εργολάβοι», ξαναχτύπησαν παρότι κάποιοι εξ αυτών είναι ήδη κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί τους, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων για φοροδιαφυγή και έχουν απλήρωτους εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και υποχρεώσεις στο Δημόσιο, έχοντας εξασφαλίσει ρυθμίσεις που ποτέ δεν σεβάστηκαν στο παρελθόν.

 

Έκαναν αίτηση παρότι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει επιτέλους στο «μικροσκόπιο» των αρμοδίων αρχών όλα τους τα μεγάλα δάνεια που χορηγήθηκαν και αναχρηματοδοτήθηκαν στην επταετία 2010-2016 και έχουν γίνει πλέον κόκκινα.

Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για τις υποθέσεις τους, που αφορούν τις μεγάλες, ανέγγυες σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις τους, ακόμα και στα φυσικά πρόσωπα, στις εταιρείες που είχαν μικρό τζίρο και μηδαμινά κέρδη και είχαν καταντήσει προβληματικές επιχειρήσεις ΜΜΕ, κλπ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, οι εισαγγελείς έχουν διαπιστώσει ότι πολλά από αυτά τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν από τους δανειολήπτες για προσωπικό πλουτισμό και εν συνεχεία έπαψαν να εξυπηρετούνται. Αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις ιδιοκτητών-μεγαλομετόχων εισηγμένων εταιρειών που πήραν δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τα μετέτρεψαν σε κότερα, σπίτια στη Μύκονο, μετοχές στο Λονδίνο και προσωπικές συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις.

 

Επειδή, δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στους «νέους» υποψήφιους μιντιάρχες χορηγήθηκαν για αναχρηματοδότηση παλαιότερων που είχαν γίνει ήδη κόκκινα.

Επειδή, ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Ιωάννης Δραγάτσης ζήτησε ήδη να του παραδώσουν, οι τράπεζες, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή αρχείο όλων των οφειλετών κόκκινων δανείων άνω των 30 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν από το 2009 και εντεύθεν.

Επειδή, ζητά επίσης να του δοθεί αναλυτική καταγραφή των ποσών που πλήρωσε μέχρι τώρα κάθε δανειολήπτης – πριν το δάνειο «κοκκινίσει», αλλά και μετά.

Επειδή από τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες θεωρείται αδιανόητο να πάρει άδεια όμιλος ή εταιρεία όταν ήδη με εισαγγελική εντολή διενεργείται έλεγχος, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στον όμιλο Αλαφούζου όσο και στο φυσικό πρόσωπο.

Επειδή οι φτωχοποιημένοι Έλληνες που καλούνται- θέλουν δεν θέλουν- να εξοφλήσουν τα αφημένα θαλασσοδάνεια των πλουσίων, των νοικοκυραίων, των μιντιαρχών της οικονομικής ολιγαρχίας, είναι βεβαιόπιστοι πως δεν μπορεί, ενώ δεν έχουμε το πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, να δοθεί άδεια σε εκείνους που οι αρχές τους έχουν μπλοκάρει ή λίαν συντόμως πρόκειται να τους μπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους, όπως ακριβώς συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με τους λογαριασμούς του άλλου μεγαλοεκδότη κ. Στ. Ψυχάρη καθώς και του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία κ. Βγενόπουλου.

Επειδή όλοι οι Έλληνες ενθυμούνται πως στο πρόσφατο παρελθόν είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής σημασίας εξαιτίας της παρουσίας στο τεχνολόγιο του ΣΚΑΙ των καταζητούμενων Πέτρου Κυριακίδη και Ελένης Σκούρας.

Επειδή σε αυτή την χρονική συγκυρία, επανήλθε δυναμικά στην επικαιρότητα μέσω παραπομπής σε πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργιών που είχαν… ξεχάσει επί μία οκταετία στα συρτάρια τους τη δικογραφία για τις σκοτεινές διεργασίες που είχαν οδηγήσει στην εν μια νυκτί απόκτηση από τον Γιάννη Αλαφούζο της συχνότητας του Seven Χ, από την οποία και εκπέμπει μέχρι και σήμερα πανελλαδικά ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΙ

Επειδή σε κάθε περίπτωση και μετά την υποβολή του φακέλου συμμετοχής στον διαγωνισμό από την πλευρά του Αλαφούζου, άπαντες περιμένουν το ξεκαθάρισμα των εν λόγω μετώπων, δεδομένων και των προβλέψεων για το σύννομο της ένταξης στη διαδικασία διεκδίκησης μιαςτηλεοπτικής άδειας.

Επειδή το μπαλάκι περνά στη κυβέρνηση, η οποία μετά τη γενναία, όπως χαρακτηρίζεται, πρωτοβουλία για την αναδιάταξη του τηλεοπτικού τοπίου, οφείλει σ’ ένα δεύτερο επίπεδο να μην αφήσει κανένα παραθυράκι για την επανάληψη και την… επιβίωση φαινομένων του παρελθόντος.

Επειδή ένα εκ των σημαντικότερων «αγαθών» στην κοινωνία ήταν και είναι η αντίληψη του καθενός, η στάση του και κυρίως η γνώμη του για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Αν αυτή η στάση και η άποψη διασαλευτούν, τότε η κοινωνική ηρεμία όχι απλώς διαταράσσεται αλλά εισέρχεται σε τόσο ισχυρές παλινωδίες, που είναι ιδιαίτερα δυσχερές να επέλθουν εκ νέου η γαλήνη και η ειρήνευση του αγαθού. Διότι, τελικά, το κυρίαρχο αγαθό δεν είναι η ίδια η Δικαιοσύνη αλλά η άποψη που έχει η κοινωνία γι’ αυτήν.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών :

1. Θα ελεγχθεί το σύννομο της ένταξης στη διαδικασία διεκδίκησης μια τηλεοπτικής άδειας όλων όσων έχουν «βεβαρυμμένο» παρελθόν;

2. Υπάρχει έστω και μία τοις εκατό πιθανότητα ο οποιοσδήποτε Έλληνας χρεοκοπημένος καναλάρχης με χρέη σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες και ΔΕΗ, να ρυθμίζει τις οφειλές του για το τυπικό της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, να εξασφαλίζει ενημερότητες, να πλειοδοτεί και να παίρνει νέα άδεια και αμέσως μετά να σταματά να πληρώνει τις ρυθμίσεις από τα βερεσέδια του παρελθόντος και τα αφήνει όλα να σκάσουν;

3. Ποια είναι η δικλείδα ασφαλείας, ώστε όσοι αποκτήσουν άδεια να μου δύνανται με το νέο ΜΜΕ ιδιοκτησίας τους, να εκβιάζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, στοχεύοντας σε απαλλαγή τους, από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε με απαλλακτικά βουλεύματα, είτε με αθωωτικές αποφάσεις;

4. Και επειδή έχουμε ξαναδεί το έργο τι προβλέπει ο νόμος σας;

5. Θα του πάρετε πίσω τη νέα άδεια που θα του έχετε εν τω μεταξύ χορηγήσει ή θα τον κάνετε τζάμπα μάγκα, αφού με 3-4 εκατομμύρια καταβολές ρυθμίσεων για να πάρει τη νέα άδεια, θα βρεθεί ξανά με κανάλι και θα πετύχει να αφήσει απλήρωτα τα δεκάδες εκατομμύρια των παλαιών χρεών του ;;;

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος