Loading...
 Start Page
Ανεπίσημη επίσκεψη Νικολόπουλου σε Συρία και Λίβανο «Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που έχουμε αποκοπεί εντελώς από την παραδοσιακά φίλη χώρα της Συρίας όπου ζουν Έλληνες πολίτες»

Το Λίβανο και την Συρία επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.

Στην ολιγοήμερη παραμονή στην εμπόλεμη χώρα ο Αχαιός Βουλευτής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πατριάρχη Ιωάννη, κ.α. Επίσης, επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο βλέποντας ιδίοις όμμασι τη φρίκη των πολέμων και της βίας.

Ο Ν. Νικολόπουλος, όπως τόνισε και στις συζητήσεις που είχε αλλά και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ένιωσε την ανάγκη να αποδεχτεί την πρόταση, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική εικόνα και άποψη, αλλά και ως Χριστιανοδημοκράτης να έρθει σε επαφή με τους Χριστιανούς Βουλευτές και Υπουργούς της Κυβέρνησης, που σήμερα είναι 19, αλλά και γενικότερα με το ισχυρό Χριστιανικό στοιχείο σε μία χώρα, παραδοσιακά φιλική προς την Ελλάδα.

Ακόμα, εθεσε το αίτημα ενίσχυσης των ερευνών για τους απαχθέντες Χριστιανούς Μητροπολίτες, που αγνοούνται πάνω από 3 χρόνια.

Καίτοι η επίσκεψη και οι συναντήσεις δεν είχαν επίσημο, διπλωματικό χαρακτήρα, καθότι οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας έχουν διακοπεί, ο κ. Νικολόπουλος, με αφορμή την επίσκεψή του ανέφερε τα εξής:

"Είμαστε μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που έχουμε αποκοπεί εντελώς από την παραδοσιακά φίλη χώρα της Συρίας όπου ζουν Έλληνες πολίτες, καθώς και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Η χώρα αυτή διανύει τουλάχιστον πέντε χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με πάνω από 300 χιλ νεκρούς και με περισσότερους από 1,5 εκ πρόσφυγες και με τεράστιες υλικό τεχνικές καταστροφές . Ο πόλεμος συνεχίζεται αφού οι φανατικοί του ισλαμικού κράτους , οι ίδιοι που έχουν σπείρει τον τρόμο σε όλον τον κόσμο με τους αποτρόπαιους σφαγιασμούς εναντίον αμάχων χριστιανών, μουσουλμάνων και άλλων ομολογιών της Συρίας. Είναι οι ίδιοι που σκορπίζουν τον τρόμο και τον θάνατο σε Ευρώπη και Αμερική.

Η Ελλάδα από το 2012 είναι μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έκλεισε την πρεσβεία της . Τούτο, εκτός όλων των άλλων δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε σχέση με τις εκατοντάδες προσφύγων που διέρχονται της χώρας μας , τους δεκάδες χιλιάδες που διαμένουν μόνιμα σ αυτή αλλά και αντίστοιχα τους Έλληνες αλλά και όλους τους ομόδοξους που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην Συρία .

Κατά την επίσκεψη ο πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης υπογράμμισε ότι οι χριστιανοί της Συρίας ζουν αρμονικά αιώνες τώρα με τους μουσουλμάνους.Η κυβέρνηση πάντα σεβάστηκε τα δικαιώματα των χριστιανών και τους υπερασπίστηκε όποτε χρειάστηκε. Να σημειωθεί ότι ο κατά σάρκα αδελφός του Πατριάρχη, Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, έχει απαχθεί από τους ισλαμιστές του Isis εδώ και τρία χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ή εάν υφίσταται καθημερινά τα μαρτυρία που χιλιάδες χριστιανοί περνούν τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, μάλλον αξίζει να αναφέρω ότι ο πρόεδρος Άσαντ μου είπε ότι: "θεωρεί εξαιρετικά οξύμορο, η Δύση που ταυτίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτικών, θρησκευτικών, εθνολογικών και επί μέρους ομάδων καθώς και με την πολυπολισμιτικότητα, να ανεχεται τους μανιακούς του isis, που μόνο ισοπεδώνουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν χωρίς κανένα σεβασμό σε ανθρώπους, θρησκείες και πολιτισμούς."

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος