Loading...
 Start Page
Πιέζει για να λάβει τέλος η ασυδοσία του… Βατικανού! “Καυτή” ερώτηση Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού- Αθλητισμού για το «άβατο» και τις αυθαιρεσίες της ΕΠΟ.

Κάτι σαν… “Βατικανό” ή σαν “Λινχενστάιν”. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οχυρωμένη πίσω από το αυτοδιοίκητο της, λειτουργεί ασύδοτα και ανέλεγκτα.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζητώντας πληροφορίες αλλά και να μάθει τι προτίθενται να κάνει το Υπουργείο με αφορμή το όργιο των αυθαιρεσιών που προκαλούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας και τα περί δικαίου αίσθημα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, στην ερώτησή του, επικαλείται δύο εκθέσεις ελέγχου του ελεγκτικού Συμβουλίου της Γ.Γ.Α. της ΕΠΟ, ωστόσο και οι δύο έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες!

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής επισήμαινε ότι μόνο δύο μέθοδο με την «πονηρή» μέθοδο της κατάτμησης αναλαμβάνουν έργα της ΕΠΟ προς εκτέλεση. Αφ’ ετέρου τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς ΠΟΕΤ και ΕΤΕΘ έχουν τον ίδιο Πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο, ενώ… παγίως αποκλείεται από τις διαδικασίες η εταιρεία Γ. ΚΔ. ΡΟΥΤΣΙΑΣ ΑΕ.

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος κάνει ξεχωριστεί αναφορά σε προηγούμενες αμοιβές υπαλλήλων και διοικητικών παραγόντων της ΕΠΟ.

Ειδικότερα τονίζει ότι στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων στήνεται μεγάλο «φαγοπότι» με αφορμή τη διοργάνωσή τους.

Μέρες νωρίτερα από την ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης, την ημέρα του αγώνα, και 1-2 ημέρες μετά τον αγώνα, συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΕΠΟ, (οι οποίοι επιλέγονται από την Διοίκηση και ιδιαιτέρως από τον εκτελεστικό Δ/ντή κ.Παυσανία Παπανικολάου - ο οποίος επιλέγει και τον εαυτό του), απασχολούνται για την διοργάνωση του αγώνα και φυσικά αμείβονται έξτρα.

Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα απολύτως γιατί τη διοργάνωση συνήθως την αναλαμβάνουν είτε τα ίδια τα γήπεδα-στάδια, είτε εργολάβοι-εταιρείες, έναντι αμοιβής. Οι υπάλληλοι εμφανίζονται την ημέρα του αγώνα και περιορίζονται στις διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις. Παίρνουν (η/και πωλούν) προσκλήσεις και εισιτήρια και για συγγενείς και

φίλους, πληρώνονται έξτρα, και έχουν πρόσβαση στο catering, στη φύλαξη, στα διάφορα δώρα και διαφημιστικά που δίνονται, κλπ κλπ.

Πέρα από τα μπόνους εξωφρενικά χαρακτηρίζονται για την εποχή μας οι μηνιαίοι μισθοί υπαλλήλων της ΕΠΟ, που έχουν ως αφετηρία τα 1200 Ευρώ και εκτοξεύονται στις 9.000 ευρώ! Μπροστά τους, δηλαδή, ωχριούν οι μισθοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του Αρείου Πάγου κ.ο.κ.!

Ακολούθως ο Αχαιός Βουλευτής υποβάλλει συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα ερωτήματα ήτοι:

1. Εφόσον οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί ακόμα ο αρμόδιος εισαγγελέας ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη ; Πότε θα γίνει αυτό ; Αληθεύει η πληροφορία ότι έχει ξανά επιληφθεί η εισαγγελέας κ.Σακελαροπούλου; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα ;

2. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. γιατί δεν δηλώνεται στη μισθοδοσία;

3. Δεν σας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι ειδικότητες (καθαρίστριες, φύλακες, αποθηκάριοι, μάρκετινγκ, κλπ) δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου; Τι θα κάνετε γι αυτό ;

4. Για ποιό λόγο στην κατάσταση μισθοδοσίας δεν φαίνονται πουθενά τα «έξτρα»;

- Να κατατεθεί ονομαστικός κατάλογος με τις έξτρα αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν οι υπάλληλοι.

5. Έχετε ποτέ ελέγξει τις συμβάσεις catering, φύλαξης, αναλωσίμων υλικών, έκδοσης & εκτύπωσης εισιτηρίων και προσκλήσεων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εξόδων μετακίνησης, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, από τις οποίες επωφελούνται η διοίκηση & διάφοροι υπάλληλοι; Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

- Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

6. Έχετε ποτέ ελέγξει ποτέ τις συμβάσεις-συμφωνίες με τις εταιρείες που αφορούν τον εξοπλισμό; Δηλαδή, φανέλες, φόρμες, πετσέτες, με το εθνόσημο κλπ.. Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

- Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

7. Με ποιο τρόπο ελέγχονται τα ωράρια , οι παρουσίες στην εργασία κλπ;

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος