Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Θα “συλληφθούμε” οι Έλληνες κοιμώμενοι κ. Φίλη  αν ακούσουμε εσένα»

Δεν υπάρχει πληρέστερη απάντηση πολιτικού αλληθωρισμού και παχυδερμισμού από αυτήν που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο με αφορμή τις… «ταρζανιές» του ψευτομουφτή Ξάνθης σε Θράκη και Τουρκία

Το ζήτημα έφερε στην Βουλή Ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος και μεταξύ άλλων επεσήμανε στην ερώτηση του:

«Ο κ. Αχμέτ Μετέ υποδύεται εδώ και καιρό τον ‘’μουφτή της Ξάνθης’’ ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει νόμιμος και αναγνωρισμένος από το νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας μουφτής στην περιοχή. Ο κ. Μετέ βρέθηκε τον Μάιο σε συνέδριο της Σαμψούντας, εμφανίστηκε –σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας- ‘’Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ’’ - ως εκπρόσωπος της λεγόμενης ‘’Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης’’ και μίλησε για μια ‘’μεγάλη δυνατή Τουρκία’’ , ενώ τόνισε απευθυνόμενος σε ένα φανατικό ακροατήριο τούρκων εθνικιστών ότι ‘’πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία’’.

Οι μουφτήδες στο Ελληνικό Κράτος κατέχουν θέση Γενικού Διευθυντή

Στην απάντηση του ο Υπουργός Παιδείας και (α) Θρησκευμάτων λέει:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.1920/1991 : «Οι Μουφτείες θεωρούνται Δημόσιες Υπηρεσίες, αλληλογραφούν στην επίσημη γλώσσα του Κράτους…». Επιπλέον στην έννομη τάξη μας , προβλέπονται οι θέσεις των Μουφτήδων και των Τοποτηρητών της μουσουλμανικής μειονότητας οι οποίοι είναι δημόσιοι λειτουργοί με διοικητικές, θρησκευτικές και δικαστικές αρμοδιότητες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 4 του ν.1920/1991, «οι διοριζόμενοι Μουφτήδες και οι Τοποτηρητές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κατέχουν θέση γενικού διευθυντή…»

Ο «μη μουφτής» εύχεται στον επικεφαλής του «Μειονοτικού Κόμματος»

να γίνει ο «νέος Ντενκτάς»

 

Στη συνέχεια υπενθύμισε ο Νίκος Νικολόπουλος:

Ο εν λογω κύριος ‘’μουφτής’’ έχει κάνει και δήλωση σε πρόσφατο συνέδριο ‘’μειονοτικού κόμματος’’ στην Ελληνική Θράκη με την οποία ευχήθηκε στον επικεφαλής του εν λογω κόμματος ‘’να γίνει ο νέος Ντενκτάς’’(!) μια χυδαία δήλωση που σκόρπισε αγανάκτηση μεταξύ όλων των χριστιανών κατοίκων της Θράκης.

‘’Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα’’ ήταν όμως η τοποθέτηση του κ. Φίλη που απαντά:

«Επιπρόσθετα, η μειονότητα της Θράκης έχει θρησκευτικό χαρακτήρα και αποτελείται από Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα. Διέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και, επιπλέον από ένα ειδικό εσωτερικό και διεθνές νομικό καθεστώς, προσδιορισμένο από μια συγκεκριμένη μακρά ιστορικοπολιτική και ιστορικογεωγραφική εξέλιξη».

Νικολόπουλος: «Ο ψευτομουφτής κάνει λόγο για μία “δυνατή Τουρκία”

κα ο Ν. Φίλης του στέλνει.. “φιλάκια”»

 

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας την επίσημη απάντηση του Υπουργού είπε: «Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι ο κ. Φίλης επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι ο ψευτομουφτής σέβεται νόμους, άρθρα παραγράφους και εδάφια της ελληνικής Πολιτείας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οκ. Φίλης παρέχει κάλυψη στις αθλιότητες εντός και εκτός Ελλάδας του κ. Μετέ, που κάνει και αντιποίηση αρχής….

Είναι δυνατόν ότι δεν είδαμε τον 19ο και 20ο αιώνα να το βλέπουμε τώρα από Έλληνα υπουργό και δη της Παιδείας και τωνΘρησκευμάτων. Ο ψευτομουφτής κάνει λόγο για ‘’μια δυνατή Τουρκία’’ υμνεί τον Ντενκτάς και ο Νίκος Φίλης του στέλνει …φιλάκια! Αν είναι δυνατόν…»

Και κατέληξε : «Με τέτοιο πολιτικό αμοραλισμό ας έχουμε τα μάτια μας ορθάνοικτα, γιατί διαφορετικά θα ‘’συλληφθούμε κοιμώμενοι’’. Χωρίς υπερβολή.

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος