Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος :”Κάποιοι καναλάρχες συνεχίζουν να λειτουργούν με “νταβατζιλίδικη” νοοτροπία”

“Καυτή” προβλέπεται η κοινοβουλευτική “πρεμιέρα”, μετά την διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το καλοκαίρι, για τον Ανεξάρτητο Βουλευτή και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο .Νικολόπουλο

Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την “κλοπή” της τηλεοπτικής εικόνας της ΕΡΤ, απο τον ΣΚΑΙ και απάντηση θα δώσει την Δευτέρα το απόγευμα ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως έγινε γνωστό ανήμερα της Παναγίας η ΕΡΤ μετέδιδε απευθείας από την Τήνο την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ο ΣΚΑΙ “έκλεψε” την την τηλεοπτική εικόνα και την μετάδιδε και αυτός, πυροδοτώντας αντιδράσεις, που παραπέμπουν στην γενικότερα “νταβατζιλίδικη” νοοτροπία ορισμένων καναλαρχών.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

(ΑΡ.ΠΡΩΤ. 1185/23-08-2016)

Θέμα: «Έκλεψε» την τηλεοπτική εικόνα της Μεγαλόχαρης

Εμβρόντητοι έμειναν οι Έλληνες φορολογούμενοι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, από το “τηλεοπτικό ριφιφί του ΣΚΑΙ”, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΡΤ, ο οποίος υποκλέπτοντας αναμετέδιδε και εκαρπούτο δωρεάν τους κόπους των δημοσιογράφων και τεχνικών καθώς και την ακριβή παραγωγή της ΕΡΤ από την Παναγιά της Τήνου!

Η πρωτοφανής συμπεριφορά του ΣΚΑΙ, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, καθώς "έκλεψε την τηλεοπτική εικόνα της Μεγαλόχαρης" και μάλιστα σε απευθείας κάλυψη, έρχεται σε συνέχεια των ρευματοκλοπών του mega να καταδείξει την "νταβατζιλίδικη" νοοτροπία των καναλαρχών της ασυδοσίας. (Αντίστοιχη ερώτηση μου, με Α.Π. 3873 / 25.6.15 για την "Mega-λη" ρευματοκλοπή...)

Επειδή όμως τέθηκε και ζήτημα για το κατά πόσον εξακολουθεί ο υποψήφιος καναλάρχης κ. Γ. Αλαφούζος να είναι «τραπεζικά ενήμερος» και κατά πόσο βρίσκονται εν ισχύει οι δανειακές του συμβάσεις, καθώς επίσης πόσο ακλόνητες είναι και οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής του, που κατέθεσε στον εξελισσόμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού όλες αυτές έχουν ως εγγύηση –κατά δήλωση του- την κινητή και ακίνητη περιουσία του καναλάρχη, μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου να την δεσμεύσει όλη!

Επειδή επίσης πρέπει άμεσα να διερευνήσουν οι αρμόδιοι, στην περίπτωση Αλαφούζου – ΣΚΑΙ, εάν συντρέχουν οι λόγοι που έχουν θεσπιστεί.

Επειδή είναι συγκεκριμένοι και ενδεικτικοί οι λόγοι καταγγελίας μιας δανειακής σύμβασης, ένας εκ των οποίων είναι και «η δέσμευση και σφράγιση της περιουσίας του δανειζομένου», προφανώς οι εντεταλμένοι τραπεζίτες θα έχουν πράξει τα δέοντα, και έτσι αυτομάτως εγείρεται ζήτημα τήρησης των όρων του εν εξελίξει διεθνούς διαγωνισμού.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός Επικρατείας:

1ον Για την προκλητική κλοπή εικόνας, η ΕΡΤ εξέδωσε δικαιολογημένα καυστική ανακοίνωση. Την συμμερίζεσθε κι αν ναι, εστάλη η υπόθεση στον Εισαγγελέα και τι έπραξαν αυταπάγγελτα οι θεσμοί της Πολιτείας, καθώς και ποιες συνέπειες προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο για τον ΣΚΑΙ του κ. Γ. Αλαφούζου;

2ον Ο ...αυτοεξαγνισθείς, κατά τα άλλα, ΣΚΑΙ μέσω των τηλεοπτικών του spots, έχει την αντικειμενική οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του μεγαλομέτοχου του κ. Γ. Αλαφούζου, επίσης έχει καταβάλει τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που κατήγγειλε ως παράνομο; (Σχετική ερώτηση μου και ΑΚΕ Α.Π. 8781/769/ 22. 3. 2013)

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος