Loading...
 Start Page
Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ EUROBANK  (Φ. Καραβίας, Ν. Καραμούζης κ.λ.π.) για ΔΑΝΕΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή αποκάλυψε τι επρόκειτο πει μεταξύ άλλων στην Δ’ Πταισματοδίκη κ. Ε. Κουδούνη στην οποία εκλήθη και κατέθεσε σήμερα στις 11 π.μ., σχετικά με τις παράνομες δανειοδοτήσεις στα κόμματα καθώς και τις ανεξέλεκτες, σκανδαλώδεις και εν πολλοίς ανέγγυες χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ και των «νταβατζήδων» μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών.

 

ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ Ν. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ (EUROBANK)

«Θα ζητήσω να κληθούν οι Ν. Καραμούζης και Φ. Καραβίας (Eurobank),να καταθέσουν, είπε o Νίκος Νικολόπουλος γιατί και στην περίπτωση της EUROBANK τα πράγματα είναι απλά προκειμένου να διερευνηθεί κατά καθήκον αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα αφού διαχειρίζεται και η EUROBANK κρατικά χρήματα μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και αναχρηματοδοτήσεων.

Δόθηκαν τεράστια ποσά από αυτά τα χρήματα σε Κόμματα και ΜΜΕ χωρίς να υπάρχουν οι, κατά πάγια τραπεζική πρακτική, εγγυήσεις και διασφαλίσεις;

Ναι, είναι η απάντηση, όπως την έχει καταγράψει στο πόρισμα του ο Εισαγγελέας Γεώργιος Καλούδης

Ακόμα και εάν δεν γνώριζαν οι σημερινοί επικεφαλής της Eurobank κ.κ. Καραμούζης και Καραβίας, έγιναν παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου, τόσες αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και τόσες συστάσεις, ώστε έπρεπε ήδη αυτοί οι ίδιοι να είχαν στείλει στον Εισαγγελέα τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων που έλαβαν χώρα στην περίοδο του μεγάλου πάρτι της διαπλοκής…

Οι πρωταγωνιστές, οι συνεργοί αυτών, οι ηθικοί αυτουργοί, οι συγκαλύπτοντες και σιωπώντες της «μεγάλης ληστείας» μέσω θαλασσοδανείων που προσφέρονταν ακόμα και με «μαϊμού εγγυήσεις» πρέπει να απολογηθούν, να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα «δανεικά και αγύριστα…» και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη παραδειγματικά, ώστε να μην βρεθούν και πάλι τα ίδια πρόσωπα με την «κουτάλα της εξουσίας του νταβαντζή στα χέρια…»

Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης είπε (και το έπραξε) ότι θα καταθέσει στην Πταισματοδίκη σήμερα το αραχνιασμένο «ΠΟΡΙΣΜΑ του Εισαγγελέα ΚΑΛΟΥΔΗ» καθώς και την οικονομική εκτίμηση κάθε τηλεοπτικής σειράς του MEGA και συνολικά της λεγόμενης «ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ».

 

28 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ….ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Σας λέγω μόνον τούτο, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολόπουλος:

«Οι εκπομπές του μάγειρα κ. Μαμαλάκη υπήρξαν πράγματι «ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΟ» αλλά όχι για τον ίδιο, ούτε για τους καλοφαγάδες, παρά μόνον για τους MEGAλοκοιλαράδες…

Αποτιμήθηκαν ότι έχουν οικονομική αξία 28 εκατομμυρίων ευρώ…

Ναι, 28 εκατομμύρια ευρώ οι τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίαζε συνταγές μαγειρικής.

Και οι Τράπεζες αποδέχτηκαν ότι όλα τα σήριαλ και όλες οι άλλες παλιές εκπομπές του MEGA, πως όταν θα «βγουν στο σφυρί» –σε πλειστηριασμό- , θα πάρουν τουλάχιστον 124.709.000 εκατομμύρια ευρώ !!!».

 

 

(Ο Ν. Νικολόπουλος λίγο μετά την κατάθεση του για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ από την eurobank)

 

ΑΠΟ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ» ΤΟΥ ALTER… ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ !

 

Σημειώστε, συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος, ότι θυμίσαμε στον κ. Φ. Καραβία Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, που ήρθε πριν λίγες μέρες στην Εξεταστική, ότι από την ταινιοθήκη του ALTER οι Τράπεζες και το Δημόσιο δεν πήραν ούτε ένα ευρώ…

Και όμως Τραπεζίτες με τέτοια σπουδαία διαδρομή, όπως του νυν Προέδρου κ. Ν. Καραμούζη αρνούνται να παραδεχτούν αυτή την πραγματικότητα και αρκούνται στις δικαιολογίες ότι αυτά εκτίμησε ο αξιολογητής, θέλοντας έτσι να αποκρύψουν ότι αποτελεί δική τους ευθύνη η εξασφάλιση κάθε δανείου με επαρκείς, επαρκέστατες και πραγματικές –εμπράγματες- και όχι άυλες εξασφαλίσεις….

 

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

ΤΗΝ «ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ» ΤΟΥ MEGA, ΝΑ ΔΟΥΜΕ

«ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ…»

 

Ο Πρόεδρος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης που πέρασε από όλες τις τράπεζες καθώς ήταν πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας, πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, υποδιοικητής της ΕΤΒΑ, υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και τα τελευταία χρόνια ανήκε στο δυναμικό του Ομίλου Πειραιώς, με την στάση του δείχνει, πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέρος των δανείων του MEGA θα εξοφληθεί από το εκπλειστηρίασμα της «ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ» που θα είναι τουλάχιστον 124.709.000 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί, τότε, δεν την βγάζει τώρα στο σφυρί;

 

ΑΠΑΤΗ… ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΧΩΡΙΣΗ

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Τέλος στην ίδια συνέντευξή του ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι οι τότε τραπεζίτες και οι σημερινοί από κοινού με τα κόμματα έχουν διαπράξει απάτη, λέγοντας:

«Έχουμε όμως και ένα δεδομένο. Την μαρτυρία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εurobank ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που την μεταφέρω αυτολεξεί:

«ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Να επιβεβαιώσω ότι όντως στο ΠΑΣΟΚ για την αδειοδότηση είχαμε λάβει υποσχετική επιστολή. (σελ.36 πρακτικά εξεταστικής)»

Και όμως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος:

«Παρότι το δάνειο των 5,2 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ από το 2010 δεν εξυπηρετείται, όπως και το δάνειο των 3,3 εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας και παρότι συνολικά με τους ανεξόφλητους τόκους είναι περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ούτε η υποσχετική ενεργοποιήθηκε, μα ούτε και έχουν καταγγελθεί τα δάνεια από τον Αύγουστο του 2014.

Και εδώ προκύπτει ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα:

Γιατί οι αρμόδιοι και το Δ.Σ. της EUROBANK δεν πήραν τα χρήματα αυτά από την κρατική χρηματοδότηση των δύο κομμάτων όλο αυτό το διάστημα, ενώ οι τράπεζες προηγούνται έναντι των άλλων πιστωτών των κομμάτων;

Προφανώς, γιατί θα τα πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός και το Ελληνικό Δημόσιο…

 

 

 

 

(Από συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ)

 

ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΑ «ΕΦΑΓΑΝ» ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ…

 

Υπάρχει η «ομολογία» του κ. Φ. Καραβία ενώπιον της Εξεταστικής ότι υπάρχει ζημιά από αυτή την χρηματοδότηση και όμως δεν σπεύδει ούτε και σήμερα ο κ. Καραβίας να δεσμεύσει τους κομματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ότι υπάρχει ζημιά προκύπτει από την δική του μαρτυρία, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία παραθέτω αυτούσια :

«ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ (Μάρτυς): Η Τράπεζά μας έχει σχηματίσει προβλέψεις για το σύνολο του ποσού, κινούμενη στα πλαίσια της συντηρητικότητος.

Επομένως, τη ζημιά, την οποία θέτετε λογιστικά, την έχουμε ήδη πάρει.…» (σελ. 148 και 149 πρακτικά εξεταστικής επιτροπής).

 

Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ EUROBANK

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας τη κατάθεση Καραβία είπε: Ομολογεί δηλαδή ο κ. Καραβίας τη ζημία των συγκεκριμένων αυτών δανείων και την εγγραφή τους στον ισολογισμό της τράπεζας του, αλλά αποκρύπτει ότι η λογιστικοποίηση της ζημίας αυτής έγινε με προβλέψεις οι οποίες σχηματίστηκαν με τα χρήματα με τα οποία χρεώθηκε ο ελληνικός λαός δια των ανακεφαλαιοποιήσεων και των ενισχύσεων ρευστότητας που έλαβε η τράπεζά του, με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους.

 

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΕΛΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ,

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

 

Και κάτι ακόμη στο θέμα του δανείου του ΠΑΣΟΚ. Δεν επρόκειτο για μια απλή ατέλεια ή ένα απλό παραστράτημα, αλλά για μια κραυγαλέα παρανομία, μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά τραπεζική απάτη.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΚΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δεν είναι απλώς μόνο η υποσχετική επιστολή στην πραγματικότητα, που είπε ο κ. Καραβίας, ότι υπό περιστάσεις μπορεί να είναι κριτήριο, αλλά είναι το γεγονός ότι εκείνο το αντικείμενο της υποσχέσεως ήταν ήδη εκχωρημένο στην ΑΤΕ, σε χρόνο προγενέστερο της υποσχετικής επιστολής. Αυτό είναι βαρύ οικονομικό έγκλημα. Αφού πρόκειται περί εξαπάτησης του Δημοσίου, στην οποία αυτουργοί είναι οι κομιστές της συγκεκριμένης υποσχετικής επιστολής, και μάλιστα όχιμόνο στη EUROBANK, ούτε σε δύο, αλλά σε περισσότερες τράπεζες, και μάλιστα και στην τότε κρατική ΑΤΕ.

Υπογραμμίζω, καταλήγοντας, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος ότι η κρατική επιχορήγηση του έτους 2011 δεν μπορούσε να δοθεί σε κανενός είδους ασφάλεια. Διότι είχε ήδη εκχωρηθεί, σε προγενέστερο χρόνο, ως εγγύηση στην ΑΤΕ για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή, για τη λήψη δανείου.

 

ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ

ΕΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Πρέπει λοιπόν η Δικαιοσύνη να αναζητήσει την αλήθεια και να καλέσει αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους να απαντήσουν: Εάν ήξεραν το γεγονός αυτό όταν ελάμβαναν τις αποφάσεις και αν όχι, εδώ και καιρό που το γνωρίζουν, όπως ο κ. Καραβίας που ερωτήθη στην Εξεταστική Επιτροπή για την συγκεκριμένη απάτη, γιατί δεν έκαναν τίποτε και μέχρι σήμερα;

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ EUROBANK

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

 

Πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος καθώς και τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας της EUROBANK να γνωρίζουν αυτή την προφανή και πρωτοφανή παρανομία και όμως να μην κλείνουν το λογαριασμό και να μην στέλνουν στον Εισαγγελέα τους κοινούς απατεώνες; Αλήθεια τι θα έκανε, όχι ένας τραπεζίτης, αλλά ο μέσος άνθρωπος, εάν ήταν υπεύθυνος και τον καλούσαν σήμερα να δώσει αυτή την έγκριση, γνωρίζοντας ότι δίδεται ως υπόσχεση ένα ποσόν, το οποίο δεν μπορεί να δοθεί αντικειμενικά, γιατί ανήκει σε άλλον;

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε δε, ότι ο κ. Καραβίας κατέθεσε ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να εισπράξει τις κρατικές επιχορηγήσεις γιατί είναι εκχωρημένες αλλού, με αποτέλεσμα, έτσι, να καλύπτει ακόμη και σήμερα με την «ένοχη» σιωπή του αυτή την εγκληματική πράξη.

 

 

 

Y.Γ. Στην ιστοσελίδα του Χριστιανικού Κόμματος Ελλάδος www.xristianodimokrates.gr μπορείτε να δείτε ανηρτημένο το Εισαγγελικό πόρισμα ΚΑΛΟΥΔΗ, την εκτίμηση της ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ του MEGA και τα πρακτικά της εξέτασης του Φ.ΚΑΡΑΒΙΑ (EUROBANK)

 

 

Δήλωση: https://youtu.be/GSTxsrCwDtw

Ο Ν. Νικολόπουλος στην Δικαιοσύνη για τα δάνεια ΜΜΕ και Κομμάτων από την EUROBANK

 

 

Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης του Ν. Νικολόπουλου μπορείτε να δείτε στο:

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=305786&srv=4

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος