Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Μετά την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου μήπως συντρέχουν λόγοι καταγγελίας των δανειακών του συμβάσεων ;

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος «οδηγεί» τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο «εγκαλούμενο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Ο Αχαιός πολιτικός έχει ήδη καταθέσει προς όλους σχετική ερώτηση και ζητά να πληροφορηθούν αν μετά την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου συντρέχουν λόγοι καταγγελίας των δανειακών του συμβάσεων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκδηλώνει, παράλληλα, την ανησυχία ου σε περίπτωση μη καταγγελίας των συμβάσεων, γιατί τότε εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί «αρνητικό δεδικασμένο» πάνω στο οποίο θα «πατήσουν και εκατοντάδες…. «πρωταθλητές» της ασυδοσίας, έστω και αν ελέγχονται από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών

και Δικαιοσύνης

 

 

Θέμα: Μετά την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου μήπως συντρέχουν λόγοι καταγγελίας των δανειακών του συμβάσεων ;

Θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο ώστε να μη δημιουργηθεί «αρνητικό δεδικασμένο» πάνω στο οποίο θα «πατήσουν» οι εκατοντάδες ακόμη.. επιφανείς ελεγχόμενοι από το ΚΕΦΟΜΕΠ και την Οικονομική Εισαγγελία.;

 

Ένα μείζον θέμα έχει εγερθεί που αφορά τις δανειακές συμβάσεις τραπεζών, οι οποίες έχουν ως εγγύηση την κινητή και ακίνητη περιουσία του καναλάρχη – επιχειρηματία κ. Γ. Αλαφούζου, μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πόνου Αθανασίου να την δεσμεύσει όλη!

Επειδή όμως έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένοι ενδεικτικοί λόγοι καταγγελίας μιας δανειακής σύμβασης, ένας εκ των οποίων είναι και «η δέσμευση και σφράγιση της περιουσίας του δανειζομένου ,προφανώς οι εντεταλμένοι τραπεζίτες πρέπει να έχουν πράξει τα δέοντα.

 

Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της «απολογίας» του ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, κατ' επανάληψη ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια που έχει λάβει είναι απολύτως ενήμερα και ότι ο ίδιος έχει δώσει ακόμη και προσωπικές εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να μη δεχτούμε τους ισχυρισμούς του. Από τότε όμως υπήρξαν διάφορες εξελίξεις, που σχετίζονται με τα οικονομικά του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ. Κατόπιν εντολής του προϊσταμένου των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτη (σ.σ. και όχι Πάνου) Αθανασίου, μετά από ενδείξεις για φοροδιαφυγή εκτεταμένης κλίμακας, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί, αλλά και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννη Αλαφούζου. Αν δεχτούμε τον ισχυρισμό του τελευταίου, ότι δηλαδή έχει (και) προσωπικά εγγυηθεί για δάνεια που έχει λάβει κυρίως από την Εθνική Τράπεζα, μετά τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών του, αυτομάτως εγείρεται ζήτημα για το άξιόχρεο των συγκεκριμένων εγγυήσεων. Ωστόσο, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της Εθνικής.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι για την κ. Κατσέλη και τον κ. Φραγκιαδάκη ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος της κακουργηματικής απιστίας, από τη στιγμή που, ενώ γνωρίζουν ότι έχει δεσμευτεί το σύνολο των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του Γ. Αλαφούζου, δεν έχουν προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τον νόμο. Με απλά λόγια, η διοίκηση της Εθνικής την επομένη της απόφασης του οικονομικού εισαγγελέα θα έπρεπε να έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Αν δεν το γνωρίζουν, στους ενδεικτικούς λόγους καταγγελίας μιας δανειακής σύμβασης εμπεριέχεται, μεταξύ των άλλων, «η δέσμευση ή σφράγιση της περιουσίας του δανειζομένου». Από κει και πέρα, οι άλλοι λόγοι για να καταγγελθεί ένα δάνειο είναι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων του, η μη καταβολή δόσεων ή τόκων εμπροθέσμως, η σημαντική μείωση της οικονομικής επιφάνειας του δανειζομένου, η πτώχευση ή η υπαγωγή σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης και η επιβολή περιορισμού της ικανότητας δικαιοπραξίας ή ο θάνατος αυτού. Πέραν τούτου, «η τράπεζα μπορεί να ζητήσει πρόσθετες εξασφαλίσεις και σε δάνεια στα οποία ο εγγυητής έχει περιέλθει σε κάποια από τις παραπάνω δυσμενείς καταστάσεις». Η διοίκηση της Εθνικής πρώτιστα και αυτές των υπόλοιπων τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται ο Γ. Αλαφούζος όφειλαν να έχουν κινηθεί, εφόσον υπάρχουν προσωπικές εγγυήσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά τα παραπάνω ήρθε και-πάλι η ώρα των εισαγγελέων. Εκτός κι αν η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, αδιαφορήσει, όπως κάνει και στην περίπτωση των συναλλαγών του μεγαλοεκδότη Φιλιππάκη με τον φυγόδικο απατεώνα Πέτρο Κυριακίδη. Αν όμως και πάλι η κυρία Ράικου, αδιαφορήσει, είμαι βέβαιος ότι ο Παναγιώτης (σ.σ. Πάνος κατά Αλαφούζο) Αθανασίου θα παρέμβει άμεσα, δίνοντας τέλος στην ολιγωρία των τραπεζών. Άλλωστε, τη θέση της κυρίας Κοτζαμάνη, που ολιγωρούσε κατ' εξακολούθηση, την έχει πάρει η αδέκαστη και αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά κυρία Ξένη Δημητρίου.

 

Επίσης ένα δεύτερο ζήτημα που προκάλεσε το περί δικαίου αίσθημα εκατοντάδων πολιτών που επικοινώνησαν με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, μετά τα όσα αποκαλύπτει , είναι το συνημμένο δημοσίευμα το οποίο αναφέρει πως κάποιοι επιχειρούν να δημιουργηθεί «αρνητικό δεδικασμένο» πάνω στο οποίο θα «πατήσουν» οι εκατοντάδες ακόμη… επιφανείς ελεγχόμενοι από το ΚΕΦΟΜΕΠ και την Οικονομική Εισαγγελία και για τούτο απαιτούν από τους αρμόδιους Υπουργούς ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα που προκύπτουν:

 

1. Αληθεύουν οι πληροφορίες του συνημμένου δημοσιεύματος, που αποκαλύπτει ότι: «Από κάποιους καταβάλλονται προσπάθειες και πιέσεις, ώστε να κλείσει σύντομα η υπόθεση της εξεταζόμενης μεγάλης φοροδιαφυγής Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να αποδεσμευτούν τα περιουσιακά του στοιχεία και να ολοκληρωθεί έτσι με διαδικασίες express η δικαστική έρευνα και μάλιστα με τις ελάχιστες δυνατόν συνέπειες για τον ελεγχόμενο».

 

- Να κατατεθούν (εφόσον έχουν σταλεί) οι σχετικές εντολές και επιστολές για την διεξαγωγή ΕΔΕ και για την αναγκαία διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων, την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

2. Εάν δεν θέλετε να υπάρξουν καθυστερήσεις, κατά τα γνωστά παλαιά, τότε, ποιες ακριβώς διαδικασίες θα ακολουθήσετε, ώστε σύντομα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μη δημιουργηθεί «αρνητικό δεδικασμένο» πάνω στο οποίο θα «πατήσουν» οι εκατοντάδες ακόμη…. επιφανείς «εντιμότατοι φοροφυγάδες» της «κρατικοδίαιτης διαπλεκόμενης επιχειρηματικότητας», οι κοσμούντες τις λίστες υπεράκτιων «κρυψώνων» του μαύρου χρήματος, και άλλοι «επώνυμοι» της high society οι οποίοι μετά από χίλια προσκόμματα επιτέλους ελέγχονται για κακουργηματικές πράξεις φοροδιαφυγής μαύρου χρήματος από το ΚΕΦΟΜΕΠ και την Οικονομική Εισαγγελία;

3. Ζητήσατε από τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Στουρνάρα να ελέγξει μέσω των αρμοδίων επιθεωρητών, εάν η ΕΘΝΙΚΗ και οι άλλες τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις του κ. Γιάννη Αλαφούζου, αφού ένας εκ των λόγων καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, όπως είναι η δέσμευση ή σφράγιση της περιουσίας του δανειζομένου, συντρέχει απολύτως;

4. Εάν δεν έχουν κάνει όσα προβλέπονται τότε μήπως τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των τραπεζών -όπως της ΕΘΝΙΚΗΣ- που έχουν δανείσει τον κ. Γιάννη Αλαφούζο με εγγύηση τη κινητή και ακίνητη περιουσία του, πρέπει να διωχθούν για τις κακουργηματικές χαρακτήρα παραλείψεις και πράξεις τους;

5. Έχει περιέλθει σε «δυσμενή κατάσταση» ο κ. Αλαφούζος κι αν ναι ποιες πρόσθετες εμπράγματες διασφαλίσεις έχει προσκομίσει; Να δοθούν εγγράφως.

6. Ποιες οι ακριβείς προσωπικές εγγυήσεις του κ. Αλαφούζου και για ποιο ύψος δανεισμού;

7. Όντως ολιγωρεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Ράϊκου στις «ασαφείς» συναλλαγές Φιλιππάκη- Κυριακίδη;

8. Ποιες οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος για τις «έωλες» δανειακές υποχρεώσεις του κ. Αλαφούζου; Να κατατεθούν έγγραφα που να πιστοποιούν παρεμβάσεις της αν έχει γίνει…

9. Έχουν συντρέξει προϋποθέσεις παρεμβάσεις των Οικονομικών Εισαγγελέων- κι αν ναι, ποιες πρωτοβουλίες έχουν αναπτύξει;

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος