Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Το πάρτι ήταν μια πραγματικότητα και απομένει στις αρχές να διαπιστώσουν ποιοί ονομαστικά ήταν οι άρπαγες» 25 «καυτά» ερωτήματα για την αγοραπωλησία του seven-x Μπατατούδης – Μηλιάκος – Αλαφούζος - ΣΚΑΙ  και το «μάρμαρο» που πληρώνει ο Ελληνικός λαός

Καταπέλτης είναι η νέα ερώτηση που κατέθεσε εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για την διερεύνηση της εξαγοράς του καναλιού SEVEN-X (ιδιοκτησίας Μπατατούδη), από τον γνωστό επιχειρηματία -ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ- Γιάννη Αλαφούζο.

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Επικρατείας και Οικονομικών, αφού γίνεται σύντομη αναφορά της δαιδαλώδους και «περίεργης» μεταβίβασης των μετοχών, μέσα από ένα σύμπλεγμα θεσμικών και άλλων προσώπων, που διευκόλυναν μία πρωτόγνωρη αγοραπωλησία μεταξύ μιας κρατικής τράπεζας και μιας εταιρείας που ακόμα και το ΕΣΡ δεν πήρε τότε τα παραστατικά των 19.710.286 ευρώ, που κατέβαλε ο Γ. Αλαφούζος για την συμμετοχή του στην εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ», αφού όπως σημειώνει : «ο μέτοχος έχει δηλώσει τα εισοδήματα αυτά και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα οποία όμως δεν προσκομίστηκαν τα σχετικά παραστατικά»

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι αμείλικτα και ξεροκέφαλα και αναγκάζουν τους Υπουργούς κα τους κρατικούς «μανδαρίνους», καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς να ανοίξουν τον φάκελο της εξαγοράς από τον Γ. Αλαφούζο, ο οποίος ούτως ή άλλως για το εν λόγω σκάνδαλο θυμίζουμε ότι είχε δώσει ασαφείς, παραπλανητικές και παρελκυστικές απαντήσεις κατά την εξέτασή του από τα μέλη της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κοινοποίησε την ερώτηση του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξ. Δημητρίου, τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου, τους οικονομικούς επιθεωρητές, τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Στουρνάρα, το ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΣΔΟΕ , το ΕΣΡ κ.α.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Νίκου Νικολόπουλου και ένα σύνολο 25 αφοπλιστικών ερωτήσεων, που καθίζουν στο «εδώλιο» όλα τα πρόσωπα της διαπλοκής και ζητούν πειστικές απαντήσεις από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας.

Εξάλλου σε σχετικές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θα παραβιάζαμε και τις ανοιχτές πόρτες της Ζουαζιλάνδης αν περαιτέρω επιχειρηματολογούσαμε - διαπιστώναμε ότι το ΕΣΡ ουσιαστικά ήταν θεματοφύλακας της Διαπλεκόμενης Ανομίας και του Καρτέλ της Ελεγχόμενης Ενημέρωσης -Αποβλάκωσης του Ελληνικού Λαού.

Θα παραβιάζαμε και τα έσχατα όρια ανοχής στην ανοησία του όποιου αναγνώστη αυτής της ερώτησης εάν αναλύαμε τους λόγους για τους οποίους οι πολιτικοί που ασκούσαν την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια αγκαλιά, με τους νταβατζήδες, δεν ήθελαν και δεν θέλουν στην πραγματικότητα ανεξάρτητο ΕΣΡ, αλλά προτίμησαν το απόλυτα ελεγχόμενο από αυτούς “όργανο” που υποκριτικά ονόμαζαν επί χρόνια ΕΣΡ».

Και ο Αχαιός πολιτικός κατέληξε:

«Κατανοούμε απόλυτα την δεινή θέση που έχει περιέλθει εξ ιδίων πράξεων ο επιχειρηματίας Γ. Αλαφούζος τον τελευταίο καιρό από τις κατά καθήκον ενέργειες της Δικαιοσύνης(δέσμευση λογαριασμών προς έλεγχο κλπ) αλλά παρατηρούμε ότι φυσικά δεν είναι ο μόνος.

Βέβαια ο κ. Αλαφούζος προσφάτως περιήλθε σε δύσκολη θέση καθώς δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία από τον οικονομικό εισαγγελέα, για υπόθεση φοροδιαφυγής 50 εκ. ευρώ. Χρωστά λοιπόν μια ανταπόδοση.

Μετά μακρύ διάστημα ασυδοσίας και φοροδιαφυγής εκατοντάδες Έλληνες που έκαναν πάρτι σε βάρος και εξόδοις των νομοταγών πολιτών βλέπουν τις ελεγκτικές αρχές να τους ερευνούν. Όσο και αν πιστεύουμε στο αξίωμα “ουδείς ένοχος μέχρι την αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης”, κάτι που αφορά και τον Γ. Αλαφούζο μπορούμε να δεχθούμε ότι το πάρτι ήταν μια πραγματικότητα και απομένει στις αρχές να διαπιστώσουν ποιοί ονομαστικά ήταν οι άρπαγες».

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος