Loading...
 Start Page
Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τον εργοδότη Κοντομηνά …… Ποιός λέει ψέματα, οι εργαζόμενοι ή ο Κοντομηνάς;

«Στις 4-8-2016 ο καναλάρχης κ. Δημήτρης Κοντομηνάς καταθέτοντας μεθ΄ όρκου στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όταν ερωτήθη, σχετικά με το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στα ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλωνι: «Έχουμε 546 υπαλλήλους… «και συμπλήρωσε : «Πληρώνονται και χτυπάει το τηλέφωνο κάθε 31 του μηνός…»

«Σε επόμενη ερώτηση δική μου, με την οποία αποκάλυψα ότι από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2013 ο κ. Κοντομηνάς έδιωξε από τον σταθμό ή ο σταθμός -για να είμαστε ακριβείς- έντεκα (11) ηχολήπτες με αφορμή την οικονομική κρίση, γιατί δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση τη στιγμή που υπήρχε η συλλογική σύμβαση εργασίας σε ισχύ, και από τότε δεν τους πληρώνει ο καναλάρχης απάντησε … !

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ (Μάρτυς): «Όσον αφορά τους εργαζόμενους στους οποίους αναφερθήκατε, έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες, κύριε Πρόεδρε, θα καταθέσω και οι οποίες μας δικαιώνουν για τους εργαζόμενους πλήρως. Γι’ αυτό πήρατε παρωχημένα στοιχεία...»

 

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κοντομηνά μην εκτίθεστε, είναι σημερινά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ (Μάρτυς): Οι πληροφοριοδότες σας, από αυτά που λέτε, ξέρω ποιοι είναι. Αναφερθήκατε και σε όνομα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εργαζόμενος…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ (Μάρτυς): Μα, σας λέω, θα καταθέσω τις αποφάσεις.

Λέτε να λέω ψέματα; Να πλαστογραφήσω αποφάσεις;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ καλά. Λένε ψέματα οι εργαζόμενοι».

 

 

 

 

 

Σήμερα (09/08/2016) δέχθηκα στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, το προεδρείο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όπου έγινα κοινωνός της «αγριότητας» και της αναλγησίας, με την οποία αντιμετωπίζει ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ALPHA τους εργαζόμενους τεχνικούς του.

Από το 2012 μέχρι σήμερα οι εν λόγω εργαζόμενοι ανεβαίνουν τον «Γολγοθά» τους εν μέσω απολύσεων, αγωγών, αναβολών, ανακοπών, επαναπροσλήψεων, νέων απολύσεων, αναστολών, εφέσεων κ.ο.κ.!

 

Οι Π. Μαυράκης (πρόεδρος), Γ. Δεσύλας (αντιπρόεδρος) και Γ. Κολυβάς (Ειδικός Γραμματέας) μου παρέδωσαν όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδικασθεί εις βάρος του σταθμού και οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζομένους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας ο Πρόεδρος της Ένωσης Π. Μαυράκης μου τόνισε:

«Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εννέα (9) προσφεύγοντες είναι παλαιοί εργαζόμενοι με τουλάχιστον 15 έτη προϋπηρεσία, η πλειοψηφία τους με 2 παιδιά τουλάχιστον, ενώ δυστυχώς πολλοί από αυτούς έχουν σοβαρά θέματα υγείας στις οικογένειες τους».

Συγκεκριμένα μάλιστα μου ανέφεραν τα εξής γεγονότα, λέγοντας:

«Οι πρώτοι που απολύθηκαν στις 6/7/2012 ήταν οι Μ. Φράγκος και Σ. Καρλούτσος. Αγωγή έκανε μόνο ο πρώτος, την οποία και κέρδισε.

Στις 13/7/2012 απολύθηκαν οι Ν. Σακκάς και Ι. Καραγεβρέκης. Και οι δύο κέρδισαν πρωτόδικα την επαναπρόσληψη τους στον Ρ/Σ. Τον Σεπτέμβριο του 2012 απολύθηκαν οι Η. Σελιμάς και στην συνέχεια οι Γ. Σκεύης και Δ. Νέμπος. Ο πρώτος κέρδισε πρωτόδικα και εκκρεμεί εφετείο στην απόφαση αυτή. Οι επόμενοι δύο επίσης κέρδισαν πρωτόδικα και λόγω του ότι δεν ασκήθηκε έφεση στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα (εξαιτίας των προβλημάτων του προέδρου του ομίλου και της εισαγωγής του σε νοσοκομείο για να μην συλληφθεί) η απόφαση τους τελεσιδίκησε. Οι άλλοι δύο (Σελιμάς και Νέμπος) δικαιώθηκαν και στην αγωγή για την δεύτερη απόλυση τους, όπου κρίθηκε και αυτή παράνομη. Στον Δ. Νέμπο δε, οφείλονται χρήματα από την πρώτη απόφαση που τελεσιδίκησε.

 

Επίσης οι Φ.Καρακούση, Β. Παπαδόπουλος και Κ. Καραμπατζάκης απολύθηκαν στις 11/3/2013 ενώ βρίσκονταν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις όπου δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους (απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι τα αντίγραφα περιστατικών του οικείου αστυνομικού τμήματος, στο οποίο προσέφευγαν οι εργαζόμενοι κάθε φορά που αυτό συνέβαινε».

 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ολοκληρώνοντας την ενημέρωση τους είπαν:

«Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το ισχυρό μέρος, δηλαδή ο εργοδότης, χρησιμοποιεί κάθε ένδικο και μη μέσο (αναβολές, ανακοπές, αναστολές, εφέσεις, απολύσεις, δεύτερες απολύσεις, καψώνια στους επαναπροσλαμβανόμενους) με σκοπό να εξαντλήσει τους εργαζομένους – τεχνικούς τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά».

 

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Εξεπλάγην από τα «καψώνια» και τον «εργασιακό μεσαίωνα» στον οποίο είναι αναγκασμένοι να εργάζονται μέχρι να απολυθούν…. οι εργαζόμενοι στον ALPHA οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται από το πρώτο χρόνο της λειτουργίας του»!

 

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες, για να εξαλειφθεί το κλίμα εκφοβισμού, το οποίο βιώνουν έντονα τα τελευταία χρόνια, ενώ επανέλαβε την απόφαση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος να καταμηνύσει έναν προς έναν από εκείνους τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες, που συνειδητά και αποδεδειγμένα ψευδομαρτύρησαν ή δι ‘ ίδιον όφελος ή για όφελος τρίτων κατέθεσαν και υπέπεσαν στο αδίκημα της ψευδορκίας, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία κάνει χρέη ανακριτού».

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος