Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν θα ψηφίσω τα προαπαιτούμενα»!!!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με δήλωσή του τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα για την εξασφάλιση της υποδόσης των 2,8 δις. ευρώ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στον πόλεμο κατά της διαπλοκής και της νταβατζηδοκρατίας «βάζει πλάτη» στην συγκυβέρνηση και καταδεικνύει ότι δεν διακατέχεται από πολιτικοϊδεολογικές εμμονές, όταν υπηρετείται το γενικό συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά όμως, τα προαπαιτούμενα ο Ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε:

«Το συμφέρον της ¨κατακρεουργημένης¨ οικονομικά Ελληνικής κοινωνίας είναι ότι από τούδε και στο εξής πρέπει να σηκώσουν τα βάρη οι μεγαλοφοροφυγάδες, οι κλέφτες και οι απατεώνες, που έχουν οδηγήσει στο δράμα και τη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Το σκεπτικό της καταψήφισης αναλύθηκε από τον Αχαιό πολιτικό κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του. Το πλήρες κείμενο της είναι το ακόλουθο:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Οι καιροί ου μενετοί. Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες. Καλούμαστε για μία ακόμη φορά, με το πιστόλι στον κρόταφο και τον κόφτη στο χέρι να ψαλιδίσουμε άγρια την χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, για να πάρουμε την υποδόση των 2,8 δις Ευρώ.

Προϋπόθεση , βέβαια είναι ,να ολοκληρωθεί επιτυχώς –λέει- και η δεύτερη αξιολόγηση. Τη λένε αξιολόγηση, αλλά είναι κρεματόριο. Και, άραγε πόσες αξιολογήσεις θα απαιτηθούν ακόμη; Τόσες, όσες θα οδηγήσουν τη μισή Ελλάδα, μέσα στα μνημονιακά χρόνια, στον τάφο;

Αναλάβαμε -λέει- δεσμεύσεις. Βάλαμε την υπογραφή μας και πρέπει να την τιμήσουμε. Έβαλαν όμως και οι δανειστές μας την υπογραφή τους. Μια υπογραφή –ταφόπλακα για εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι με την ανεργία στα ύψη και την ελπίδα στα τάρταρα, κινούνται μεταξύ απόγνωσης και απελπισίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Δεν θα πω κάτι το πρωτόφαντο. Έρχεται βαρύς χειμώνας. Όπως ήταν και οι 4-5 προηγούμενοι. Μόνο που ο φετινός θα ‘ναι βαρύς κι ασήκωτος για πολλούς συμπατριώτες μας. Μαζί με τα φορολογικά βάρη των προηγούμενων χρόνων, μαζί με την καλπάζουσα ανεργία, μαζί με τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους, θα έχουν φέτος να αντιμετωπίσουν πολλούς πρόσθετους εφιάλτες. Αναφέρω επιγραμματικά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα του καπνού, στον εισαγόμενο και τον εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Αναφέρω το 5% στα τέλητης σταθερής τηλεφωνίας, την αύξηση του φόρου στα μερίσματα κατά 10-15% κ.ο.κ.

Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αυξάνει τους φόρους της με γεωμετρική πρόοδο. Σχήμα λόγου είναι η γεωμετρική πρόοδος διότι ουσιαστικά πρόκειται για μια βάναυση γεωμετρική οπισθοδρόμηση στη δεκαετία του 60.

Είμαστε η μόνη χώρα, όπου οι νέες επιβαρύνσεις για 5η συνεχή χρονιά, θα μειώσουν το διαθέσιμο εισόδημα.

Είμαστε η μόνη χώρα, όπου οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν κατρακυλήσει και εμφανίζουν μείωση, κατά μέσο όρο, της τάξης του 28% μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Κι άλλου επιβλήθηκαν προγράμματα προσαρμογής .Κι άλλου ψηφίσθηκαν μνημόνια. Κι άλλου ο ‘’μπαμπούλας’’ του Δ.Ν.Τ. σεργιάνιζε και εκφόβιζε τους πολίτες. Πουθενά, όμως, δεν παρατηρήθηκε τέτοια συρρίκνωση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Απλώς, εκεί πάγωσαν οι μισθοί. Θυμίζω: Στη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία ,την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Αν ορθολογικά και δικαιότερα ,είχαμε συμφωνήσει με τους εταίρους και δανειστές μας να ταξινομήσουμε τα οικονομικά του οίκου μας, θα είχα κάθε διάθεση να προσχωρήσω σε αυτή τη λογική. Θα συμφιλιωνόμουν με την ανάγκη της ταυτοποίησης και για τον λόγο ότι ευθυνόμαστε κι εμείς για πολλά, που έχουν φέρει σε τόσο δεινή θέση τη χώρα.

Για δύο λόγους ,όμως, δεν εννοώ και δεν θα κάνω συνειδησιακή έκπτωση. Ο πρώτος είναι ότι οι δανειστές- δυνάστες μας μεθόδευσαν, σκόπιμα, με τα εν Ελλάδι ‘’γιουσουφάκια’’ τους, την μνημονιακή αιχμαλωσία της χώρας, επιβάλλοντας βάναυσους και απάνθρωπους όρους ,που βιώνει σήμερα όλη η Ελληνική κοινωνία.

Ο στόχος τους είναι προφανής. Θέλουν να πάρουν κοψοχρονιά τα ‘’ασημικά’’ της χώρας. Μας βρήκαν μπόσικους και ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα για να γίνει το πλιάτσικο.

Ο δεύτερος λόγος που δεν μου επιτρέπει να καμφθεί η συνείδησή μου, σχετίζεται με τα χιλιάδες εγχώρια λαμόγια που διαχρονικά έχουν ασελγήσει σε βάρος της δόλιας πατρίδας.

Αναφέρομαι στους άρπαγες του χρηματιστηρίου και στον εσμό των νταβατζήδων που κατασπάραξαν το δημόσιο χρήμα και άδειασαν τις τράπεζες. Αναφέρομαι στους θαλασσοδανεισμένους. Αναφέρομαι στους κρυπτόμενους, πίσω από of shore εταιρίες. Αναφέρομαι σε μεγαλόσχημους της δημόσιας ζωής που πλούτισαν φοροδιαφεύγοντας συστηματικά και διαχρονικά. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που συμπεριλαμβάνονται σε πάμπολλες λίστες. Σε όλους αυτούς -και είναι εκατοντάδες χιλιάδες- που κρύβουν τα κλεμμένα σε τράπεζες του εξωτερικού και σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους.

Είναι εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ το διαφυγόντα κέρδη- επιτρέψτε μου τον όρο- της χώρας. Έφθαναν και περίσσευαν, για να μην είχαμε φθάσει εδώ.

Η πολιτική που υπηρετώ με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ανάγεται στα προεκτεθέντα. Παραπέμπει στη δικαιότερη κατανομή των βαρών. Αφορά στην ανακούφιση των πολλών. Δεν έχω πεισθεί ,λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπώς, η απόφασή μου είναι ειλλημένη. Καταψηφίζω τα προαπαιτούμενα και συνεχίζω στην ίδια ρότα τον αγώνα μου».

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος