Loading...
 Start Page
Εκπομπή το ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ : «Ένα ιδιότυπο power game  μεταξύ Κυβέρνησης και Γ. Στουρνάρα»

Ο Στουρνάρας είναι ο «μπροστινός» που υπονομεύει την Κυβέρνηση προκειμένου να «πέσει» για να έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να… γιατρέψει τις πληγές των «λαβωμένων» μιντιοκρατών- νταβατζήδες της χώρας!

Με ατράνταχτα στοιχεία αναλύθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» του Νίκου Νικολόπουλου στο «KONTRA», η λυσσώδης και αήθης προσπάθεια του σάπιου πολιτικού - οικονομικού κατεστημένου να ρίξει την Κυβέρνηση για να διαφυλάξει τα κλεμμένα, που αφαιρέθηκαν από τις τσέπες της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Στην εκπομπή ήταν προσκεκλημένοι οι: Κυριάκος Τόμπρας, πρόεδρος του Κινήματος «Υπέρβαση». Ανδρέας Παπακυριακόπουλος πολιτικός αναλυτής, Παύλος Σαράκης δικηγόρος, Θανάσης Βαθιώτης αντιπρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος και Δημήτριος Κοντογιάννης δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «apopseis.gr».

Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι ένα ιδιότυπο power game φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Στουρνάρα, με «θύμα» την Attica Bank αλλά και με παράπλευρες απώλειες. Το κλίμα καχυποψίας ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται στα ύψη.

Πλήθος αποκαλύψεων, από ΜΜΕ, είτε από τη Δικαιοσύνη, με τη μορφή μεμονωμένων δικογραφιών, καταδεικνύουν ότι επί σειρά ετών στις λεγόμενες εύγλωττα “συστημικές” Τράπεζες, αλλά και στην Τράπεζα Αττικής γινόταν μέγα φαγοπότι με τη μορφή των δανείων -χρηματοδοτήσεων.

 

Ακολούθησαν, έγινε κουβέντα για τις σχέσεις κυβέρνησης - Στουρνάρα δεν ήταν ποτέ άριστες - κατά καιρούς μάλιστα υπήρξαν εντάσεις και δυσαρμονία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η καχυποψία του Μεγάρου Μαξίμου για τις προθέσεις και τις πράξεις του διοικητή της ΤτΕ ήταν πάντα έκδηλη, καθώς τον θεωρούν μη συνεργάσιμο, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να του προσάψουν την κατηγορία ότι υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα για προσωπικές του σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου καταλογίζει στον Γιάννη Στουρνάρα ότι ποτέ δεν επέδειξε θέληση ουσιαστικής συνεργασίας με την εκλεγμένη κυβέρνηση και επιδιώκει να χαράξει το δικό του δρόμο, ως κύριος διαμορφωτής των εξελίξεων παρότι ο Γ. Στουρνάρας ποτέ δεν ψηφίσθηκε από το λαό, αλλά υπήρξε ένας διορισμένος Υπουργός Οικονομικών, μετά από αξίωση Σόιμπλε και αποδοχή Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το τάιμινγκ κατά το οποίο ξετυλίγεται το κουβάρι των εξελίξεων δημιουργεί συνειρμούς που δεν μπορούν άμεσα να επιβεβαιωθούν, αλλά συζητούνται εν είδει «κοινού μυστικού».

Η αντιπολίτευση και τα αντιπολιτευόμενα media σπεύδουν να υιοθετήσουν τα σενάρια Στουρνάρα για να ψέξουν την κυβέρνηση.

Οι επικρίσεις αυτές βρίσκουν βάση στην «περίεργη» απόρριψη εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος των κυβερνητικών προτάσεων για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Εξάλλου, η φημολογία επιμένει για είσοδό του κ. Στουρνάρα στην πολιτική σκηνή, ως ο εκλεκτός ενός νέου φιλομνημονιακού φορέα, δημιούργημα αυτών που επέβαλαν την "νταβαντζηδοκρατια" και οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Σε μυστικό δείπνο, που παρετέθη παρουσία του Αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη και όλων των Σημιτοφυλάκων, του επροτάθη να γίνει ανατροπέας του Τσίπρα και κατόπιν Πρωθυπουργός…

Αμείλικτα ήταν, στη συνέχεια, τα ερωτήματα που τέθηκαν στην εκπομπή, τα οποία πρέπει να προβλήματίσουν τον κάθε σκεπτόμενο και υποψιασμένο τηλεθεατή. Εΐδικότερα:

 

ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ: ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

 

● Επιτέλους ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο εκλεγμένος από το λαό Αλέξης Τσίπρας ή ο διορισμένος από τους ξένους Γιάννης Ή όπως ο Σόιμπλε τον προσφωνεί Γιαννάκης Στουρνάρας;

● Πότε και από ποιους έγιναν οι έλεγχοι της Τράπεζας Αττικής και ποιοι υπογράφουν το πόρισμα και εάν διαπιστώνονται παραβάσεις τραπεζικών κανόνων σε δανειοδοτήσεις κομμάτων, κατασκευαστών και ΜΜΕ, γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν το έστελνε μέχρι σήμερα στην Δικαιοσύνη;

● Εμείς από το βήμα αυτό και από την Βουλή ρωτάμε ποιες είναι οι εταιρείες & ποιους εργολάβους αφορούν ;

● Μήπως συμπεριλαμβάνονται πολλοί παλαιοί καναλάρχες, εθνικοί εργολάβοι και λοιποί γνωστοί νταβατζήδες, ακόμα και οι εργοδότες του νέου Πρόεδρου Πανταλάκη ,εκλεκτού του Γιάννη Στουρνάρα;

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Νικολόπουλος και οι καλεσμένοι του αναφέρθηκαν στη συνέχεια στα περιθώρια που έχει η κυβέρνηση να ανακάμψει και τονίσθηκαν τα εξής:

 

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…

 

Υπάρχουν στιγμές, βδομάδες ή και μήνες που για μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό φαίνεται σαν να «τους γεννούν μέχρι και τα κοκόρια» – λαϊκή απόδοση της έννοιας της θετικής δυναμικής που «ξεχειλίζει».

Υπάρχουν όμως και στιγμές και βδομάδες που μια καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων την απειλεί με αφανισμό. Για την κυβέρνηση φαίνεται η βδομάδα ύστερα από τη ΔΕΘ σηματοδοτεί ακριβώς ένα τέτοιο «ξεχείλισμα» της αρνητικής δυναμικής.

Η κυβέρνηση δέχεται μία ολομέτωπη επίθεση από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και από κοντά από τον Κούλη, την Φώφη και τον ΣΤΑΥΡΆΚΗ.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν αυτόματα πως η κυβέρνηση «έφαγε τα ψωμιά της». Σε μια χώρα σε συνθήκες διεθνούς διαχείρισης της ντεφάκτο χρεοκοπίας της, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν εύκολα, και μάλιστα σε συνθήκες «έκρυθμες». Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό, τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Άμεσα πρέπει να ανασυντάξει τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, να αποκαταστήσει την αίσθηση ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Σε τέτοιες συνθήκες, η εικόνα πολυφωνίας, πολλών κέντρων πρωτοβουλιών και «αυτοσχεδιασμών» στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με εικόνα αρχόμενης κατάρρευσης.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΟΙ «ΛΑΒΩΜΕΝΟΙ» ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

 

Η «μάχη» που δεν πρέπει να χαθεί, είναι η μάχη κατά των νταβατζήδων.

Είμαστε μπροστά σε μια νέα απόπειρα ανατροπής της Κυβέρνησης… Ο γερο-Μητσοτάκης είχε πει ότι αυτοί οι ίδιοι τον έριξαν… Αυτοί οι ίδιοι νταβατζήδες έριξαν και τον Καραμανλή… Αυτοί οι ίδιοι είναι και τώρα, μόνο που σήμερα είναι καταχρεωμένοι, υπόδικοι και γέροι…

Τέλος, εθίγησαν στην εκπομπή οι απαράδεκτες πρωτοβουλίες του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος προσπαθεί να «αποψιλώσει» την Ορθοδοξία. Ανάμεσα στα άλλα τονίσθηκαν και τα εξής:

 

ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ» ΦΙΛΗΣ!

 

Για όλους μας η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και αφορά όλους τους Έλληνες και όχι μόνον τους ιδεολογικά προσκείμενους σε κόμματα ή ιδεολογίες.

Δεν είναι δυνατόν στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να απειλείται ή να εκβιάζεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο η Εκκλησία και οι Χριστιανοί της Ελλάδος με το δίλημμα: Ή θρησκειολογικός προσανατολισμός ή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο Φίλης οφείλει ως Υπουργός να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Δεν μπορεί η Εκκλησία και ο λαός να παραδίδονται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη.

Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη…

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος