Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Να γίνει άρση τηλεφωνικού  απορρήτου  ; Ερώτηση προς Πρωθυπουργό, Υπουργούς και .. Βαρδινογιάννη

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγκερ),να φέρει στο προσκήνιο το εξελισσόμενο σκάνδαλο «PEROUKA GATE», καθ΄ ότι ο ένας εκ των δύο, μεταμφιεσμένος δημοσιογράφος (Δ. Σουλτογιάννης), που παρακολουθούσε τον Υπουργό Επικρατείας Νικ. Παππά στη Νέα Υόρκη, έδρασε για λογαριασμό του Star, που είναι συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επικαλέσθηκε την γραπτή ανακοίνωση του Υπουργού Νίκου Παππά, που υπονόησε ότι ήταν «βαλτοί» οι δύο δημοσιογράφοι και ευλόγως ρώτησε τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη αν πιστεύει ότι πρέπει να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, των δύο δημοσιογράφων, ώστε να καταφανεί εάν είχαν λάβει «εντολές» από διευθυντικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών Star και Alpha για να παρακολουθούν τον Νίκο Παππά με… καρναβαλικό, πλην αντιδημοσιογραφικό και αντιδεοντολογικό, τρόπο.

Ο επιχειρηματίας, μάλλον αιφνιδιάσθηκε και έδωσε…. μεσοβέζικη απάντηση : «…είναι καταδικαστικό το γεγονός, αλλά μάλλον υπερβολική η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου…», είπε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης (Τζίγκερ) .

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Καλό εν τέλει, θα ήταν οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και μάλιστα με γραφικό και κυρίως με προκλητικό τρόπο, να εντρυφήσουν στον κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΕΣΥ, που αναφέρεται στη δράση των δημοσιογράφων «με θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντα την δημοσιογραφική ιδιότητα και όχι με προκατασκευασμένα γεγονότα…».

Από την πλευρά του Alpha ο ιδιοκτήτης του alpha Δ. Κοντομηνάς δεν έχει τοποθετηθεί για το ατόπημα του δικού του δημοσιογράφου, γιατί απουσιάζει στης ΗΠΑ.

Ωστόσο, η απουσία του συνέπεσε με την…απουσία του από το εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που μεθοδευμένα (;) αναβλήθηκε.

Ο Νίκος Νικολόπουλος πάραυτα κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, για να διακριβωθεί αν η αναβολή ήταν προϊόν σκόπιμος προεργασίας, στην οποία εμπλέκονται δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και κατηγορούμενοι.

«Κάντο… όπως στην Siemens»

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε πρωινή συνέντευξη του σχετικά με την νέα του κοινοβουλευτική παρέμβαση είπε:

«Και σε αυτή την υπόθεση που στοίχισε στο Δημόσιο περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ, η ευθύνη βαρύνει την Εισαγγελία Εφετών, που «ξύπνησε» και απευθύνθηκε στο ΥΠΕΞ, αφού είχε ξεσπάσει ο σάλος με την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης siemens».

Ενώ για την αναγκαιότητα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου είπε:

«Επειδή σε μια Δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν είναι πολυεργαλείο για τη διεκπεραίωση διαφόρων σκοπιμοτήτων, αλλά εγγύηση για το κράτος δικαίου.

Επειδή η δίκη αυτή θα είναι ¨πιλότος¨ και για τις άλλες μεγάλες δίκες που έρχονται μέσα στο φθινόπωρο.

Επειδή η δίκη αυτή οδεύει και πάλι προς αναβολή και αυτό είναι προς το συμφέρον των Κροίσων και των λοιπών που παραπέμπονται, οι οποίοι κατά την κ. Π. Παπανδρέου : «…που όσοι είχαν πρόσβαση «άρμεγαν» εκατομμύρια ευρώ επί μία ολόκληρη τριετία….»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΝΑΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Κοινοποίηση: Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ε.Υ.Π., ΕΣΤ

ΘΕΜΑ: Διεκόπη η δίκη πριν ..ξεκινήσει!!!

Θα τρελάνουν τους εμπερίστατους πολίτες μερικοί εισαγγελείς

και μερικοί μεταμφιεσμένοι «μασκαράδες» στις ΗΠΑ;

Θα γίνει άρση απορρήτου, ώστε να αποκαλυφθεί ποιος συντόνισε ή αναμίχθηκε

στο «περούκα gate»

 

Μία ξεχασμένη, πολύκροτη κατά τα άλλα υπόθεση, η οποία συνοδεύεται από παραπεμπτικό βούλευμα – καταπέλτη διεκόπη πριν καν ξεκινήσει.

Στις 19 Σεπτεμβρίου κάθισαν στο εδώλιο πάνω από 35 άτομα, προκειμένου να δικαστούν με βάση το παραπεμπτικό Εισαγγελικό βούλευμα της κ. Πόπης Παπανδρέου, για τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Θέατρο» των αποδιδόμενων στους κατηγορούμενους κακουργηματικών πράξεων ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , ενώ ανάμεσα σε αυτούς που «κάθονται στο σκαμνί» είναι:

Ο πρ. Πρόεδρος του Τ.Τ. Α. Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνάς, Λ. Λαυρεντιάδης, Β. Ρέστης, Δ. Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα – Αναστασίας Βάτσικα, Π. Λίβας, στελέχη της τράπεζας την επίμαχη περίοδο 2008-2010- όπως η Αν. Σακελλαρίου που μέχρι πρότινος υπήρξε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στθερότητας!

Το βούλευμα της επίκουρης Εισαγγγελέως Εγκλημάτων διαφθοράς κ. Π. Παπανδρέου που αριθμεί 119 σελίδες, είναι άκρως αποκαλυπτικό του τρόπου που ζημιώθηκε η περιουσία του Τ.Τ. κατά 346.904.467 ευρώ.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι τα 208.154.000 ευρώ αφορούν δανειοδοτήσεις μέσω ομολογιακών δανείων, ενώ τα 138.750.467 ευρώ σχετίζονται με την υπόθεση της Bestline/HPC, συμφερόντων Δ. Κοντομηνά.

Εξάλλου η κ. Π. Παπανδρέου στα συμπεράσματα της μεταξύ άλλων σημειώνει:

«..Ο Άγγελος Φιλιππίδης ενέργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που είχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήτα επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου Γριβέα / Αναστασίας Βάτσικα, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Δημήτρη Κοντομηνά), ήτοι ήταν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου. Επιπροσθέτως δε, στην περίπτωση της συμμετοχής της Τράπεζας στην θυγατρική του Ομίλου DEMKO εταιρεία BESTLINE, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε προκύπτουν ενδείξεις και δη επαρκείς περί του ότι ο ως άνω Πρόεδρος του ΤΤ, ο οποίος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης «εξαγοράς», ενεργώντας από κοινού με τα λοιπά ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα, παραπλάνησε ακόμα και αυτά καθ’ εαυτά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ., προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του Τ.Τ. στην θυγατρική του Ομίλου DEMCO εταιρεία BEST LINE του Δημήτρη Κοντομηνά, υπό τους όρους που προεκτέθηκαν με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον τελευταίο…»

Σε άλλο σημείο του βουλεύματος η κ. Π. Παπανδρέου αποφαίνεται:

«..Στην κατηγορία των «μη μεταβιβαζομένων στοιχείων» υπήχθη μία σειρά από δανειακές συμβάσεις, τις οποίες το νέο Τ.Τ. αναγκάσθηκε να καταγγείλει την 3.10.2011, καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνται και οι δανειολήπτες δεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων. Πρέπει δε, να τονιστεί ότι η ανωτέρα μεταβίβαση χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ως ήδη ελέχθη, ιδρύθηκε με το Ν. 3864/2010, με σκοπό την στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος…»

Τέλος η επίκουρη εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς αναφέρει:

«.. Όπως παρατηρούν αρμόδιοι Επιθεωρητές της ΤτΕ επέκταση των δραστηριοτήτων του Τ.Τ. στην επιχειρηματική πίστη συντελέστηκε από την Τράπεζα, χωρίς η τελευταία να έχει εκ των προτέρων θεσμοθετήσει κανονισμό πιστοδοτήσεων που να καθορίζει τα όρια ανάληψης κινδύνων, χωρίς να υφίσταται κανονισμός του αρμοδίου εισηγητικού οργάνου (Επενδυτική Υπο-Επιτροπή)και χωρίς να έχει διασφαλίσει την ύπαρξη καταλλήλων συστημάτων για την αξιολόγηση, μέτρηση και παρακολούθηση των κινδύνων, καθώς και υποδομών για την κατάλληλη διαχείριση τους..»

«Επειδή όμως πριν λίγο καιρό οι Έλληνες βίωσαν έναν νέο τραγέλαφο στην υπόθεση Siemens, κατά την οποία η αδέκαστη κρίση μερικών εισαγγελέων, οι οποίοι δεν είναι στην ουσία κάτι διαφορετικό από συνηγόρους του Ελληνικού Κράτους, οδήγησε στο να αναβληθεί η δίκη αυτή με αιτιολογία, ότι έγιναν λάθος εκτιμήσεις εισαγγελέων και κάποια περίεργα και μοναδικά πισωγυρίσματα εισαγγελέων, καθώς δεν μεταφράστηκαν δικόγραφα.

Με αυτά και με αυτά και πάλι και πάντα γίνεται ένα παιχνίδι συμφερόντων που παίζουν κάποιοι αλλά στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και οι εδώ άνθρωποί τους ,αφού η υπόθεση πάει για παραγραφή εν μέρει ή στο σύνολό της.

 

Τα ίδια και τώρα στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μερικοί συνήγοροι των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, συγνώμη κ.κ. εισαγγελείς εννοώ, αρχικά απέρριψαν το σαφές και ρητό αίτημα να μεταφραστούν τα δικόγραφα στη γλώσσα του κατηγορουμένου, όπως θα έπρεπε από σεβασμό στην προσωπικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνει.

 

Στη συνέχεια, στις 28 Ιουλίου 2016, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ισ.Ντογιάκος έδωσε εντολή η έγκριση να γίνει αυτή η μετάφραση ,αλλά φυσικά οι χιλιάδες σελίδες δεν ήταν δυνατόν να μεταφραστούν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, που είχε ορισθεί η δίκη των λίαν επωνύμων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο πολυεκατομμυριούχος κροίσος, επιλαχών υπερθεματιστής καναλάρχης Δ. Κοντομηνάς, ο οποίος δεν παρέστη από την πρώτη μέρα στην δίκη, προτιμώντας ταξίδια στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ χωρίς δυστυχώς να αποτρέψει η παρουσία του την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια δημοσιογράφο του δικού του σταθμού alpha, να παρακολουθεί τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την πρωθυπουργική αποστολή στην Νέα Υόρκη, όπως αναφέρουν τα σχετικά τα ρεπορτάζ των εγκύρων ΜΜΕ "Αθηναϊκό Πρακτορείο" και ntokoumenta.gr.

 

Επειδή σε μια δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν είναι πολυεργαλείο για τη διεκπεραίωση διαφόρων σκοπιμοτήτων, αλλά εγγύηση για το κράτος δικαίου.

Επειδή η δίκη αυτή θα είναι ¨πιλότος¨ και για τις άλλες μεγάλες δίκες που έρχονται μέσα στο φθινόπωρο.

Επειδή η δίκη αυτή οδεύει και πάλι προς αναβολή και αυτό είναι προς το συμφέρον των Κροίσων και των λοιπών που παραπέμπονται, οι οποίοι κατά την κ. Π. Παπανδρέου : «…που όσοι είχαν πρόσβαση «άρμεγαν» εκατομμύρια ευρώ επί μία ολόκληρη τριετία….»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

1ον Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση siemens προς την μετάφραση των εγγράφων;

2ον Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι εισαγγελείς;

3ον Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως προς την μετάφραση των εγγράφων;

4ον Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι Εισαγγελείς;

5ον Στην υπόθεση παρακολούθησης της πρωθυπουργικής αποστολής στις ΗΠΑ, αναμίχθηκε και άνθρωπος του τηλεοπτικού σταθμού alpha και αυτή η υπόθεση εκτυλίχτηκε, την παραμονή και ημέρα της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συμμερίζεσθε τις υποψίες που δημιουργεί το γεγονός ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, αντί να κάθεται στο εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του alpha;

6ον Θα γίνει πραγματική έρευνα για την όζουσα αυτή υπόθεση και θα ζητήσετε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να προκύψει ποιός συντόνισε η αναμίχθηκε στην υπόθεση παρακολούθησης, αφού όπως με γραπτή ανακοίνωσή του και σωστά ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε πως:

 

«Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη» και μετ’ επιτάσεως εν συνεχεία επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοίνωσή του «δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη ¨αποστολή¨ αφού άλλωστε τούτο προκύπτει ότι βασίμως πιστεύει η ηγεσία της κυβέρνησης ότι δηλαδή υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί».

7ον Έχετε την πολιτική βούληση να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί που πιθανόν είναι μεταξύ εκείνων που είναι ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και κρύβονται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος