Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην Θεσσαλονίκη - διήμερο πολιτικών ζυμώσεων

Διήμερο έντονων επαφών και ζυμώσεων επιφύλαξε η επίσκεψη του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο ανεξάρτητος Αχαιός βουλευτής επισκέφθηκε χθες και προχθές αρκετά περίπτερα της Δ.Ε.Θ. και αντάλλαξε απόψεις για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, άλλα και τις επιχειρηματικές και εμπορικές δράσεις που αναπτύσσονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εν μέσω κρίσης.

Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο ήταν πολλές οι συναντήσεις του Νίκου Νικολόπουλου με στελέχη και φίλους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εκπροσώπους φορέων και συνοδοιπόρους του, πρώην Υπουργούς και βουλευτές, στα «ένδοξα» χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και δη της Καραμανλικής περιόδου.

Κυρίως, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τον ρόλο, την ευθύνη και το χρέος που έχουν οι κοινωνικές δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου στην προσπάθεια αναχαίτισης του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, που βρίσκει έκφραση στη σημερινή ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την χλιδή στο… «κελί»

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της συμπρωτεύουσας , ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι «είναι αδήριτη ανάγκη να ορθώσουν δυνάμεις της κεντροδεξιάς αναχώματα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση»

Αναφέρθηκε, επίσης στον θαρραλέο αγώνα του κατά της «νταβατζηδοκρατορίας» των τελευταίων 30 χρόνων, υποστηρίζοντας:

«Δεν είναι ένας αγώνας επί προσωπικού. Μάχομαι για να ξεριζώσουμε τα σαπρόφυτα της ασυδοσίας και της αυθαιρεσίας, τους άπληστους και αδίστακτους επιβήτορες του πολιτικού κατεστημένου, που κατέκλεψαν τα πάντα και κατάντησαν τη χώρα μια υπόδουλη ψωροκώσταινα… Μάχομαι για αλλαγή νοοτροπίας και την εμπέδωση και εφαρμογή κανόνων που θα επιτρέπουν να θεωρείται η Ελλάδα κράτος δικαίου.

Βλέπετε ότι κάποιοι από τους νταβατζήδες ξεπέφτουν και απέρχονται. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και τρέμουν στην ιδέα ότι από τη χλιδή μπορεί να βρεθούν στο κελί».

 

Ο Μητσοτάκης … λαϊκιστής του νεοφιλελευθερισμού1!!

 

Η επίσκεψη του Νίκου Νικολόπουλου στη Θεσσαλονίκη συνέπεσε με την αποχώρηση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Αχαιός πολιτικός είχε τη δυνατότητα να κάνει τις δικές του διαπιστώσεις για την παρουσία και τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συμπρωτεύουσα. Το σχόλιο του Νίκου Νικολόπουλου ήταν καυστικό:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εμφάνιση λαϊκιστή του νεοφιλελευθερισμού και απογοήτευσε. Και ήταν έκδηλη η δυσαρέσκεια ακόμη και σε στελέχη της ΝΔ που συνειδητοποίησαν τα ανάλγητα χαρακτηριστικά των θέσεων του για τα δράματα που ζει η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας»

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε:

«Η μεγέθυνση του εθνικού πλούτου είναι σημαντικός παράγοντας ευημερίας μιας, που δεν θα επιτευχθεί ποτέ και με κανέναν δεξιό ή αριστερό ή νεοφιλελεύθερο εάν ακολουθήσει την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μνημονιακών συνταγών. Ο Μητσοτάκης ενώ το ξέρει είπε χονδροειδή ψέματα και δυστυχώς μετά θα έρθει η κόλαση και όχι όπως υπεσχέθη από την Θεσσαλονίκη "η κοσμογονία και τα 100δις ευρώ σε επενδύσεις"!

Ακόμη κι αν γινόταν έτσι – κάτι που δεν είναι καθόλου προφανές- ο κ. Μητσοτάκης παρέβλεψε, έστω και ως δήλωση προθέσεων, κάτι πολύ σπουδαίο.

Ας διαβάσει όσα περί τούτων έχουν πει οι Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς, Ντ. Μπακογιάννη και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.

Επίσης είναι ακόμη μεγαλύτερη & επιτακτική ανάγκη η δικαιότερη αναδιανομή και κατανομή του πλούτου , αυτό επιβάλλει μια αναδιανομή του όποιου πλούτου με κοινωνικά κριτήρια κι όχι με κούφιες, σκόρπιες και αόριστες υποσχέσεις.

 

Η λαϊκή πατριωτική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που υπηρέτησε κάποτε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, εάν θέλει να ξαναβρεί ρόλο, πρέπει ολοταχώς να αναζητήσει τις ρίζες της».

 

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ !

 

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στη συνδιάσκεψη στελεχών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, τόνισε ότι είναι προχωρημένες οι ζυμώσεις για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της κοινωνικής κεντροδεξιάς. Ειδικότερα, αποκάλυψε:

«Το νέο που κυοφορείται θα έχει την τεράστια συμβολή των Ελλήνων όπου γης. Ήδη σπουδαίες προσωπικότητες της ομογένειας έχουν αγκαλιάσει την ιδέα και σε κάθε ψηφοδέλτιο ένας τουλάχιστον επιφανής ομογενής θα είναι υποψήφιος στη γενέτειρά του.

Είμαι βέβαιος, κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος, ότι «ο άνεμος της ανατροπής που εμπεριέχεται στην απόφαση της G20 και πέρασε από την Μπρατισλάβα, θα φθάσει στην Ελλάδα και θα «δροσίσει» τις ελπίδες μας για μια Ελλάδα, που θα ξεπεταχθεί από τις στάχτες των μνημονίων και θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας ελεύθερη, ανεξάρτητη και υπερήφανη».

 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

 

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Νικολόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση του τηλεοπτικού σταθμού Eurostar, όπου ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής. Στην σύντομη παρέμβασή του ο Αχαιός πολιτικός εξήρε την προσωπικότητα και την μακρά και ανεπίληπτη πολιτική διαδρομή του βετεράνου πολιτικού λέγοντας:

«Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου διότι βρίσκομαι ανάμεσα σε Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες που διαισθάνομαι ότι τρέφουν αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης στον φίλτατο μου Στέλιο Παπαθεμελή. Τύχη αγαθή με αξίωσε να γνωρισθώ και ν’ αναπτύξω άριστες σχέσεις μαζί του, που εκτείνονται πολύ πέρα και είναι ασυγκρίτως ανώτερες από τις όποιες πολιτικές και κομματικές διαφορές μας στο παρελθόν. Ο Στέλιος Παπαθεμελής σήμερα, αυτός ο ξεχωριστός φίλος μου, ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα, είναι για μένα η επιτομή του καθώς πρέπει σύγχρονου Έλληνα.

Τον εκτίμησα ανυπόκριτα ως πολιτικό. Εξαίρω το οικογενειακό δημιούργημά του. Συντάσσομαι με την πατριδολατρεία του. Παραδειγματίζομαι από την προσήλωσή του και τους ευγενείς αγώνες του για την του Χριστού την πίστην την Αγίαν. Το τετράπτυχο της πολυσχιδούς δράσης του Στέλιου Παπαθεμελή είναι μια σπάνια παρακαταθήκη για τους νεοέλληνες, προκειμένου να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας και ταυτόχρονα να είμαστε οπλισμένοι με κουράγιο, δύναμη και πίστη για να μην απωλέσουμε την ψυχή μας και για να ξαναστήσουμε στα πόδια της την Ελλάδα. Είμαι ευτυχής που με τον Στέλιο Παπαθεμελή έχω συμπορευθεί σε δύσκολους αγώνες για την πατρίδα και την Ορθοδοξία. Η ευτυχία μου έγκειται στο γεγονός ότι ο τιμώμενος είναι ένας άνθρωπος, που προσέγγισε επιμόνως την αλήθεια και ελευθερώθηκε από δοξασίες, προκαταλήψεις και ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις.

Σήμερα ο σοφός Στέλιος Παπαθεμελής, με τις τόσες εμπειρίες και την τόση προσφορά, είναι η προσωποποίηση του «ενός λαού», που έχει παραμερίσει τον λαό της δεξιάς και τον λαό της αριστεράς. Τον οικουμενικό και αξιοσέβαστο Στέλιο Παπαθεμελή πάντα θ’ αγαπώ και θα παραδειγματίζομαι από την στάση της ζωής του, που είναι ιδανική για μεταλαμπάδευση στις νεότερες γενιές. Πρόεδρε και Υπουργέ μου πάντα υγιής, θαλερός και χρήσιμος στην Ελληνική κοινωνία και την Ορθοδοξία».

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος