Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Μπορεί υπόδικος να είναι διοικητής της ΤτΕ; Ο  Γ. Στουρνάρας πρέπει να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν»

Μετά τους τέσσερις λόγους που δημοσίως έθεσε ο Γ. Βαρουφάκης για τους οποίους επιβάλλεται η απομάκρυνση Στουρνάρα από την Διοίκηση της ΤτΕ, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος στέλνει στον Εισαγγελέα τον Γ. Στουρνάρα και ζητά από τον Αλ. Τσίπρα να τον «απομακρύνει»…

Τα έργα και η κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτρπή, που απεδείχθη ότι παραβιάζουν την υποχρέωση του Διοικητή να λειτουργεί εντός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής, με βάση το άρθρο 4 του Καταστατικού της ΤτΕ, που ορίζει ότι η Τράπεζα στηρίζει την γενική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της πολιτικής εκπομπής «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι την Δευτέρα θα καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, στην οποία εμπεριέχονται ερωτήματα, στα οποία θα πρέπει να απαντηθούν και να κατατεθούν τα πορίσματα των δικαστικών ερευνών, ν δικαστικές έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων, για την ασυδοσία κομμάτων και καναλιών, την σκανδαλώδη διαχείριση των κόκκινων δανείων και των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών καθώς και το «έγκλημα» της Τραπέζης Αττικής, που ακυρώνουν την τραπεζική πίστη και συνιστούν ισχυρές ενδείξεις και οι οποίες πιθανόν να τον καταστήσουν υπόδικο. Ως εκ τούτου πρέπει άμεσα ή να παραιτηθεί από μόνος του ο Γ. Στουρνάρας ή αυτό να ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τον Μ. Ντράγκι.

Επίσης αποκάλυψε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σ. Φάμμελο που θα ζητά να κατατεθούν έγγραφα που «καίνε» τον Στουρνάρα αλλά και την εκ νέου κλήση του Διοικητή της ΤτΕ στην Εξεταστική, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις - διευκρινήσεις για τα αυταπόδεικτα ψέματα του.

Ενώ τέλος, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, όπως αποκάλυψε ετοιμάζει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος Στουρνάρα την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μερικά αποσπάσματα από την εκπομπή έχουν ως εξής:

«Κύριε Τσίπρα μην αφήνετε να αλωνίζουν οι …. “στούρνοι” της καταστροφικής τραπεζικής πρεακτικής.

Αλήθεια το Μαξίμου ακούει Εξεταστική;

Μπορεί να μας πει το Μαξίμου μήπως ο Στουρνάρας είναι υπεράνω νόμων;

Ο μοιραίος άνθρωπος που ισοπέδωσε και αφάνισε την Εμπορική Τράπεζα. Αυτός που σήμερα κάνει όλο το παιχνίδι της υπονόμευσης της Κυβέρνησης, διότι έχει ζηλώσει πρωθυπουργική δόξα. Αυτός που με νύχια και δόντια στηρίζει αυθαιρετώντας και παρανομώντας την άλλοτε κραταιά νταβατζηδοκρατορία του τόπου, που σήμερα πνέει τα λοίσθια και που εξοφλεί τα τελευταία ληγμένα γραμμάτια της πολύχρονης σχέσης τους.

Ο «Γιαννάκης» -κατά Σόιμπλε- στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν με εξέπληξε που απευθύνθηκε σε μένα υποτιμητικά και ειρωνικά.

Ούτε ο ενικός της… γαλατικής ευγένειας και του αξιώματός του με εξέπληξε.

Προσπερνώ την αγένεια και την ασύνορη αμετροέπεια του Στουρνάρα και θέλω να εστιάσω στην αποστροφή του για το HOT DOC του Γιάννη Βαξεβάνη. Είπε ο Στουρνάρας ότι: «δεν είναι τιμητικό για τη Βουλή να αναφέρεται και να διαβάζει αυτό το περιοδικό»!

Ώστε, έτσι λοιπόν; Ο Γιαννάκης έχει πρόχειρο «χουντικό γύψο» στη διάθεση του...Ο Γιαννάκης αποκάλυψε την απολυταρχική νοοτροπία του.

Αλλά ο Γιαννάκης παίζει τον ρόλο που του έδωσαν οι ξένοι….

Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ μέχρι πότε θα ανέχεστε τα επαίσχυντα και υπονομευτικά «έργα του»;

Μέχρι πότε θα του επιτρέπετε να εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα μέσω της ΤτΕ όπως έπραξε προκειμένου να υπερασπισθεί τη σύζυγό του που συνελήφθη από τους Ελεγκτές της Δημόσιας Υγείας.

Μέχρι πότε θα μπορεί να μετατρέπει την ΤτΕ σε πολιτικό γραφείο ή εστιατόριο και τροφείο υπόδικων ή και καταδικασμένων από το λαό διαπλεκόμενων κατά παράβαση της απαγόρευσης που ισχύει για τον ρόλο του από το καταστατικό της κεντρικής τράπεζας;

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερή ενημέρωση του Ντράγκι για τις καταχρήσεις που κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας στην άσκηση των καθηκόντων και σε βάρος του εθνικού οικονομικού συμφέροντος και της χειμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας;

Ο τραπεζικός βίος και η “πολιτεία” του Γ. Στουρνάρα είναι ένα «μαύρο κουτί» που ανοίχθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και αποκαλύφθηκε πλήρως ο ρόλος του και το μέγεθος της αρνητικής συμβολής του στην καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και δη του τραπεζικού βραχίονά της.

Τα «στραβά μάτια» του κεντρικού τραπεζίτη και άλλοτε κορυφαίου στελέχους πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας βγάζουν… μάτια! Ο Γιάννης Στουρνάρας στοχοποίησε, για παράδειγμα, την Attica Bank, ενώ την ίδια ώρα διατηρούσε το δίχτυ προστασίας στις συστημικές τράπεζες, «αμελώντας» να αποστείλει στον Εισαγγελέα τα πορίσματα και τις εκθέσεις, που αποτελούν κόλαφο για τον αμαρτωλό και παράνομο τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έλεγε ότι δεν γνωρίζει και δεν θυμάται σχεδόν τίποτα.

Ούτε για το Χρηματιστήριο, ούτε για την ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ούτε για την ΙΟΝΙΚΗ, ούτε τις διαγραφές δανείων εκατ. ευρώ. Δάνεια προσωπικά, στεγαστικά, αιολικά και άλλων μορφών, που καρπώθηκαν… ευυπόληπτοι και… εντιμότατοι «φίλοι» και γνωστοί της διαπλεκόμενης υψηλής κοινωνίας.

Φυσικά ποτέ δεν άκουσε ο κεντρικός τραπεζίτης, ούτε διάβασε για την αγορά κόκκινων δανείων από έναν πολύ γνωστό εφοπλιστή, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που τα μεταπώλησε αμέσως μετά στην ίδια τράπεζα αντί 500 εκατ. ευρώ και με το «κέρδος» των 200 εκατ. ευρώ, συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής της ιδίας συστημικής τράπεζας.

Αυτά, αλήθεια, τα ξέρει το Μαξίμου;

Αλήθεια κ. Τσίπρα τα είπατε στο κ. Ντράγκι;

Την Δευτέρα καταθέτω ερώτηση και σας καλώ στην «ώρα του Πρωθυπουργού» να έρθετε κ. Τσίπρα και να απαντήσετε από το Βήμα της Βουλής, εάν θα ενημερώσετε τον κ. Ντράγκι για τα έργα και τις ημέρες του κ. Στουρνάρα.

Τι προτίθεστε λοιπόν να πράξετε τώρα κ. Τσίπρα, που αποκαλύφθηκε ότι η ιστορία με το πόρισμα του SSM ήταν ένα στημένο παιχνίδι του κου Στουρνάρα, ο οποίος είχε το θράσος να ομολογήσει στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν υπολογίζει το νόμο και, έτσι, θα αποφασίσει αυτός ποιοι πρέπει να είναι εφεξής οι μέτοχοι της τράπεζας Αττικής;

Γνωρίζετε κ. Τσιπρα ότι στην τράπεζα σήμερα δεν συνεδριάζει η επιτροπή πιστοδοτήσεων, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να μην ανανεωθούν τα όρια των πελατών και δεκάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, θα τιναχθούν στον αέρα ;

Έχετε αντιληφθεί κ. Τσίπρα, ότι όλη αυτή η ιστορία μεθοδεύθηκε από τον Γ. Στουρνάρα ακριβώς για τον σκοπό αυτό, δηλαδή για τον αφελληνισμό και της Τράπεζας Αττικής και για να μη διαθέτει η κυβέρνηση έναν αμιγώς ελληνικό και μη ελεγχόμενο από Βρυξέλλες και Βερολίνο, τραπεζικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό βραχίονα ;

Και εάν σας πει ο κ. Ντράγκι ότι παρόλα αυτά τον θέλει, τον εμπιστεύεται, ε ! τότε να του τον στείλουμε τον κ. Στουρνάρα στη Deutsche Bank να την σώσει για να ανταποδώσουμε την αλληλεγγύη που μας δείχνουν τα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι Γερμανοί».

 

Σχετικά βίντεο

Kύριε3 Τσίπρα μην αφήνετε να αλωνίζουν τα “Στουρνάρια και οι Στούρνοι”... Θα ενημερώσετε τον Ντράγκι; https://www.youtube.com/watch?v=QjnsDLFvzn8

http://patrastv.gr/1355/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CF%86%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος