Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί τον Σταθάκη να… αποχρωματίσει τα «κόκκινα» δάνεια. ΑΥΡΙΟ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΛΛΑ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η κρίσιμη απάντηση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη το πρωί της Παρασκευής, σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία, γιατί αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έχουν «συνθλιβεί» κάτω από το βάρος των «κόκκινων» δανείων τους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επειδή έκρινε δίκαιη και ρεαλιστική την πρόσφατη πρόταση του επίτιμου Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, την μετέτρεψε σε επίκαιρη ερώτηση με την ελπίδα να την αποδεχθεί η Κυβέρνηση και να αποβεί σωτήρια για τους «κόκκινους» δανειολήπτες, που ένεκα κρίσης έχουν περιπέσει σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις Τράπεζες με τους υφιστάμενους όρους.

Η αυριανή συζήτηση έχει όμως και επιπρόσθετο ενδιαφέρον μιας και αναμένεται από τον επίσημο βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Σταθάκης να ανακοινώσει τα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αποτελέσουν την «ΑΣΠΙΔΑ» για όλους τους φτωχοποιημένους μνημονιόπληκτους πολίτες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξηγώντας στους κοινοβουλευτικού συντάκτες την πρωτοβουλία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μεταξύ άλλων είπε:

«Πρόσφατα ο κ. Μιχάλης Σάλλας τάχθηκε αναφανδόν κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Γνωρίζετε τους αγώνες μου μέσα και έξω από τη Βουλή καθώς και στα ειρηνοδικεία για το «κεραμίδι» εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας….

Γνωρίζετε επίσης ότι οι απειλούμενοι απέκτησαν το σπίτι της διαμονής τους με κόπους και θυσίες, αλλά τώρα χωρίς δική τους ευθύνη αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Τόσον ο κ. Σάλλας, όσο και άλλοι έμπειροι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος ν’ αποτραπούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας. Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συμφωνούν λοιπόν απόλυτα με την καταβολή πολύ μικρότερου υπολοίπου του δανείου ετησίως.

Αξίζει να υπογραμισθεί, ιδιαίτερα, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος ότι : «με την πρόταση αυτή θα αποκατασταθεί, μίας μορφής, κοινωνική δικαιοσύνη έναντι όσων δεν έχουν κατοικία και πληρώνουν ενοίκιο, καθώς επίσης και έναντι των συνεπών δανειοληπτών, που αισθάνονται αδικημένοι».

Η συμβολική καταβολή ενός μικρού ποσού που μπορεί να γίνεται με παρακράτηση από μισθό, σύνταξη ή επίδομα, είναι δίκαιη και αντικειμενική. Μια τέτοια λύση, θ’ αποτελέσει προφανώς «βάλσαμο» για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, τώρα που βρισκόμαστε στην μνημονιακή κορύφωση της κρίσης.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε:

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; «Οι έκρυθμες καταστάσεις που παρατηρούνται στα Ειρηνοδικεία, με αφορμή πλειστηριασμούς ακινήτων κατά πολιτών, προοιωνίζονται πραγματικό τσουνάμι αντιδράσεων και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών όταν η διαδικασία «φθάσει» σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!

Αύριο ο κ. Γ. Σταθάκης πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής ερωτήματα:

1ον Είναι πράγματι «κόκκινη γραμμή» για την Κυβέρνηση η ματαίωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία;

2ον Αν ναι, ποιες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, για να καμφθεί η άκαμπτη, ενδεχομένως, στάση των δανειστών και ποιες δικλείδες ασφαλείας προτίθεσθε να επιβάλετε, για ν’ αποτραπεί κάθε «πονηριά», απαράδεκτη και «αρπακτική» πρόθεση των τραπεζών και των ξένων funds;»

Τέλος το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να προσφέρει την ίδια «ασπίδα» προστασίας στην πρώτη κατοικία έναντι του κινδύνου πλειστηριασμού για όλους τους φτωχοποιημένους Έλληνες, όπως σωστά προχωρεί στην ρύθμιση με την οποία καλύπτει τα σπίτια όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων και όπως επίσης σωστά το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα βασικά χαρακτηριστικά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την αναδιάρθρωση των υπερχρεωμένων, αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας τους μια «δεύτερη ευκαιρία».,

 

 

 

Νίκος Νικολόπουλος: Ασπίδα προστασίας για τα κόκκινα δάνεια.

https://youtu.be/M-02kaaqd5Q (On camera δήλωση)

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος