Loading...
 Start Page
ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ «Θα πληρώσει τίμημα για την αλαζονεία του !»

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Φαύλος, αμετροεπής και με την αίσθηση του ακαταδίωκτου μέσα του ο Γιάννης Στουρνάρας είναι εκείνος ο οποίος σέρνει τον χορό της ασυδοσίας και της παρανομίας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Ο τραπεζικός βίος και η πολιτεία του είναι ένα «μαύρο κουτί» που ανοίχθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και αποκαλύφθηκε πλήρως ο ρόλος του και το μέγεθος της αρνητικής συμβολής του στην καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και δη του τραπεζικού βραχίονά της.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συνήργησε συνειδητά με τις πράξεις και τις παραλείψεις του προς προκλητικό όφελος των ολίγων και τεράστια ζημιά του κοινωνικού συνόλου.

Αθροιστικά ενθυλακώθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από γνωστούς και μη εξαιρετέους «τραπεζικοδίαιτους» επιχειρηματίες, κάτω από την ομπρέλα προστασίας που την κρατούσε ο Γιάννης Στουρνάρας για να καλύπτονται οι παρατυπίες και οι ανομίες.

Τα «στραβά μάτια» του κεντρικού τραπεζίτη και άλλοτε κορυφαίου στελέχους πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας βγάζουν… μάτια! Στοχοποίησε, για παράδειγμα, την Attica Bank, ενώ την ίδια ώρα διατηρούσε το δίχτυ προστασίας στις συστημικές τράπεζες, «αμελώντας» να αποστείλει στον Εισαγγελέα τα πορίσματα και τις εκθέσεις, που αποτελούν κόλαφο για τον αμαρτωλό και παράνομο τρόπο λειτουργίας τους.

Έγραψε, εξάλλου στα… ακριβότερα των υποδημάτων του τα κανονιστικά πλαίσια δανεισμού και αναχρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που «κολυμπούσαν» στα θαλασσοδάνεια και τις αναχρηματοδοτήσεις, διπλό και τριπλοεκχωρώντας τις μελλοντικές επιχορηγήσεις τους από το Κράτος, που συναρτώνται με τα εκλογικά ποσοστά τους, που ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι μετά από τρία και τέσσερα χρόνια!

Είναι «μέσα» ο Γιάννης Στουρνάρας και σε διαγραφές δανείων άνω των 10 εκατ. ευρώ. Δάνεια προσωπικά, στεγαστικά, αιολικά και άλλων μορφών, που καρπώθηκαν… ευυπόληπτοι και… εντιμότατοι «φίλοι» και γνωστοί του.

«Μέσα» επίσης, και στην αγορά κόκκινων δανείων από εφοπλιστή, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που τα μεταπώλησε σε τράπεζα αντί 500 εκατ. ευρώ και με το «κέρδος» των 200 εκατ. ευρώ, συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της!

Αναφέρω, ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις, γιατί το σύνολό τους απαιτεί βιβλιοδετημένους τόμους.

«Λύνει και δένει» ο κεντρικός τραπεζίτης και λογαριασμό δεν δίνει. Σε όλα τα επίπεδα. Επιλέγει συνεργάτες, επιρρεπείς σε τραπεζικά… λάθη, με προσωπικά κριτήρια. Χρησιμοποιεί την ΤτΕ, σαν «άντρο» υλοποίησης των φιλοδοξιών του. Συντρώγει και συναγελάζεται με «συνενόχους» του, αλλά και με πολιτικούς. Χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως… πολιτικό του γραφείο, από το οποίο παρελαύνουν «ζητιάνοι και μεγαλόσχημοι» της χρόνιας διαπλοκής.

Φρονώ, ωστόσο ότι για όλα στο τέλος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να πληρώσει το τίμημα της αλαζονείας του !

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος