Loading...
 Start Page
Καλεί τον Υπουργό «να σηκώσει τι γάντι που έριξε» ο Ερντογάν! ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ

Με ρεαλισμό και ορθοτομή στα ιστορικά γεγονότα και την υφιστάμενη κατάσταση στη πλευρά της Τουρκίας (Κουρδιστάν-Ιράκ-Συρία), ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση και καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Πολύ εύλογα και εύστοχα ο Νίκος Νικολόπουλος, σχολίασε τον πρόσφατο λεονταρισμό του Ερντογάν, ο οποίος ως γνωστόν, αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης, τονίζοντας από την ώρα που θέτει τέτοιο ζήτημα ο «σουλτάνος» στην ουσία αμφισβητεί την ύπαρξη του Τουρκικού Κράτους!

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής εξηγεί γιατί ήγειρα αυτή την ώρα τέτοιο ζήτημα ο Τούρκος Πρόεδρος, εστιάζοντας την ανάλυση του στο εσωτερικό «στρλιμωγμα» του Ερντογάν, ιδίως ένεκα των Κουρδικών αξιώσεων, και στις ιμπεριαλιστικές τάσεις του.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης είναι το ακόλουθο:

«Οι επιχειρήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή, από το 2003, έχουν δρομολογήσει εξελίξεις, οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και αυτή την ηγεμονία των Τούρκων στην ίδια την Ανατολία, με τον Κουρδικό παράγοντα να διεκδικεί ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω ομοιογένειας και ιστορικών ευνοϊκών συγκυριών. Η Τουρκία βρίσκεται σε οικτρή θέση.

Οι επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πέρα από τις τραγικές συνέπειες που έχουν για τους λαούς της περιοχής και τη διεθνή νομιμότητα, έχουν και δύο σοβαρότατες συνέπειες για την ίδια την Τουρκία. Την ανάδειξη του Κουρδικού και την άρση της ανεπιφύλακτης εμπιστοσύνης που πρόσφερε στη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Δύση προς τους Τούρκους (Κεμαλιστές και Νέο-Οθωμανούς).

Υπό το πρίσμα του ήδη υφιστάμενου Κουρδικού κράτους στο Ιράκ και την προδιαγεγραμμένη δημιουργία Κουρδικού κρατιδίου στη Συρία. Ο Τύραννος Ερντογάν παλεύει ματαίως πια με το αναπόφευκτο: τη δημιουργία του μεγάλου Κουρδικού Κράτους.

Ως αδίστακτος ιμπεριαλιστής που είναι έστρεψε το βλέμμα του δυτικά, στην Ελλάδα, στα Νησιά και το Αιγαίο μας, μέσω της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, μιας Διεθνούς Συνθήκης με την οποία ιδρύθηκε το ίδιο το κράτος της Τουρκίας. Διότι πριν από αυτήν, Ελληνικό κράτος υπήρχε, Τουρκικό όμως όχι. Ποιος δεν γνωρίζει ότι χωρίς αυτή τη Συνθήκη το τούρκικο Κράτος θα βρεθεί στο κενό;

Και ποια η γνώμη της Αρμενίας, του Ιράν, του Ισραήλ και της Συρίας για τη νέα αυτή τοποθέτηση της Τουρκίας; Όλες αυτές οι χώρες προέκυψαν από το «σπάσιμο» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας συντονιστούμε λοιπόν, έχοντας κατά νου και τη Συνθήκη των Σεβρών…

Η Ελλάδα άμεσα πρέπει να βάλει στο χρονοντούλαπο την πολιτική αυταπάτη περί «Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας». Ας μην πληρώσουμε με εδάφη κι αίμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομία κάποτε με πολύ ιδρώτα θα διορθωθεί τα κατακτημένα εδάφη….

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Έχετε προβεί επισήμως σε καταγγελία προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και ενημέρωση προς τις χώρες της ΕΕ για την εχθρική τοποθέτηση του Ρ. Τ. Ερντογάν και του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίοι αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης;

2. Η Τουρκική Κυβέρνηση μονομερώς αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, με την οποία ιδρύθηκε το Τουρκικό Κράτος. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς στο Διεθνές Δίκαιο για την ίδια την ύπαρξη του Τουρκικού κράτους;»

 

 

Εξάλλου χτες ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μία ακόμη επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη με θέμα: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος