Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Πρόταξε ο κ. Φίλης τα κόμπλεξ του; Είπε ότι «η Πολιτεία αποφασίζει»!!.»

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο Νίκος Νικολόπουλος, για το θέμα που έχει προκύψει για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει τα αφηγήματά του, από τις παιδικές αναμνήσεις του. Και καθώς μεγάλωσε, συνήργησαν τα ιδεολογικά απωθημένα του και είπε να… συγγράψει αυτός τα βιβλία των Θρησκευτικών, προς κατεύθυνση που προσβάλλει και ευτελίζει τη σχέση του λαού με την Ορθόδοξη Πίστη.

Αυτή η σχέση είναι ενεργό συλλογικό βίωμα με ιστορικό βάθος. Απουσίαζε, όμως, απ’ όλα τα σχετικά μαθήματα των εγκύκλιων σπουδών του ο αμετροεπής Υπουργός…

Πρόταξε ο κ. Φίλης τα κόμπλεξ του. Είπε ότι «η Πολιτεία αποφασίζει». Ναι, αποφασίζει, αρκεί όμως να βρίσκεται σε ευθέως ανάλογη θέση με την πλειοψηφία. Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών η πλειοψηφία της κάλπης δεν του έδωσε εντολή, δεν του υπαγόρευσε να νομοθετήσει με τον τρόπο που το έπραξε. Αντιθέτως ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε ετσιθελικά και αντιδημοκρατικά να εκριζώσει τη θεολογική επιστήμη, προκειμένου να υπηρετήσει πολιτικές καθοδηγήσεις.

Αγνόησε επιδεικτικά ο κ. Φίλης την Εκκλησία της Ελλάδος που εκπροσωπεί τη μεγάλη θρησκευτική πλειοψηφία του τόπου. Με όρους θρησκευτικού πατερναλισμού διοχέτευσε στη μαθητιώσα νεολαία ένα εξάμβλωμα που, όμως, την δουλειά του την κάνει. Μέσα από το «θρησκειολογικό νεφέλωμα» η σαφής και συνειδητή επιδίωξη του Υπουργού είναι να μετατραπεί η πατρίδα μας σε μια πλειοψηφία Ελληνογενούς πληθυσμού με ασθενή ταυτότητα κι ένα άθροισμα εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων».

«Ένας ανιστόρητος Υπουργός ήρθε να αμφισβητήσει το μάθημα των Θρησκευτικών»

Και κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε:

«Η στόχευση του κ. Φίλη είναι προφανής. Υπονομεύει τη θεολογική βάση, πάνω στην οποία πρέπει να γίνεται η διδασκαλία του δόγματος και της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης, για να διευκολύνονται οι ψηφίδες γνώσεων απ’ όλες τις θρησκείες, που παρέχονται στους μαθητές και η σύγκριση να γίνεται υπό το απαράδεκτο πρίσμα της παρατήρησης των κοσμικών εκδηλώσεων αυτού του ψηφιδωτού.

Έπρεπε, εν τέλει, να διανύσουν Κράτος και Εκκλησία δύο χιλιετίες και να έλθει ένας ανιστόρητος Υπουργός (ή μάλλον περιχαρακωμένος από ιδεοληψίες), για να αμφισβητήσει το γεγονός ότι μαθήματα, όπως τα θρησκευτικά, η γλώσσα, η ιστορία και η λογοτεχνία διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση του φρονήματος των Ελλήνων.

Ας είναι. Είτε συνετίσει, είτε όχι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Υπουργό του, θα παρέλθουν. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μια ώρα «αρχύτερα» αν δεν συμμορφωθούν με την ευρύτατη θρησκευτική πλειοψηφία της χώρας!

Αλλά και δεν θα συμπορευτεί μ’ αυτή την απόλυτη πλειοψηφία ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, που με την ανεκτική στάση του έχει γίνει τις τελευταίες μέρες «δογματικός» κολαούζος του «περαστικού» από το Υπουργείο Παιδείας, Νίκου Φίλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την νομιμοποίηση λέγοντας στην συζήτηση που έγινε σε επίπεδο αρχηγών :

«Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των Θρησκευτικών και προσαρμογής του στα σύγχρονα δεδομένα…». δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι νεοφιλελεύθεροι και νέο-κομμουνιστές είναι οι δύο πυλώνες της νέας τάξης πραγμάτων»

 

 

Μέγα θέμα Θρησκευτικού Ρατσισμού κατά της Εκκλησίας από το Υπ. Παιδείας

https://youtu.be/1MDZ_CoSYLk

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος