Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Αφού κατά Τζήμερο και Μάνο, Γεωργιάδη και Σαμαρά  ο Μητσοτάκης αποτελεί ελπίδα, τότε αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εφιάλτης  είναι προ των πυλών… Συνεχίζουμε και θα συναντηθούμε σίγουρα ξανά με πολλούς συμμαχητές και συμμαχήτριες της Νέας Δημοκρατίας»

Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με θέματα το νέο νόμο για το ασφαλιστικό και την έναρξη των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Επίσης αναλύθηκε και αξιολογήθηκε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Kόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η οριακή νίκη του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ, διαμορφώνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και δεν μπορεί να έχει μόνον μία ανάγνωση και μια ερμηνεία.

Είναι όμως προφανές ότι η εξέλιξη αυτή όχι μόνο δεν προωθεί, αλλά αντίθετα αναστέλλει - αν δεν ακυρώνει- κάθε προσπάθεια για την ανασύνθεση και τη διεύρυνση της Ελληνικής Κοινωνικής Κεντροδεξιάς. Το κόμμα του κ. Μητσοτάκη ταγμένο πια στις πιο αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και ευθυγραμμισμένο πλήρως με ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και αντιλαϊκές επιλογές χωρίς προοπτική, είναι δυστυχώς καταδικασμένο σύντομα να απογοητεύσει όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του και να διαψεύσει όσους εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτόν.

Όταν αυτή η εκλογή, κατά τον Μάνο και τον Τζήμερο, τον Γεωργιάδη και τον Σαμαρά, έφτασε να αποτελεί ελπίδα, τότε πρέπει όλοι εμείς να συνειδητοποιήσουμε πως ο εφιάλτης είναι προ των πυλών….

 

Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου και των πολιτικών συμμάχων του, δηλαδή η εμμονή στις ανάλγητες και αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές, βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία στο μνημονιακό τέλμα και οριστικοποιούν το διαζύγιό της με κοινωνικές ομάδες που ήδη δεινοπαθούν από την κρίση, αλλά και με όσους πολίτες πρόκειται στο μέλλον να υποστούν τις δυσβάσταχτες συνέπειές της.

 

Εν τούτοις, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται μια πραγματικά μεγάλη, λαϊκή και δημοκρατική Κεντροδεξιά, η οποία θα αποτελέσει το νέο ισχυρό πόλο που θα επωμιστεί το βάρος να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και παρά τη λύπη του για την ευκαιρία που χάθηκε, δεν παραιτείται από αυτόν τον αμετάθετο στόχο.

Εύχομαι και ελπίζω οι δυνάμεις της κοινωνικής κεντροδεξιάς να μην κάνουν το λάθος να του δώσουν «λευκή επιταγή» και να μην ξεχάσουν ποτέ ότι, ο Μητσοτάκης, ο οποίος δεν υπήρξε ο νικητής του α’ γύρου, αλλά αποτελεί μια μειοψηφούσα ακραία νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική τάση. μέσα στην μεγάλη Δημοκρατική οικογένεια της κεντροδεξιάς παράταξης που την απαρτίζουν στο σύνολο της 2.500.000 κεντροδεξιοί ψηφοφόροι.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, εκφραστές του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού, θα συνεχίσουμε απαρασάλευτα τις προσπάθειές μας, όπως κάνουμε από την ίδρυσή μας.

Και είμαστε βέβαιοι πως με βάση τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα αποτελέσει το θετικό καταλύτη για τη δρομολόγηση των αναγκαίων πολιτικών διεργασιών και των εξελίξεων εκείνων, που σύντομα θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας ισχυρής και πλειοψηφικής Κεντροδεξιάς, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση και της ανόρθωσης της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Και σε αυτή μας την προσπάθεια θα συναντηθούμε σίγουρα ξανά με πολλούς συμμαχητές και συμμαχήτριες από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας».

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος