Loading...
 Start Page
ΕΚΠΟΜΠΗ : «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ» - kontra channel Νίκος Νικολόπουλος: «Η νέα χρονιά ανοίγεται σήμερα μπροστά μας άγνωστη, απρόβλεπτη, αινιγματική»

Ο Νίκος Νικολόπουλος, με την γνωστή και επιτυχημένη συνταγή που τον έχει καθιερώσει στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού, καταγράφει αδέσμευτα τα γεγονότα, σχολιάζει ελεύθερα την επικαιρότητα, αποκαλύπτει το παρασκήνιο και ανοίγει τους διαύλους του διαλόγου, σε μια εποχή καμπής για τη χώρα και καθοριστικών εξελίξεων για την Ελληνική κοινωνία. Όπως πάντα με παρρησία, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαρτήσεις.

 

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν οι : Δ. Δαββέτας – καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων, Γ. Κανελλάκης – πολιτικός αναλυτής, Γ. Νικολακόπουλος – Νομικός σύμβουλος δανειοληπτών, Π. Σταυριανάκης – δικηγόρος, Γ. Χατζησαλάτας – εφοριακός, Κ. Τόμπρας – «Κίνημα Υπέρβαση» και Γ. Φλωράς – Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ.

Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι: «Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι η απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας για την πατρίδα μας, για την καθεμιά και για τον καθένα μας χωριστά.

Η νέα χρονιά ανοίγεται σήμερα μπροστά μας άγνωστη, απρόβλεπτη, αινιγματική. Ο παρουσιαστής τόνισε επίσης, ότι η πατρίδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα, με την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και την ανάκτηση των αξιών και των αρχών που κυριαρχούν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία.

Κανένας δεν υποστηρίζει ότι αυτό είναι μία εύκολη υπόθεση. Ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το «πειραματόζωο» της Ευρώπης»!

Στην συνέχεια της εκπομπής οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν και στο «καυτό» ζήτημα του ασφαλιστικού λέγοντας , ότι εδώ και μερικές εβδομάδες τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πάρει... σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να περικοπούν κύριες συντάξεις.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην εκπνοή του 2015 η Κυβέρνηση κατέθεσε και νέα Πράξη -πρωτοχρονιάτικη- Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρνει τα πάνω κάτω στις συντάξεις, που εκτός των άλλων προβλέπει και την εναρμόνιση του δημοσίου, με όριο ηλικίας των 67 ή 62 ετών με 40 έτη ασφάλισης.

Επίσης ανέφεραν πως ξέβαψαν οι κόκκινες γραμμές, για καμία περικοπή στις επικουρικές και έγιναν... ροζ!!! και ότι πλέον το μόνο που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση, είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων να γίνει με τρόπο έμμεσο.

Το πάνελ της εκπομπής απασχόλησε και το Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών , για το οποίο ο Ν.Νικολόπουλος ανέφερε,ότι: «Πιστεύω ότι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ό καθένας μας πρέπει να κάνει, ότι γίνεται ανθρωπίνως δυνατόν για να έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας, πως κάναμε το καθήκον μας απέναντι σε εκείνους που «θα έρθουν και θα μας δικάσουν… στους αγέννητους δηλαδή, και στους νεκρούς προγόνους.

Η Ελλάδα των ηρώων και η Ορθοδοξία των Αγίων, πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες! Είναι φοβερό!»

Στο κλείσιμο της εκπομπής οι καλεσμένοι συμφώνησαν ότι οι περιστάσεις απαιτούν από όλες τις Ελληνίδες και από όλους τους Έλληνες, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και με συλλογικότητα, αλληλεγγύη κι αισιοδοξία να δημιουργήσουν κοινωνικές συνθήκες άξιες της ιστορικής πορείας του τόπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν την δική τους πατρίδα, την δική τους θρησκεία, την ελευθερία και προπαντός να ορίζουν την μοίρα τους!

Τέλος, ο Ν. Νικολόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους τηλεθεατές των οποίων η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που φάνηκε και στη πράξη από τα χιλιάδες μηνύματα αλλά και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν , ανανέωσε το ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό για το προσεχές Σάββατο 00:00 – 02:00, μέσα από την συχνότητα του “kontra channel”.

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος