Loading...
 Start Page
Δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου  «Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα κοινωνική κεντροδεξιά»

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα κοινωνική κεντροδεξιά που θα μπορεί να διεκδικεί τις αξίες που τα άλλα συστημικά κόμματα έθαψαν και δεν θα αναστήσουν ποτέ, γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι δομές τους, αλλά και οι επιταγές που ξεπληρώνουν στο φθαρμένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα που υπηρετούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, αναγνωρίζοντας το μεγάλο κενό που δημιουργεί στην κοινωνία η διάψευση των ελπίδων που εξέθρεψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

«Όσοι πιστεύαμε σε μία άλλη συνταγή και σε ένα πραγματικά νέο ήθος στην πολιτική και στην οικονομία, δεν είμαστε χαρούμενοι με όσα βλέπουμε. Έναν χρόνο μετά, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην οικονομική συνταγή, αλλά κάθε τρις και λίγο, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θρίλερ και σε μία αβεβαιότητα που τρομάζει τους πολίτες, συνεπεία πολλών και μεγάλων καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και μίας προχειρότητας στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων, όπως το προσφυγικό» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος υπογράμμισε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, «ούτε η ΝΔ του Μητσοτάκη, ούτε κάποιο άλλο από τα συστημικά κόμματα μπορούν να προσφέρουν λύση, γιατί είναι δέσμια λογικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων εις βάρος των συμφερόντων των πολλών».

 

«Η χώρα χρειάζεται μία νέα πατριωτική συμμαχία. Πολιτικούς που πάνω απ’ όλα θα είναι Έλληνες και θα σεβαστούν τον λαό, θα του πουν αλήθειες και θα του δημιουργήσουν το όραμα για να μείνει στον τόπο του και να παλέψει για να τον κάνει καλύτερο.

Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, το αναγνωρίζω, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να εμπιστευτεί τους νοικοκυραίους της, να αναδείξει τη σημασία της μεσαίας τάξης και πατώντας πάνω στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, να κοιτάξει το μέλλον, επενδύοντας στην οικογένεια, την θρησκεία και την παραγωγική δύναμη του Έλληνα, ο οποίος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και πολύ μακριά εάν του δοθεί το κίνητρο και η κατάλληλη εμπιστοσύνη. Δυστυχώς, αυτή τη νέα ορμή στον Έλληνα δεν μπορούν να δώσουν οι πολιτικοί του συστήματος και του σωλήνα. Θα τη δώσουν μόνο οι πολιτικοί που πραγματικά προέρχονται από τον λαό και ξέρουν τον λαό» είπε ο κ. Νικολόπουλος, που μίλησε και για το δικό του πολιτικό μέλλον:

 

«Από την μέρα που παράτησα το υπουργείο του Σαμαρά και τέθηκα εκτός ΝΔ, διαρκώς δημιουργούνται διάφορα σενάρια για μένα. Έχοντας αποδείξει ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν είναι ούτε χαβαλές, ούτε ιστορία για τρελούς επαναστάτες, πορεύτηκα ευθεία ενώ οι άλλοι λοξοδρομούσαν. Δεν αναζητώ κομματική στέγη. Έχω κόμμα. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας που υιοθετεί πλήρως τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, τη μόνη δηλαδή ιδεολογία που έφερε πραγματική - και όχι δανεική - ευημερία στην Ελλάδα. Και με αυτό το κόμμα, δίνω καθημερινά μάχες στη Βουλή και την κοινωνία, όχι ως αλάθητος παντογνώστης, αλλά ως πολιτικός που είναι έτοιμος να δώσει το χέρι σε οποιονδήποτε… μιλάει και σκέφτεται ελληνικά!».

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος