Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δυστυχώς η Ελλάδα είναι απλά και μόνο… εγκλωβισμένη». «Πολύς…. χρόνος και ντόρος για τα αυτονόητα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» Συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, υπό την προεδρία του Νίκου Νικολόπουλου, με θέματα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του προσφυγικού...

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Π.Ε. μεταξύ άλλων είπε:

«Στα λόγια και στις ευχές αποδείχθηκαν όλοι… υπεύθυνοι. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, κρατάμε ότι συμφώνησαν ενυπογράφως στη χάραξη μιας ελάχιστης εθνικής γραμμής για να αντιμετωπισθεί το μείζον ζήτημα μεταναστευτικών προσφυγικών ροών που τείνει να πάρει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.

Γι’ αυτό και χαιρετίζουμε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε πως η μέχρι τώρα στάση τους δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Τόσο μεγάλα προβλήματα όπως το προσφυγικό δεν μπορούν να εξαντλούνται σε… κείμενα διακριτικού ή φιλολογικού περιεχομένου για εσωτερική κατανάλωση.

Η λύση σε τόσο μεγάλα προβλήματα, ναι μεν υπερβαίνει τα όρια ενός κράτους αλλά όμως έχει σχέση και με την ισχύ του κράτους που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι απλά και μόνο… εγκλωβισμένη.

Και όπως έχει αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν (τον περασμένο Ιούλιο) από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εγκλωβίστηκε, ενδεχομένως θα υποταχθεί σε μία οδυνηρή λύση.

Φαίνεται πως το «δις εξαμαρτείν» δεν το έμαθαν ακόμα στην κυβέρνηση. Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε προειδοποιήσει… “Mας βάζουν στο μίξερ της παγκοσμιοποίησης” είπε, στο οποίο «σαλαμοποιείται» κάθε εθνική διαφορετικότητα κάθε πολιτισμός…. Και είναι αλήθεια πως εδώ και χρόνια, η νέα τάξη επιδιώκει μία… διαφορετική Ελλάδα που δεν θα ανήκει μόνο στους Έλληνες.

Ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος

Όμως, δίχως άλλο, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανθρωπιστική κρίση που είχε προκληθεί και πρέπει να αντιληφθούν όλες οι χώρες τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συμφωνήσουν σε μία πιο δίκαιη κατανομή των βαρών των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ακόμα, πρέπει να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα, καθώς και ο χρόνος παραμονής τους.

Εμείς θα τονίσουμε πως όλοι οφείλουμε να εργαστούμε ώστε να αποτελέσει η κατάσταση αυτή προσωρινή περιπέτεια. Πρέπει να υπάρξει ανάλογη κατανομή των βαρών και σαφείς δεσμεύσεις από κάθε χώρα πόσους πρόσφυγες θα αναλάβει καθώς επίσης και επιτάχυνση της μετεγκατάστασης των προσφύγων. Πρέπει ακόμα να διασφαλιστεί ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Ακόμη και σήμερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκάλεσε η αδράνεια της κυβέρνησης, αρκεί να βγάλουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι τα αναγκαία συμπεράσματα από τα λάθη και τις παραλείψεις τους και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να δεσμευθούν για το ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα μας να εξετάσουν και την πιθανή επιβολή κυρώσεων σε μονομερείς ενέργειες χωρών. Καθώς επίσης πρέπει να ζητηθεί από την Ε.Ε. μια εποικοδομητική διαδικασία ανασυγκρότησης και βελτίωσης των θεσμών και των οργάνων της Ένωσης κυρίως για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κοινής πολιτικής Άμυνας, όπως και για την αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο 2» με στόχο μία πιο δίκαιη κατανομή των βαρών.

Συμπερασματικά, οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κρίνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και το δικό μας αλλά και την τύχη τόσων κατατρεγμένων ανθρώπων που αγωνίζονται για μία καλύτερη μέρα».

Η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Χριστίνα Τσίγκα

Εξάλλου η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Χριστίνα Τσίγκα κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ήταν επιβεβλημένη.

Η κρίση και η αντιμετώπισή της προσφυγικής κρίσης απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι κοκορομαχίες που τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή ώστε να μην φτάσουμε σε εθνική τραγωδία.

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού είναι ζήτημα που αφορά άμεσα το Κράτος»

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος