Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ν. Νικολόπουλος: «Προϋπολογισμό – σφαγείο εγώ δεν ψηφίζω»

 

Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, όπως ανέφερε και κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για έναν ακόμα προϋπολογισμό που υπακούει στη συνταγή της λιτότητας χωρίς όρια αλλά και χωρίς αντίκρυσμα και ο οποίος φορτώνει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον 2,5 δις φορολογικών βαρών, αλλά και με περικοπές, το κύριο βάρος των οποίων πέφτει στις συντάξεις.

 

Ο κ. Νικολόπουλος, κατά την ομιλία του, ανέφερε πως το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που παρείχε η ευρωζώνη είναι θετικό, ωστόσο δεν είναι αρκετό και κυρίως, υποκρύπτει τη συνέχιση – ίσως και τη διόγκωση – της οικονομικής ασφυξίας των Ελλήνων, γεγονός που αντανακλάει και στον προϋπολογισμό.

 

«Η διατήρηση των πλεονασμάτων στο ύψος του 3,5% του ΑΕΠ, που όπως ακούσαμε από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, αποτελεί για την χώρα μας έναν, όχι απλώς στενό, αλλά ασφυκτικό κορσέ, που για να επιτευχθεί απαιτεί νέο «αίμα» από τον ελληνικό λαό. Είναι δε, ένας στόχος απολύτως οραματικός και παντελώς ανέφικτος κατά την προσωπική μου άποψη για τα επόμενα χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, αναρωτώμενος γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μην εξορθολογίζει την φορολογική και οικονομική πολιτική, με αποτέλεσμα, η φτώχεια αλλά και το αίσθημα αδικίας να διογκώνεται.

 

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, συγκεκριμένα ανέφερε: «Δημοσιονομική τάξη δεν σημαίνει… οικονομική ευθανασία των πολιτών Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ποτέ στην ανάπτυξη με μία ρημαγμένη κοινωνία. Το αντιλαμβανόμαστε; Το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, που ακόμα μία χρονιά ακολουθεί την πεπατημένη του αδιεξόδου, προσθέτοντας νέα δυσβάσταχτα βάρη σε εκείνους που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν ούτε τα βασικά τρόφιμα;

Αναρωτιέμαι, μάλιστα, ακούγοντας κάποιους συναδέλφους, εάν αυτοί ζούνε στον κόσμο που ζω εγώ. Εάν γνωρίζουν άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Εάν ξέρουν τι περνάνε οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι πολύτεκνοι. Εάν έχουν αίσθηση για την ποσότητα των συσσιτίων που καθημερινά παρέχονται από συλλόγους, μητροπόλεις και ενορίες.

Εγώ σε αυτό τον κόσμο ζω και γι’ αυτό δεν μπορώ να προσφέρω τη ψήφο μου σε έναν προϋπολογισμό – σφαγείο, που μπορεί να εγκριθεί από τους δανειστές, αλλά δεν θα εγκριθεί ποτέ από τους πολίτες της χώρας μου».

 

Ο κ. Νικολόπουλος έστρεψε τα «βέλη» του και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά την αποδοχή της συνταγής του μνημονίου, τονίζοντας ότι ως εκπρόσωπος της κοινωνικής κεντροδεξιάς, παρακολουθεί τον πρόεδρο της ΝΔ να ταυτίζεται με τον ΣΕΒ, τον οποίο όμως καταγγέλλουν ανοιχτά οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. «Η ΝΔ είναι σήμερα στην αντιπολίτευση. Μπορεί να αρθρώσει επιτέλους μία καθαρή κουβέντα για τους μισθούς και τις συντάξεις; Μπορεί να μας πει το σχέδιό της για την ανάταξη της οικονομίας, πέρα από τις γενικόλογες διατυπώσεις για μειώσεις φόρων, κυρίως στα επιχειρηματικά κέρδη; Μπορεί να μας πει εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις συλλογικές συμβάσεις και τι σκοπεύει να κάνει για τους κακοπληρωμένους και απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα; Μπορεί να μας πει το σχέδιό της για τον δημόσιο τομέα και τη μείωση μισθών, τις απολύσεις και τις μετακινήσεις υπαλλήλων; O κ. Μητσοτάκης μιλάει για «συμφωνία αλήθειας». Πείτε την αλήθεια κύριε Μητσοτάκη, λοιπόν: Θα ακολουθήσετε το μνημόνιο, ναι ή όχι; Θα δεχτείτε τη συνταγή των δανειστών, ναι ή όχι; Εάν έρθουν και σας πουν: Στα 150 ευρώ η σύνταξη όλων των Ελλήνων, θα το κάνετε ή όχι;» σημείωσε.

 

Επανερχόμενος, ωστόσο, στις κυβερνητικές ευθύνες, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι πλέον δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για την οικονομική πολιτική της, καθώς έχει πλέον δύο χρόνια στην εξουσία, αλλά δεν δείχνει καμία αποφασιστικότητα και κανένα όραμα ριζοσπαστισμού και αντιμετώπισης των καχεξιών του κράτους.

 

«Η αίσθησή μου είναι ότι απλά εξαγοράζετε χρόνο» τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μία «ηγεσία που καλουπώθηκε από τους δανειστές και εφαρμόζει κατά γράμμα, μία πολιτική που δεν έπρεπε να είναι δική της και δεν εκπροσωπεί και τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της και των ανθρώπων της Αριστεράς»

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως δεν μπορεί να υπογράψει εντολή νέων θυσιών του λαού και υπενθύμισε την φράση του πρωθυπουργού ότι «η κοινωνία δεν είναι δυσαρεστημένη επειδή υπήρχε άλλη επιλογή, αλλά επειδή αργεί η ανάκαμψη»

 

«Έχει δίκιο…» είπε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας: «Όμως θέλω και εγώ να του πω ότι με πολιτικές διαρκούς και αυξανόμενης λιτότητας, η ανάκαμψη θα αργεί όλο και περισσότερο. Όσο οι επόμενες μέρες θυμίζουν τις προηγούμενες, τόσο η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου θα μεγαλώνει. Η κυβέρνηση, φοβάμαι πως έχει μπει σε μία στενωπό που δεν θα ανοίξει ποτέ. Ελπίζω, πραγματικά, να διαψευστώ. Γιατί το έχει ανάγκη η χώρα. Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2017».

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=5OJLbVkP0UY&feature=youtu.be

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος