Loading...
 Start Page
Επιστολή Ν. Νικολόπουλου στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής  για την απουσία από τον εορτασμό του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Επιστολή προς τους προέδρους των κομμάτων της Βουλής, στον καθένα χωριστά, απέστειλε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα και μεταφέροντας την φωνή διαμαρτυρίας των συμπολιτών του σχετικά με την απουσία από τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλεως των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Αυτό απεκάλυψε σήμερα μιλώντας σε Πατρινούς δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε για όλα και για όλους σε αυτή την φιλική συζήτηση, καθώς επίσης δεν απέκρυψε τις επαφές και τις συζητήσεις που γίνονται για τις μελλοντικές εκλογικές συνεργασίες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, αλλά και για τα προσωπικά του σχέδια.

Τέλος για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί του ενδιαφέροντος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν αρνήθηκε επίσης να παραδώσει αντίγραφο της επιστολής προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμον κ. Πρωθυπουργό

και πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων της Βουλής

Προ ολίγων 24ώρων η πόλη της Πάτρας τίμησε για μία ακόμα χρονιά τη μνήμη του Πολιούχου της, Αποστόλου Ανδρέα, με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων πιστών από όλη τη χώρα, αλλά με την πρωτοφανή και εκκωφαντική απουσία, τόσο κυβερνητικής εκπροσώπησης, όσο και εκπροσώπησης των ηγεσιών από τα κόμματα της Βουλής, με εξαίρεση την παρουσία του κ. Β. Λεβέντη από την Ένωση Κεντρώων.

Είναι προφανές πως ούτε η Πάτρα, ούτε η Εκκλησία μας και η Μητρόπολη Πατρών, έχουν την ανάγκη πολιτικών εκπροσωπήσεων «βαρέας μορφής» για να τιμήσουν τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων. Και αυτό αποδείχθηκε.

Συνιστά ωστόσο βαρύτατη αμέλεια, στα όρια της προσβολής, προς τον Πατραϊκό Λαό και συνολικότερα προς το πλήθος των Ελλήνων Χριστιανών, η αδιαφορία που τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης επέδειξαν φέτος στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και απέναντι σε μία επέτειο που συνιστά ένα γεγονός υψηλής πνευματικής και κοινωνικής αξίας, που μάλιστα υπερβαίνει τα όρια της χώρας, καθώς ο Απόστολος Ανδρέας αποτελεί ένα πρόσωπο ιερό σε ανατολή και δύση, σε όλο τον κόσμο.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστώ να μην υπάρχει ευρεία πολιτική εκπροσώπηση και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, σε γιορτές και επετείους, όπως του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα, του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, του Ολοκαυτώματος στο Αρκάδι της Κρήτης ή της Εξόδου του Μεσολογγίου. Αυτό όμως συνέβη φέτος στην Πάτρα, χωρίς με όσα αναφέρω να θέλω διόλου να υποβαθμίσω τη σχεδόν καθολική παρουσία των βουλευτών του νομού, όλων των κομμάτων. Ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, η Πάτρα δεν τιμήθηκε φέτος από το «κέντρο» και αυτό είναι κάτι, που δυστυχώς για το σύνολο των απόντων, έχει καταγραφεί και σχολιαστεί ήδη με τον πιο αρνητικό τρόπο από την τοπική κοινωνία των Πατρών.

Παρακαλώ να γίνει κατανοητό πως η Πάτρα, ως μητροπολιτικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ούτε θλίβεται, ούτε (πολύ περισσότερο) εκλιπαρεί για πολιτικές παρουσίες ή… απουσίες «εθιμοτυπικού χαρακτήρα». Όμως, διεκδικεί την θέση και την βαρύτητα που της αξίζει στον ελλαδικό χώρο και την οποία επί χρόνια στερείται λόγω των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί. Και γι’ αυτό ξέρει να τιμάει όσους την τιμούν και να αγνοεί όσους την αγνοούν. Εύχομαι από καρδιάς, ο Άγιος Ανδρέας να σας σκέπει πάντα με αγάπη.

Μετά τιμής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος