Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί την Κυβέρνηση Τσίπρα  να… αποχρωματίσει τα «κόκκινα» δάνεια.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΛΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η κρίσιμη απάντηση του Υπουργού Οικονομίας σήμερα στις 11.00 το πρωί, σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία, γιατί αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έχουν «συνθλιβεί» κάτω από το βάρος των «κόκκινων» δανείων τους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επειδή έκρινε δίκαιη και ρεαλιστική την πρόσφατη πρόταση του επίτιμου Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, την μετέτρεψε σε επίκαιρη ερώτηση με την ελπίδα να την αποδεχθεί η Κυβέρνηση και να αποβεί σωτήρια για τους «κόκκινους» δανειολήπτες, που ένεκα κρίσης έχουν περιπέσει σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις Τράπεζες με τους υφιστάμενους όρους.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξηγώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την πρωτοβουλία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι δυστυχώς πραγματικότητα ότι η πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, καταργήθηκε την 31/12/2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν την ανανέωσε, ενώ την ίδια σκληρή μνημονιακή απαίτηση των δανειστών και της ΤτΕ ακολούθησε στη συνέχεια και η σημερινή κυβέρνηση που δεν τόλμησε ποτέ να την επαναφέρει.

Παράλληλα, με το νέο, τραπεζοκεντρικό ΚΠολΔ, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2015, καθ' υπόδειξη της ΤτΕ και των δανειστών, ενώ ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή τα χρήματα του πλειστηριάσματος πηγαίνουν κατά 65% πρώτα στις τράπεζες, για να καλύψουν οφειλές από δάνεια και κάρτες, αυτός συνεχίζει να χρωστά στο δημόσιο και τα ταμεία, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να χάνει την περιουσία του, αλλά να κινδυνεύει να καταλήξει και στη φυλακή, αφού οι οφειλές σε δημόσιο και ταμεία είναι ποινικοποιημένες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ήδη προγραμματισμένοι, χιλιάδες πλειστηριασμοί του δημοσίου, που γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και, έτσι, δεν μπορούν να μπλοκαριστούν με διαμαρτυρίες πολιτών στα Ειρηνοδικεία, να λειτουργούν στην πράξη ως πλειστηριασμοί υπέρ των τραπεζών, αφού τα πλειστηριάσματα καταλήγουν κατά 65% σε αυτές.

 

Έτσι, οτιδήποτε αποκαλείται σήμερα ως προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας όσων την επικαλούνται !!!

Πρόσφατα ο κ. Μιχάλης Σάλλας τάχθηκε αναφανδόν κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Γνωρίζετε τους αγώνες μου μέσα και έξω από τη Βουλή καθώς και στα ειρηνοδικεία για το «κεραμίδι» εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας….

Γνωρίζετε επίσης ότι οι απειλούμενοι απέκτησαν το σπίτι της διαμονής τους με κόπους και θυσίες, αλλά τώρα χωρίς δική τους ευθύνη αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Τόσον ο κ. Σάλλας, όσο και άλλοι έμπειροι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος ν’ αποτραπούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας. Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συμφωνούν λοιπόν απόλυτα με την καταβολή πολύ μικρότερου υπολοίπου του δανείου ετησίως.

Αξίζει να υπογραμισθεί, ιδιαίτερα, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος ότι : «με την πρόταση αυτή θα αποκατασταθεί, μίας μορφής, κοινωνική δικαιοσύνη έναντι όσων δεν έχουν κατοικία και πληρώνουν ενοίκιο, καθώς επίσης και έναντι των συνεπών δανειοληπτών, που αισθάνονται αδικημένοι».

Η συμβολική καταβολή ενός μικρού ποσού που μπορεί να γίνεται με παρακράτηση από μισθό, σύνταξη ή επίδομα, είναι δίκαιη και αντικειμενική. Μια τέτοια λύση, θ’ αποτελέσει προφανώς «βάλσαμο» για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, τώρα που βρισκόμαστε στην μνημονιακή κορύφωση της κρίσης.

Οι έκρυθμες καταστάσεις που παρατηρούνται στα Ειρηνοδικεία, με αφορμή τους πλειστηριασμούς, προοιωνίζουν ένα γενικευμένο τσουνάμι αντιδράσεων και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών, ειδικά όταν η διαδικασία φτάσει, με το νέο έτος, στους μαζικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος