Loading...
 Start Page
Οι αγρότες.. «δούλοι» στα χωράφια τους!

Και η Θράκη σύντομα…. «υπό κατοχή»!

Αγωνιώδης επίκαιρη ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αγωνία του για τους αγρότες που μετατρέπονται σε... «κολλήγους» και για αγροτικές εκτάσεις της Θράκης που κινδυνεύουν να πέσουν σε ξένα χέρια, εκφράζει ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξιστορεί το δράμα των αγροτών, των οποίων τα δάνεια που έχουν λάβει από την Αγροτική Τράπεζα, είναι «κοκκινισμένα» σε ποσοστό 62,4% και επισημαίνει τους κινδύνους που συ6νεπάγεται η «αιχμαλωσία» τους από τα «κοράκια» των ξένων funds, που καραδοκούν για να αφαρπάξουν τις περιουσίες του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

Οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας που διαπραγματεύθηκαν με τους έξω την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών δεν πήραν χαμπάρι ότι, μαζί με όλο το τραπεζικό σύστημα που πρόσφεραν στα ξένα funds έναντι πινακίου φακής, παρέδωσαν στους ξένους και τους αγρότες μας, και μέσω αυτών όλη την ελληνική καλλιεργήσιμη γη.

Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα ούτε για κάτι που λέγεται από αντιπολιτευτική διάθεση για την σημερινή κυβέρνηση.

Δυστυχώς, είναι η πολύ πικρή αλήθεια.

Το έγκλημα, που έχει αποτέλεσμα και τον αφελληνισμό του αγροτικού τομέα, ο οποίος είναι ένα από τα ακατέργαστα διαμάντια μας (καθώς δεν έχει αναπτυχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε), ξεκίνησε όταν ιδιωτικοποίησαν άρον - άρον οι... προλαλήσαντες των σημερινών κυβερνήτες (Σαμαράς και Βενιζέλος) την Αγροτική Τράπεζα, που πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Και το έγκλημα ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακεφαλαιοποίηση, μετά την οποία η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχεται σε ποσοστό 74% από ξένα funds.

Έτσι, από δω και πέρα, ο έλληνας αγρότης -το χωράφι του, το σπίτι του, η σοδειά του- θα είναι στο έλεος των «αρπακτικών»...

Με τους ξένους να κανονίζουν τι θα καλλιεργεί, τι προϊόντα θα παράγει ο τόπος, ανάλογα με τα συμφέροντα των εξουσιαστών μας, όπως και τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται τα προϊόντα...

Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται με το πέρασμα των δανείων που είχε δώσει η Αγροτική Τράπεζα (το 62,4% είναι «κόκκινα») στα ξένα αφεντικά των τραπεζών.

Αν έχει καταλάβει τι θα συμβεί όταν πάνε να πετάξουν τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους...

Και σε ποια χέρια μπορεί να περάσουν οι αγροτικές εκτάσεις της Θράκης...

Ακόμη και αυτήν την ώρα, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να μην αποξενωθεί η Ελλάδα από έναν από τους βασικούς και ζηλευτούς πυλώνες της, από τον οποίο ζει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός μας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται , ο κ. Υπουργός:

1. Ποια περιθώρια προτίθεστε να εξαντλήσετε για να μην είναι οι αγρότες αιχμάλωτοι των ξένων funds;

2. Ποια η μέριμνα και η πρόνοια για ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές της χώρας όπως π.χ. η Θράκη;

 

 

Οι κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας πρόσφεραν στα ξένα funds ,τους αγρότες μας, και μέσω αυτών όλη την ελληνική καλλιεργήσιμη γη

https://youtu.be/OXBh4rnX4JE

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος