Loading...
 Start Page
Ευχές αλλά και… συστάσεις από το Νίκο Νικολόπουλο στο νέο Δ.Σ. του Ε.Σ.Ρ.

Επιστολή στο νέο Δ.Σ. του ΕΣΡ απέστειλε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του, αλλά και επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες των νέων μελών του, που καλούνται να εγκαταλείψουν την «πεπατημένη» κακολειτουργία του φορέα και ν’ ασκήσουν τα καθήκοντά τους με αυστηρό, ουσιαστικό και ακριβοδίκαιο τρόπο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απεύχεται τα μέλη του ΕΣΡ, που διορίσθηκαν από πρόσωπα που μετέχουν ενεργά σε κομματικούς σχηματισμούς, να δώσουν λαβές που θα καταστήσουν και πάλι την εν λόγω «ανεξάρτητη αρχή» υποχείριο κομματικών και μιντιακών συμφερόντων.

Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπενθυμίζει τα επαίσχυντα «πεπραγμένα» του φορέα τα προηγούμενα χρόνια και κάνει έκκληση στο νυν Δ.Σ. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μία καλή αρχή δε θα είναι να συμβάλει ώστε να κατατεθούν στα δημόσια ταμεία τα 255 εκ. ευρώ που πρόσφεραν πρόσφατα 4 καναλάρχες στον σχετικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει στην επιστολή του:

«Τόσο η αρχή αυτή, όσο και άλλες παρόμοιες που θεσπίσθηκαν αργότερα και η λειτουργία τους "καλύφθηκε" από το Σύνταγμα του 2001 έχουν ως σήμερα αποδειχθεί, με την πλημμελή έως εγκληματική λειτουργία τους στην πράξη, κατ ευφημισμόν ανεξάρτητες αρχές.

Εν πολλοίς είναι συνυπεύθυνες για την ανάδειξη των τομέων που υποτίθεται ότι "ρυθμίζουν εύρυθμα", ως τομέων διαφθοράς.

Στο δικό σας χώρο πιο χαρακτηριστική εγκληματική δραστηριότητα υπήρξε η λεηλασία του δημοσίου χρήματος μέσα από το τρίγωνο "Τράπεζες- Πολιτικά κόμματα-ΜΜΕ" και αυτό διαπιστώνεται ήδη από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα "δανείων" σε βάρος κάθε έννοιας νόμιμης λειτουργίας, αξιοκρατίας, υγιούς ανταγωνισμού όχι μόνο ήταν φανερή ,αλλά είχε καταγγελθεί πολλές φορές, χωρίς η υποτιθέμενη "Ανεξάρτητη Αρχή" να κάνει πραγματικά το καθήκον της σε συνδυασμό και με άλλες αρχές.

Για παράδειγμα ο εκ των πρωταγωνιστών αυτής της λειτουργίας Στ. Ψυχάρης αποδεικνύεται σήμερα πάμπλουτος και με σοβαρότατες διώξεις για παραβιάσεις του "Πόθεν Έσχες".

Με αυτές τις παραβιάσεις μεταβλήθηκε σε έναν εκ των στυλοβατών της προαναφερόμενης καθεστωτικής λειτουργίας και σήμερα εμφανίζεται ,παρότι διωκόμενος ,έτοιμος να συμπράξει με έτερους "Καπαδόκκες". Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι επέρχεται συμφωνία μεταξύ ομίλου Αλαφούζου (ΣΚΑΙ) και Ψυχάρη (ΔΟΛ) ίσως και ΒΗΜΑ fm, στην οποία συμμετέχει και η Alpha bank. Όλοι είναι κατηγορούμενοι για πράξεις και παραλείψεις, από τις οικονομικές δραστηριότητες που σημειώθηκαν από τα ΜΜΕ που κατέχουν ως «περίεργες» ή ανέγγυες δανειοδοτήσεις, φοροδιαφυγή κ.α. και όμως είναι αυτοί που κατά το ρεπορτάζ πρόκειται να «εγγυηθούν την "εύρυθμη" συνέχιση της λειτουργίας του συγκροτήματος του ΔΟΛ ,το οποίο ανήκε και ανήκει και σήμερα στην αρμοδιότητά σας.

Όλα αυτά τα χρόνια ,τα προαναφερόμενα παραβιάζονται με τον πιο ωμό τρόπο και όμως το ΕΣΡ εξέδιδε «ακάλυπτες επιταγές» για όσα ΜΜΕ προκλητικά παραβίαζαν την "αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγων και της Τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και το σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας".

Η παρασιώπηση αυτών των εγκλημάτων και άλλων παρομοίων ποινικού χαρακτήρα έχει εξήγηση. Ήταν εμπλεκόμενα άμεσα και πρόσωπα που έφτασαν μέχρι υπουργικούς θώκους και η υποχρέωση περί αντικειμενικής μετάδοσης πληροφοριών πήγε περίπατο επί χρόνια στο πλαίσιο της διαπλεκόμενης λειτουργίας αυτού του τριγώνου (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΜΜΕ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ),με συνέπεια η χώρα μας να καταδικάζεται συχνά στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κάθε μορφής για την 'άθλια λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Άμεσα εμπλεκόμενος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ σε τέτοιου είδους έγκλημα στα 10 χρόνια μέχρι να τερματισθεί (αθλίως) η διαδικασία των ποινικών δικών είχε εκπομπή σε μέγα ΜΜΕ άμεσης αρμοδιότητας της αρχής σας!

Ανάλογα παραδείγματα άπειρα. Τέτοιες υποθέσεις προφανώς είναι ο λόγος για τον οποίο τα διαπλεκόμενα στο τρίγωνο αυτό ΜΜΕ επιθυμούν άμεσο έλεγχο στη στελέχωση και λειτουργία της Αρχής σας και αυτόν τον έλεγχο δυστυχώς τον έχουν επιτύχει με τρόπο ασφυκτικό ως σήμερα.

Επίσης πολλά δημοσιεύματα δίνουν με λεπτομέρειες το αλισβερίσι που αναπτύχθηκε μεταξύ των κομμάτων και η λογική «ο δικός μου» - «ο δικός σου».

Ελπίδα όλων των πολιτών είναι εσείς να λησμονήσετε ΠΟΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ και ποια κόμματα σας επέλεξαν σε αυτή την ως σήμερα κατ ευφημισμόν λεγομένη ανεξάρτητη αρχή.

Εάν το λησμονήσετε (δυστυχώς δεν έχω πολλές ελπίδες για όλους...) τότε θα μπορέσετε να προστατεύσετε τα κοινωνικά αγαθά για τα οποία απολαμβάνετε μεγίστη εξουσία και χρεώνετε με την λειτουργία της αρχής τεράστια έξοδα από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Θεωρώ επίσης δυστύχημα ότι στην Αρχή αυτή επιλέγονται με μικροκομματικά κριτήρια κατά βάση συνταξιούχοι και όχι άνθρωποι από τον ενεργό παλμό της κοινωνίας, οι οποίοι έχουν συμφέρον να επιτύχουν, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες καλής σταδιοδρομίας μετά τον τερματισμό της θητείας τους.

Κλείνοντας θέτω υπόψη σας την καταγγελία, που έκανε ο πρόεδρός του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, όπου μιλώντας για τη «δύναμη των ΜΜΕ» αποκάλυψε τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχτηκε.

Θέλω να πιστεύω πως θα ικανοποιήσετε την επιθυμία των πολιτών και θα ασχοληθείτε, με εκείνα τα ΜΜΕ και αυτούς τους δημοσιογράφους που παράνομα εκινήθηκαν, εναντίον του Προέδρου του ΣτΕ και αυτού του ίδιου του ανώτατου δικαστηρίου (ΣτΕ) και μάλιστα προχώρησαν σε ανοίκειες επιθέσεις.

Με την βεβαιότητα ότι θα ζητήσετε τα σχετικά βίντεο, που προβλήθηκαν 4 ημέρες προ και 4 ημέρες μετά τη σύγκλιση του ΣτΕ, ώστε να ανακαλύψετε εάν διασταυρώσετε τις καταγγελίες του κ. Σακελλαρίου και να επιβάλλετε τα προβλεπόμενα.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, αφού άλλωστε από τις δικές σας αποφάσεις θα εξαρτηθεί επίσης το εξής εξαιρετικά σημαντικό, εάν θα μπουν και σύντομα στα δημόσια ταμεία τα 255 εκατομμύρια που πρόσφεραν οι καναλάρχες στο σχετικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.»

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος