Loading...
 Start Page
Πήραν «χαρτάκι προτεραιότητας» για το «σκαμνί»  οι Αλαφούζος, Κοντομηνάς, Ψυχάρης και… Βγενόπουλος !

ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Η ασκηθείσα πίεση έφερε αποτελέσματα! Ο Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ότι ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ήδη οι σχετικές δικογραφίες σε βάρος των Δ. Κοντομηνά και Στ. Ψυχάρη για φοροδιαφυγή, έχουν διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, δύο ακόμη δικογραφίες, που αφορούν τον Γιάννη Αλαφούζο και τον αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλο, διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και εδόθη παραγγελία να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στις 20 Οκτωβρίου είχε αποστείλει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και εξέφραζε την απορία του για την καθυστέρηση της διενέργειας προκαταρκτικών εξετάσεων και άσκησης ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε επικαλεσθεί δημοσιεύματα των «Παραπολιτικών» και του «enikos.gr», που αναφέρονταν στις φορολογικές εκκρεμότητες των ανωτέρω τεσσάρων επιχειρηματιών.

Ο Αχαιός πολιτικός υποστήριζε στην ερώτηση του ότι είχαν περιέλθει σε γνώση και του ίδιου εκτεταμένες έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων, οι οποίοι συνδύασαν τις περιπτώσεις των Αλαφούζου, Κοντομηνά, Ψυχάρη, Βγενόπουλου με τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής και… ψάρεψαν «λαβράκια»!

Το πλήρες κείμενος της απάντησης του Αν. Υπουργού Δικαιοσύνης είναι το ακόλουθο:

«Σε απάντηση της υπ' αριθ. 560 /20-10-2016 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, με θέμα: «Εάν αληθεύει ότι διαπιστώθηκαν τότε γιατί δεν έχει ασκηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου άσκηση κυρίους Βγενόπουλο, Αλαφούζο και Ψυχάρη;» σας γνωρίζουμε –κατά λόγο αρμοδιότητας- ότι κατόπιν αποστολής της ως άνω Ερώτησης στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από τις εν λόγω δικαστικές αρχές τέθηκαν υπόψη μας τα ακόλουθα:

Από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (έγγραφο υπ' αριθμ. 22779/2016) και αναφορικά με το περιεχόμενο της διαβιβασθείσας ερώτησης ετέθη υπόψη μας ότι:

Α) Οι σχετικές δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των Δημητρίου Κοντομηνά και Σταύρου Ψυχάρη από 24-02-2016 και 31-10-2016 αντίστοιχα, διαβιβάστηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Β) Οι σχετικές δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ιωάννη Αλαφούζου διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης όπου και εκκρεμούν μέχρι σήμερα.

Με το ως άνω έγγραφο επισημαίνεται η δέσμευση της διάταξης των άρθρων 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.) και επόμενα, σύμφωνα με την οποία δεν δύνανται να μας παράσχουν περαιτέρω στοιχεία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (έγγραφο υπ' αριθμ. 181088/2016) σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Ερώτηση έθεσε υπόψη μας τα εξής:

Α) Κατόπιν διαβίβασης (την 22-2-2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υπ' αριθμ. ΕΟΕ39/2015 δικογραφίας (αφορούσε σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των MME) με εν μέρει αρχειοθέτηση και με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/32 ποινική δικογραφία και χρεώθηκε σε Εισαγγελέα προς επεξεργασία. Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά έντεκα (11) προσώπων και στις 23-02-2016 η δικογραφία διαβιβάστηκε σε Ανακριτή του Ν. 4022/2011 του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, όπου και εκκρεμεί.

Β) Κατόπιν διαβίβασης (την 1-11-2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υπ' αριθμ. ΕΟΕΣΣ34/2016 δικογραφίας μετά πορισματικής αναφοράς του ΚΕΦΟΜΕΠ που αφορά τον Σταύρο Ψυχάρη, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/164 ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε αυθημερόν σε Εισαγγελέα προς επεξεργασία.

Γ) Κατόπιν διαβίβασης (την 13-1-2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος τριών μηνυτήριων αναφορών που διαβιβάστηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και αφορούν στο Δημήτρη •, Κοντομηνά σχετικά με τις διαχειριστικές περιόδους 2005-2006-2007, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/9 ποινική δικογραφία η οποία, την 14-1-2016, χρεώθηκε σε Εισαγγελέα προς επεξεργασία. Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του ως άνω προσώπου και στις 20-10-2016 η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 14° Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, όπου και εκκρεμεί. Στην ως άνω δικογραφία συσχετίσθηκε την 22-3-2016 και η με ABM ΑΟΙΕ 2016/50 ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματισθεί κατόπιν διαβιβάσεως (την 8-3-2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υπ' αριθμ. ΕΟΕΛΛ56/14 δικογραφίας μετά πορισματικης αναφοράς του ΚΕΦΟΜΕΠ που αφορά στο ως άνω διωκόμενο πρόσωπο.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος