Loading...
 Start Page

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τελικά «βγήκε σε πλειστηριασμό το κατασχεμένο παλάτι του Ψυχάρη» γράφει το Olympia.gr, και μας πληροφορεί ότι πλειοδότης ήταν μία οφσόρ. Το δημοσιογραφικό blog εν συνεχεία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει: «Καλούμε τον κύριο εισαγγελέα ο οποίος διερευνά το σκάνδαλο Alpha bank – Ψυχάρη, να ελέγξει εξονυχιστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς συγκεκριμένης οφσόρ. Οφείλουμε να γνωρίζουμε εάν σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο, είτε με τον κύριο Ψυχάρη, είτε με την Alpha bank. Αν δεν κάνουμε λάθος, το τελευταίο δάνειο που δόθηκε από την τράπεζα στον κύριο Ψυχάρη, άγγιζε τα 10 εκατομμύρια €. Τα 4 λοιπόν μάλλον έγιναν 10».

Επειδή, όμως και άλλα site καθώς και έγκυρες εφημερίδες έγραψαν πως «πλειοδότης αναδείχθηκε μια offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή», κάτι που ποτέ δεν διέψευσε η διοίκηση της ανακεφαλαιοποιημένης με δημόσιο χρήμα ALPHA BANK.

Επειδή οι πληροφορίες που δημοσιεύονται συγκλίνουν σε δύο πρόσωπα του ελληνικού επιχειρείν και συγκεκριμένα του ναυτιλιακού χώρου.

Επειδή, η πώληση του παλατιού Ψυχάρη, με τις άπειρες φορολογικές και πολεοδομικές παραβάσεις, είναι ο επίλογος αλλά και η επιτομή της προκλητικής συμπεριφοράς των ολογαρχών της Ελληνικής δανειοβίωτης επιχειρηματικής ελίτ, με τα μεγαλύτερα δανειακά αινίγματα - μυστήρια , καθώς και παραδοξότητες - σκάνδαλα , κατά την διαπλοκή ρτης με την ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ και το ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

Επειδή είναι έξαλλοι, βιαίως φτωχοποιηθέντες Έλληνες από τα μυστήρια που κρύβουν οι offshore, και με παρούσες τις ελεγκτικές και δικαστικές Αρχές, χωρίς στη συνέχεια να εντοπίζονται, και να τιμωρούνται οι δράστες.

Καλείσθε να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

1. Ποια είναι η πολιτική βούλησή σας, σχετικά με τους πλειστηριασμούς πολυτελών επαύλεων όλων των προκλητικά παράνομα δανεισθέντων προσώπων και εταιρειών με καραβιές εκατομμυρίων ευρώ, που ποτέ δεν πήγαν τα δάνεια στις επιχειρήσεις αλλά σε αγνώστους φορολογικούς παραδείσους, ώστε με νομοθετικές ρυθμίσεις να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο τα περιουσιακά στοιχεία σε οικεία πρόσωπα και σχήματα των κακοπληρωτών δανειοληπτών «ιδιοκτητών»; Απαντήστε ευθέως θα αναλάβετε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με βάση, μάλιστα, τις ηθικές αξίες που από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου της Τρίπολης διακήρυξε ο Πρωθυπουργός;

2. Θα ζητήσετε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ να ελέγξει τα φυσικά πρόσωπα και τα εταιρικά σχήματα που συμμετέχουν στην off shore που αγόρασε την βίλα Ψυχάρη και τέλος ο εισαγγελέας που διερευνά το σκάνδαλο Alpha Bank -Ψυχάρη θα ελέγξει την offshore που απέκτησε το «παλάτι» του Ψυχάρη;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος