Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ.1221/02-03-2018

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με ανάρτηση του ‘’olympia.gr’’ στις 28 Φεβρουαρίου πληροφορήθηκαν χιλιάδες φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες καθώς και τα στελέχη και μέλη του Xριστιανοδημοκρατικού Kόμματος Ελλάδος ότι η Εισαγγελία καλεί κορυφαίο τραπεζίτη για θαλασσοδάνειο που έχει δοθεί αλλά δεν εξοφλείται από την δανειολήπτρια εκδοτική εταιρεία γνωστής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα το ‘’olympia.gr’’ στις 28/02/2018 γράφει: «Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, κορυφαίος τραπεζίτης, ίσως το μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή, κλήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα για σκανδαλώδες δάνειο που είχε δοθεί σε συγκεκριμένη Εφημερίδα. Η υπόθεση δεν, σχετίζεται με τα γνωστά «θαλασσοδάνεια» Ψυχάρη ή Μπόμπολα, αλλά αφορά άλλη εφημερίδα η οποία πήρε δάνειο μαμούθ, χωρίς εξασφαλίσεις, το οποίο φυσικά δεν εξυπηρετείται. Επιπλέον, φαίνεται ότι επιτροπή εγκρίσεων των δανείων της τράπεζας είχε απορρίψει την αίτηση, η οποία έγινε δεκτή μετά από παρέμβαση του κορυφαίου τραπεζίτη».

Κατόπιν τούτου καλείστε να απαντήσετε:

1. Είναι αληθές το παραπάνω δημοσίευμα και είναι ακριβείς οι πληροφορίες ότι ο «κορυφαίος τραπεζίτης» που γράφει το ‘’Ολυμπία’’ είναι ο πρόεδρος της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και είναι αλήθεια ότι εκλήθη να καταθέσει ανωμοτί στην δικαιοσύνη για δάνειο που έχει χορηγηθεί από την τράπεζα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και μάλιστα εκατομμυρίων ευρώ; Και αν ναι, τι προτίθεστε εσείς οι ερωτώμενοι Υπουργοί να πράξετε, εφόσον πράγματι δεν εξοφλούνται οι δόσεις του, με την διοίκηση της τράπεζας η οποία κατά τα δεν έχει πράξει ακόμα τα δέοντα, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα εκατομμύρια ευρώ που έχει επενδύσει το ελληνικό Δημόσιο και οι μέτοχοι στις ανακεφαλαιοποιήσεις της Eurobank;

2. Από τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής προκύπτει, ότι η διοίκηση της Eurobank κατά την εξέτασή της για ανέγγυα δάνεια είχε υποστηρίξει, ότι είχε χορηγήσει ελάχιστα δάνεια προς τα ΜΜΕ.

Με την εισαγγελική κλήτευση του κ. Ν. Καραμούζη- και εάν είναι ακριβής η πληροφόρησή- προκύπτουν ζητήματα και ερωτήματα, που κατ’ αρχήν πρέπει να κινητοποιήσουν εσάς τους ερωτώμενους Υπουργούς, που είστε οι εκπρόσωποι και θεματοφύλακες του μετόχου «Ελληνικό Δημόσιο» και για τούτο πρέπει να ασκήσετε τα εκ του όρκου και νόμου καθήκοντα σας, δηλαδή αμέσως να ελέγξετε, εάν πρέπει να κλείσουν οι λογαριασμοί της εφημερίδος και να γίνει άμεσα απαιτητό όλο το οφειλόμενο «κόκκινο» δάνειο της συγκεκριμένης εφημερίδος, αλλά πρωτίστως και κυρίως να εξασφαλισθούν όλα εν γένει τα «θαλασσοδάνεια» προς τα ΜΜΕ (φυσικά και του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ) με πρόσθετες εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις των μετόχων και εν τέλει να ενημερώσετε την Βουλή των Ελλήνων για το πόσα δάνεια και ποιών ΜΜΕ δεν πληρώνονται και δεν εξυπηρετούνται τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, επίσης εάν έχετε ζητήσει από την διοίκηση της Eurobank να σταλούν ανέγγυες και ανεξέφλητες οι δανειακές συμβάσεις στην εισαγγελία της διαφθοράς και τέλος να μας πληροφορήσετε συγκεκριμένα για ποια ανέγγυα και ανεξόφλητα δάνεια των ΜΜΕ έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και ποια είναι η πορεία αυτών των δικαστικών ερευνών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος