Loading...
 Start Page

Α.Π. 1323/94/14-03-18

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Φαρσοκωμωδία! Αν δεν μας απατά η μνήμη, η τωρινή είναι η 5η φορά, τα τρία τελευταία χρόνια, που ελήφθη απόφαση για επ’ αόριστο διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η διαπίστωση είναι ότι η κάθε επόμενη φορά βρίσκει σε χειρότερη κατάσταση το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την προηγούμενη!

Άρα, με τις αναστολές δεν είδαμε χαΐρι και ο λόγος είναι απλός: Υπάρχει μεν, ένα επαρκέστατο νομοθετικό οπλοστάσιο, το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται. Υφίστανται οι νόμοι 2725/99 και 4326/15, που για όλα τα αθλητικά αδικήματα προβλέπουν αυστηρότατες ποινές.

Τα αλλεπάλληλα επεισόδια των τελευταίων αγωνιστικών στους αγώνες Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ο διεθνής διασυρμός της χώρας, είναι λόγοι για να μπει, άπαξ δια παντός το μαχαίρι στο κόκκαλο, ειδάλλως ας τα κλείσουν τα «μαγαζιά» οι επενδυτές (με και χωρίς εισαγωγικά) του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η Κυβέρνηση δεν θα έχει άλλοθι, αν και τούτη τη φορά προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και επιχειρήσει με εμβαλωματικές λύσεις να εκτονώσει την κατάσταση. Ακόμη κι αν το καταφέρει, θα είναι πρόσκαιρη η εκτόνωση, όσο οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Για να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, πρέπει να είναι κάποιος ψυχολογικά έτοιμος να οδηγήσει το άρρωστο ποδόσφαιρό μας στην απομόνωση. Δηλαδή εκτός Ευρώπης! Όταν έχεις να κάνεις με αμετανοήτως υπότροπους στη βία, αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση, που θα έχει παραδειγματικό, ιστορικό αντίκτυπο.

Υπάρχει, βέβαια και μια ενδιάμεση λύση της τελευταίας ευκαιρίας για όλους τους εμπλεκόμενους. Κάτι τέτοιο, φυσικά, προϋποθέτει την πλήρη ενεργοποίηση και εφαρμογή των νόμων. Αλλά και τη λήψη αποφάσεων, που θα συμβάλουν στην απονομή δικαιοσύνης εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Τα άρθρα των υφιστάμενων νόμων παρέχουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η τάξη, αρκεί να εφαρμοσθούν, χωρίς να υπεισέρχεται η οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα στην εφαρμογή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Έχετε τη βούληση, σε συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, να αποβληθούν οι Ελληνικές ΠΑΕ από τις διεθνείς διοργανώσεις και είναι εφικτό να εξαιρεθεί η Εθνική Ελλάδος;

2ον Αν η τωρινή αναστολή του πρωταθλήματος έχει την έννοια της τελευταίας ευκαιρίας για την πάταξη της βίας, σκοπεύετε να εφαρμόσετε τα άρθρα, ιδίως, 1,2,3 και 5 του Ν. 4326/15, θα κόψετε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στις ΠΑΕ και τους οργανωμένους οπαδούς και θα εφαρμόσετε πάραυτα το VAR για τη λήψη δίκαιων διαιτητικών αποφάσεων; Και τέλος, έχετε πληροφορηθεί αν η Ε.Ο.Ε. σκοπεύει να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητος για τους ταραξίες των γηπέδων (μεγαλομετόχους ΠΑΕ, αξιωματούχους αγώνων και οπαδούς);

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος