Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:217/24.11.15

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Για το εν λόγω θέμα , το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος είχε κάνει ερώτηση (Αρ.Πρ. 581/27.10.15 ) προς τον κ.Υπουργό Υγείας , η οποία όμως δυστυχώς δεν απαντήθηκε . Για το λόγο αυτό επανέρχομαι στο θέμα , με επίκαιρη πλέον ερώτηση μου, προς εσάς κύριε Πρωθυπουργέ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που αντελήφθη ότι κάποιοι ενδοτικοί έλληνες πολιτικοί παρέδιδαν στα χέρια γερμανικών συμφερόντων την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του Ελληνικού λαού αντέδρασε.

Η πρώτη Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου επί του θέματος κατατέθηκε κατά την ημέρα της συνάντησης στην Αθήνα της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, με τον τότε πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Με την ως άνω υπ. αρ. 2819/11-10-2012, λοιπόν, αποκαλύψαμε, στην εθνική αντιπροσωπεία ότι ζητήθηκε από την κ. Α. Μέρκελ, ο Α. Σαμαράς να επιτρέψει την κυκλοφορία ‘’φαρμάκων δολοφόνων’’, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους γνωστοί και φίλοι του καθεστώτος, καθώς και συγκεκριμένες εταιρείες Ισραηλινών συμφερόντων.

Τρία χρόνια μετά, στη Βουλή των ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έκανε πολιτικό «στριπτίζ» σε όσους τότε υπέκυψαν και έτσι, επιβεβαιώθηκαν, τα όσα τονίζαμε εκείνον τον καιρό.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεν έμεινε, όμως, μόνο σε εκείνη την κοινοβουλευτική παρέμβαση. Ακολούθησαν πολλές ανακοινώσεις, τηλεοπτικές καθώς και άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, όπως η υπ’ αρ. πρ. 4043/366/16-11-2012 (Ερωτ & ΑΚΕ), η 6650/27-2-2014 & η 390/20-10-2015 Ερωτήσεις μας, με τις οποίες επαναφέραμε ο ως άνω θέμα ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης, προς αποτροπή της διαπλοκής που συμβαίνει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της υγείας του ελληνικού λαού.

Οι απαντήσεις που λάβαμε, ήταν κείμενα με κούφια επιχειρήματα, αναπαραγόμενα σαν από «καρμπόν» από τους Υπουργούς της αμαρτωλής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου… Επιχειρούσαν να αποκρύψουν το μέγεθος του ξεπουλήματος και της αποστέρησης της αυτάρκειας της χώρας σε φάρμακα.

Και τώρα, δυστυχώς και πάλι, χωρίς πολλές κουβέντες, παρά τις βαρύτατες καταγγελίες του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ) από το βήμα της Βουλής, με μόνη τη δήλωση «ανοχής» των εισηγητών των κομμάτων πέρασε το «φαρμακοκτόνο» άρθρο του πολυνομοσχεδίου, αφού περιέργως δεν συμπεριελήφθη στην λίστα των άρθρων της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κατόπιν αυτής της τραγικής εξέλιξης, και εάν δεν ληφθούν τα αναγκαία και κατάλληλα μέτρα, η πατρίδα μας θα πάψει να είναι αυτάρκης στα φάρμακα και θα κρέμεται από τρίτες χώρες και θηριώδη συμφέροντα, ακόμα και για την θεραπεία απλών νόσων και ασθενειών.

Για τούτο, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος καλεί και πάλι, με επίκαιρη πλέον ερώτηση αφού η υπ΄αριθμόν : 581/27.10 δεν απαντήθηκε, τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει καθαρές απαντήσεις. Μα προπαντός λύσεις, στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί πρέπει να αφήσουμε στο έλεος του Θεού δεκάδες χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους, που εργάζονται παλεύοντας σκληρά για να είναι το ελληνικό φάρμακο μέσα στα καλύτερα του κόσμου;

2. Γιατί επιτρέψατε να παραδοθεί η υγεία των Ελλήνων στα «φάρμακα δολοφόνους» και στα χέρια της τρόικα;

3. Γιατί δεν αντιδράτε, όταν με αυτές τις πολιτικές καταδικάζονται οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ψάχνουν το γιατρικό τους σε σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας από τριτοκοσμικές χώρες;

4. Γιατί δεν έχετε ακόμα διαψεύσει τα όσα σας καταμαρτυρεί, ο εκπρόσωπος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων μέσα και έξω από τη Βουλή, όταν μάλιστα συγκεκριμένα είπε, ότι: ‘’Ο Καρόνε ήξερε τι έκανε. Ήξερε, που να βασιστεί, ώστε να γκρεμίσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για χάρη των Εβραίων. Ήξερε που να ποντάρει, ώστε οι Έλληνες να πεθαίνουν, πριν προλάβουν να βγουν στη σύνταξη... Ήξερε ότι θα βρει πρόθυμους Εφιάλτες για να του ανοίξουν τις Θερμοπύλες’’. Κατόπιν των προηγουμένων δηλώσεων, είναι απορίας άξιο:

5. Γιατί δεν απαντάτε στους ως άνω ισχυρισμούς και γιατί δεν νοιώθετε την ανάγκη να απολογηθείτε;

6. Γιατί δεν έχετε ακόμα απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες του δημοσιογραφικού site «Newsbomb», που σας αποκαλεί ‘’δολοφόνους’’ και που αυτολεξεί αναρωτιέται δημόσια: «Εκτός κι αν το να φαρμακώνεις τον κοσμάκη με... μαντζούνια ή το να μετατρέπεις τη φαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο της ελίτ, είναι κάτι λιγότερο από δολοφονία»;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος