Loading...
 Start Page

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 1030/21-06-2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος , έγινε για ακόμα μια φορά δέκτης αντιδράσεων από πολίτες , οι οποίοι αναρωτιούνται , πως είναι δυνατόν την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει τεράστια ποσά προς τις ανακεφαλοποιημένες τράπεζες , προκειμένου να στεγάζει τις υπηρεσίες του.

Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής , αποτελεί η είδηση που κάνει το γύρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με την οποία , το υπουργείο Υγείας πληρώνει ενοίκιο για το κτήριο, που νοικιάζει δίπλα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall , περίπου 300.000 ευρώ το μήνα!

Για το θέμα αυτό εκτενή αναφορά κάνει και η ιστοσελίδα “virus.com.gr”, στις 16.05.16 , όπου αναφέρει μεταξύ άλλων τα τα εξής :

“ Μοιάζει απίστευτο. Κι εγώ δεν το πίστεψα, όταν το άκουσα. Μέχρι που πριν από λίγες ημέρες, είδα με τα μάτια μου την απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτου, με την οποία εγκρίνεται ποσό περίπου 900.000 ευρώ για να πληρωθούν τα ενοίκια του πρώτου τριμήνου!

Το κτήριο του υπουργείου Υγείας, όπως και άλλα 13 ακίνητα, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης, και η ΓΑΔΑ, ανήκουν στη Eurobank, η οποία τα εκμισθώνει στο ελληνικό δημόσιο για 20 χρόνια.

Θυμίζω ότι στο κτήριο στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) και μέχρι πέρσι, η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Το κτήριο διαθέτει περίπου 32.000 τ.μ. τα οποία στην πλειονότητά τους είναι κενά, καθώς το ΕΚΕΠΥ καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο (κυρίως στο υπόγειο).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας επέλεξε το συγκεκριμένο κτήριο, την ώρα που διαθέτει αναρίθμητα ακίνητα. Σύμφωνα με σχετική απογραφή, συνολικά διαθέτει 2.490 ακίνητα: 609 κτίρια, 536 επαγγελματικά ακίνητα, 504 κατοικίες, 498 αγροτεμάχια, 319 οικόπεδα και 24 αποθήκες.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Π. Κουρουμπλής είχε ανακοινώσει ότι μέσα σε μία εβδομάδα το ΕΚΕΠΥ θα μεταφέρονταν στο ΕΚΑΒ, γεγονός που μάλιστα θεωρήθηκε τότε προάγγελος της κατάργησής του. Όμως, λέγεται ότι έλαβε ένα εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και φαίνεται το ξανασκέφτηκε…”.

Επειδή , η σύμβαση αυτή έχει διάρκεια 20 χρόνια, προβλέπει ετήσια αύξηση του μισθώματος κατά 2% και ρήτρα αν δεν καταβληθεί εγκαίρως το μίσθωμα επιβάρυνση 25% επί του μηνιαίου μισθώματος. Δηλαδή, αν δεν πληρώνεται κανονικά το ενοίκιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να πληρώσει πρόστιμο περίπου 70.000 ευρώ!

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε :

1. Για τι δεν έχετε καταγγείλει ακόμα την συγκεκριμένη σύμβαση ; Έχετε έρθει σε επαφή με την εν λόγω τράπεζα προκειμένου να επιτύχετε ένα φιλικό διακανονισμό ή ένα «βελούδινο» διαζύγιο ; Θα προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απαλλαγείτε από το τεράστιο αυτό κόστος που υπέγραψαν και ανέχτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την συγκεκριμένη τράπεζα , η οποία σημειωτέον και ανακεφαλαιοποιήθηκε με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων αλλά και σώθηκε με ένα «colpo grosso», όπως έχει χαρακτηριστεί, αφού γλίτωσε από καταγραφή ζημιάς γύρω στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ και ο ιδρυτής της και μεγαλομέτοχος αποχώρησε αφού πρώτα φρόντισε να ανταλλάξει τις μετοχές του με αυτές της εθνικής τράπεζας;

2. Για το θέμα αυτό έχετε αλληλογραφήσει με τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας; Και εάν ναι τι σας έχουνε απαντήσει; Έχετε συγκροτήσει ομάδα εργασίας τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για την αξιοποίηση των συνολικά 2.490 ακίνητων που διαθέτει το υπουργείο υγείας σύμφωνα με την σχετική απογραφή;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος