Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:128/18/10/16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός παρακολουθεί ένα δικαστικό και πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται γύρω από το συμβούλιο της επικρατείας και τις τηλεοπτικές άδειες. Η οσμή ενός εκβιασμού που ενδεχομένως βρίσκεται σε εξέλιξη ξέσπασε με τις αποκαλύψεις γύρω από τη δημοσιοποίηση σε εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό διάστημα μιας “καυτής” και απαράδεκτης για τα επίπεδα αυτά ενοχοποιητικής αλληλογραφίας μεταξύ ενός κρίσιμου και έχοντος μεγάλη εξουσία και επι συναδέλφων του υψηλόβαθμού δικαστικού του ΣτΕ και μιας επίσης δικαστικής λειτουργού ,την οποία ο ίδιος φαίνεται να βοήθησε “τα μάλα” για να αποτελεί και αυτή σήμερα μέλος των συνθέσεων του ιδίου δικαστηρίου! Η υπόθεση θυμίζει ,όπως δημοσιοποιήθηκε ανάλογες υποθέσεις με τις οποίες εκβιάστηκαν στο παρελθόν και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ανάλογης θέσης στελέχη και εκείνες είχαν καταγραφεί ως υποθέσεις εκβιασμού. Ακριβώς γι αυτό η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της πρέπει να διατάξει άμεσα τις απαραίτητες έρευνες, ώστε να διακριβωθεί τι είναι ακριβές και τι όχι και ποιός εκβιάζει ποιόν, για λογαριασμό τίνων, εάν πράγματι εμφιλοχωρεί εκβιασμός, όπως δείχνει ως τώρα η κοινή λογική και τα διδάγματα της κοινής πείρας.

Είναι δεδομένες οι πιέσεις καναλαρχών και παραγόντων που επηρεάζονται από τα συμφέροντα αυτά προς δικαστές του ΣτΕ για να ματαιωθεί η αλλαγή του έως σήμερα παράνομου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, από το οποίο τα δημόσια ταμεία υφίστανται χρόνια αιμορραγία ,η οποία μετουσιώνεται σε απίστευτα κέρδη για επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Μέχρι σήμερα φαινόταν να υπάρχει ένα υπόγειο παιχνίδι συμφερόντων και διαπλοκής .Από την δημοσιοποίηση ,ιδιαίτερα αυτής της υπόθεσης έρχεται στο προσκήνιο προφανής εκβιασμός σχετιζόμενος με την υπόθεση αυτή ,στην δημοσιοποίηση της οποίας συνέβαλαν ρεπορτάζ . Ο δικαστικός λειτουργός με την “καυτή” ερωτική αλληλογραφία με παντρεμένη ,την οποία βοήθησε να γίνει μέλος του δικαστηρίου είναι φανερό ότι βάλλεται για να συμμορφωθεί “προς τα υποδείξεις” και επομένως έχει απολέσει α εχέγγυα ενός αμερόληπτου και αντικειμενικού δικαστικού λειτουργού. Και μόνη η μη νόμιμη λειτουργία στο θέμα των εξετάσεων δικαστικών λειτουργών, αφαιρεί κάθε πίστη προσήλωσής του στη νομιμότητα και παρέλκει αναφορά στην διατήρηση μιας ερωτικής σχέσης, της οποίας οι συνέπειες είναι ικανές να τον εκβιάσουν να λάβει αποφάσεις και εναντίον της νομιμότητας και εναντίον της συνείδησής του, όποια και αν είναι αυτή... Με την ενέργειά του ο λειτουργός αυτός έδρασε, κατ αποτέλεσμα τουλάχιστον, παράνομα και αντιθεσμικά και συνέβαλλε πιθανώς σε αλλοίωση της νόμιμης σύνθεσης του ΣτΕ, και δεν ενδιαφέρει εάν είναι πιθανό υποκείμενο εκβιασμού από τον επιχειρηματία άλφα ή τον βήτα ή τον Ψυχάρη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πέραν της παράνομης ερωτικής σχέσης, η αρωγή ενός υψηλόβαθμου μέλους του ΣτΕ στην επαγγελματική εξέλιξη μιας πρώην υποψήφιας δικαστή δεν έχει ποινικές προεκτάσεις εάν υπήρξε αλλοίωση βαθμολογίας σε διαγωνισμό του ΣτΕ και δεν αφήνει αυτομάτως εκτεθειμένο το ανώτατο μέλος του συμβουλίου, ιδιαίτερα δε αυτή την περίοδο που ξεκινάει η εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου και το ακυρωτικό δικαστήριο καλείται να αποφανθεί για την νομιμότητα των αδειών;

2. Μετά την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε, για τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων, ο ανώτατος δικαστής έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί ο ελεγχόμενος πειθαρχικά να μετέχει στη διάσκεψη η θεωρείται αυτονόητον κατά το διάστημα που θεωρείται εκβιαζόμενος και ελέγχεται ως επίορκος να γίνει αυτοέξαιρεση ; Θα δώσετε εντολή να διερευνηθεί πραγματικά και σε βάθος η υπόθεση με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του δικαστικού λειτουργού με τρίτους στο κρίσιμο αυτό διάστημα, αλλά και της ερωμένης του ,επίσης δικαστικού λειτουργού με τρίτους σχετιζόμενους με το θέμα των αδειών ,καθώς οργιάζει η φημολογία ότι στη “θάλασσα” των ραδιοτηλεοπτικών συμφερόντων ,κινήθηκαν βαποράκια ,κάθε λογής με στόχο τον εκβιαστικό εγκλωβισμό του δικαστικού λειτουργού;

 

Ο ερωτών βουλευτής Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος