Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 357/17-01-2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

 

Aπό τις 11.03.2016 κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς και στην οποία αναφέρεται αναλυτικά όλο το κανονιστικό πλαίσιο της ΤτΕ που καταρρίπτει την «περίεργη» αν όχι ύποπτη αρχειοθέτηση της δικογραφίας του πορίσματος Καλούδη. Αφού για τα κοινά ποινικά αδικήματα δεν μπορεί να αποφαίνεται η Βουλή. Αφού συνιστά αμνήστευση που απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 47, παράγραφος 4 του Συντάγματος.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το πόρισμα Καλούδη, κατέγραψε τη συλλογική κοινωνική συνείδηση.

 

Ο υπέρογκος τραπεζικός δανεισμός των πολιτικών κομμάτων ήρθε στην επικαιρότητα με διαδοχικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο στην Ελληνική Βουλή αρκετές φορές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπογράφοντα. Γενικευμένη συζήτηση στη Βουλή προκλήθηκε από την υπ’ αριθμ. 632/94/17.10.2011 Ερώτηση του Βουλευτή Ελ. Αυγενάκη και μία Επερώτηση με αριθμ. 9/3/24.11.2011 που υπέγραφαν τέσσερις Βουλευτές με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Βασικό τους αίτημα ήταν η «εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δέκα πέντε ετών» και η επικράτηση της απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά τους.

Η παράνομη δανειοδότησή τους δεν απαλλάσσει τα μονοπρόσωπα ή τα συλλογικά όργανα της διοίκησης και τα στελέχη των τραπεζών από το αδίκημα της απιστίας. Η ευθύνη τους για χορήγηση δανείων με εγγύηση την εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης των μελλοντικών ετών αναβιώνει, ελέγχεται και εφόσον έχει διαπιστωθεί πρέπει να καταλογίζεται σε βάρος κάθε φυσικού ή ηθικού αυτουργού. Να τονιστεί ότι η ευθύνη των οικονομικών διευθυντών ή αρμοδίων για την οικονομική διαχείριση των κομμάτων που υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις στηρίζεται στο γεγονός ότι υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί.Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μην παραμένει ερευνητέα η, προφανώς και με ποινικό ενδιαφέρον, στάση των εκπροσώπων των τραπεζών, που δέχθηκαν ως εγγύηση την εκχώρηση προσδοκίας στη κρατική χρηματοδότηση. Δηλαδή μελλοντικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δεν ήταν ενεστώς κατά την ανάληψη των χρημάτων.

Μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι προέβαιναν στις ταυτόχρονες εκχώρησεις της κρατικής χρηματοδότησης των ιδίων ετών σε περισσότερες της μίας τράπεζας, διαβεβαιώσεις που , κατά τα φαινόμενα γινόταν αποδεκτές από τις πιστώτριες τράπεζες χωρίς διασταύρωση και πολύ πιθανόν εν γνώσει της αναλήθειάς όταν μάλιστα αλλαγές ακόμα και διασπάσεις, συγχωνεύσεις κλπ, θα μπορούσαν, καθεμιά από μόνη της αλλά και σωρευτικά, να ανατρέψουν τα δεδομένα της συμφωνίας, να απομειώσουν έως εξαφανίσεως την παρασχεθείσα εγγύηση και τελικά να φέρουν τις τράπεζες αντιμέτωπες με απρόβλεπτες εξελίξεις που θα υπονόμευαν τα συμφέροντά τους.

Επειδή τις ευθύνες τους ανέδειξε, έστω και όψιμα η απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας το 2013, στην οποία εντοπίζεται η αδυναμία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθούν στις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους, παρά το γεγονός ότι είχαν εκχωρήσει την προσδοκία κρατικής χρηματοδότησης έως και το 2020.

Στη Βουλή από τα χείλη του πρωθυπουργού ακούστηκαν ποσά για δάνεια κομμάτων ιλιγγιώδους ύψους που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια.

Επειδή, σε τέτοιο ύψος οικονομική δέσμευση των πολιτικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να θεωρείται αμφίβολης αξίας , το ίδιο και η νομιμότητα της απόφασής τους να εκχωρήσουν οικονομικούς πόρους και μάλιστα με τη μορφή της απλής προσδοκίας, χωρίς καμία δυνατότητα να τα εξοφλήσουν ή τουλάχιστον να τα ρυθμίσουν, αφού στερούνται σταθερών πόρων.

Επειδή, δεν έχουν καταβάλλει ούτε ευρώ από το Φθινόπωρο του 2011, τα δάνειά τους έχουν καταγγελθεί από όλες τις δανείστριες τράπεζες, και υπό γενική έννοια έχουν περιέλθει σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν το ελάχιστο χρηματικό ποσό έναντι των οφειλών τους. Υπ ‘αυτήν την έννοια οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις ουσίας του πορισματικού κειμένου του εισαγγελέα κ. ΚΑΛΟΥΔΗ δικαιώθηκαν και ουσιαστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα σε κατάσταση οικονομικής χρεοκοπίας.

Επειδή, από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής, προκύπτουν κυριολεκτικά «σημεία και τέρατα» επί του συγκεκριμένου αυτού τραπεζικού σκανδάλου, που ισοδυναμεί με τρία σκάνδαλα Κοσκωτά.

 

Επειδή, είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, οι Εισαγγελείς να στέλνουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο αρχείο, εκλαμβάνοντας ως δήθεν αληθείς δύο πανομοιότυπες καταθέσεις μαρτύρων, ακόμη και με τα ίδια ορθογραφικά λάθη, οι οποίες φέρονται να έγιναν την ίδια ημέρα και την ίδια ακριβώς ώρα (11.00'π.μ).

 

 

Καλείστε να απαντήσετε:

 

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η από 11.03.2016 μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία μου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, μετά και την από 4μήνου ολοκλήρωση της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με τις καταθέσεις των μαρτύρων κκ Κυριάκου Τόμπρα, Λεωνίδα Στάμου και Στέφανου Τσίπα;

2. Εκλήθησαν όλοι οι προταθέντες μάρτυρες και αν ναι, κατέθεσαν ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων :

(α) ο Διοικητής της ΤτΕ και πρώην Υπουργός κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μεθ’ όρκου αποκάλυψε ότι η περίφημη τροπολογία δεν αφορούσε τα δάνεια των κομμάτων και,

(β) οι υφιστάμενοι του νεαροί επιθεωρητές της ΤτΕ, οι οποίοι ενόρκως (υπάρχουν στα πρακτικά οι ένορκες πανομοιότυπες καταθέσεις τους) κατέθεσαν «ΜΟΤΑ ΜΟ» (λέξη προς λέξη) την ίδια μάλιστα ώρα, όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις -λες και άκουγε ο ένας τον άλλον- ενώπιον του αναπληρωτή εισαγγελέα κου Ι. Δραγάτση, σωρεία αναληθειών, όπως πλέον αποδεικνύεται από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής; Εάν εκλήθησαν και κατέθεσαν οι συγκεκριμένοι, τι εξηγήσεις έδωσαν; Τις πανομοιότυπες καταθέσεις των επιθεωρητών οι Οικονομικοί Εισαγγελείς τις εξέλαβαν ως δήθεν αληθείς και παρά το σκάνδαλο και το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής δεν θα ζητήσετε η ΤτΕ να διερευνήσει το ζήτημα και δεν θα ζητήσετε να ασχοληθεί η επιθεώρηση Δικαστών με το πρωτοφανές γεγονός της αποδοχής μιας εξόφθαλμης προσυνεννοημένης πανομοιότυπης κατάθεσης;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος