Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ. 188/08-11-2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Η Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ συνεδριάζει την Τετάρτη 09.11.2016 με μοναδικό θέμα συζήτησης «ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ».

Επειδή, από τις 11.03.2016 κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς (την οποία και θα καταθέσω για τα πρακτικά), στην οποία αναφέρεται αναλυτικά όλο το κανονιστικό πλαίσιο της ΤτΕ που καταρρίπτει την «περίεργη» αν όχι ύποπτη αρχειοθέτηση της δικογραφίας του πορίσματος Καλούδη.

 

Επειδή, από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής (θα κατατεθούν), προκύπτουν κυριολεκτικά σημεία και τέρατα επί του συγκεκριμένου αυτού τραπεζικού σκανδάλου, που ισοδυναμεί με τρία σκάνδαλα Κοσκωτά.

Επειδή, είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, οι Εισαγγελείς να στέλνουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο αρχείο, εκλαμβάνοντας ως δήθεν αληθείς δύο πανομοιότυπες καταθέσεις μαρτύρων, ακόμη και με τα ίδια ορθογραφικά λάθη, οι οποίες φέρονται να έγιναν την ίδια ημέρα και την ίδια ακριβώς ώρα (11.00'π.μ).

 

Επειδή, η σχετική ένορκη μαρτυρία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του διοικητή ΤτΕ κου Γιάννη Στουρνάρα για την διαβόητη τροπολογία, μετά και την άμεση επιβεβαίωσή της, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Λοβέρδο, έπρεπε ήδη να έχει οδηγήσει τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στην αυθημερόν κλήτευση του, αν όχι στην αμελητί ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο και τη σύνταξη κατηγορητηρίων κατά των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, πολιτικών και τραπεζικών.

 

Επειδή τέλος, χαροποίησε τους χειμαζόμενους από τα μνημόνια Έλληνες Πολίτες η δήλωση με την οποία καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κος Δ. Παπαγγελόπουλος, με την οποία κατηγορηματικά δεσμεύτηκε ότι στον πόλεμο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, «θα κάνει τα ίδια και χειρότερα».

 

Καλείσθε να απαντήσετε:

 

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η από 11.03.2016 μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία μου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, μετά και την από 4μήνου ολοκλήρωση της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με τις καταθέσεις των μαρτύρων κκ Κυριάκου Τόμπρα, Λεωνίδα Στάμου και Στέφανου Τσίπα;

 

2. Έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων :

(α) ο Διοικητής της ΤτΕ και πρώην Υπουργός Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μεθ’ όρκου αποκάλυψε ότι η περίφημη τροπολογία δεν αφορούσε τα δάνεια των κομμάτων και

(β) οι υφιστάμενοι του νεαροί επιθεωρητές της ΤτΕ, οι οποίοι ενόρκως (θα κατατεθούν για τα πρακτικά) κατέθεσαν «ΜΟΤΑ ΜΟ» (λέξη προς λέξη) και την ίδια μάλιστα ώρα, όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις- λες και άκουγε ο ένας τον άλλον - ενώπιον του αναπληρωτή εισαγγελέα κου Ι. Δραγάτση, σωρεία αναληθειών, όπως πλέον αποδεικνύεται από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, τις οποίες όμως καταθέσεις τους εξέλαβαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ως δήθεν αληθείς, θέτοντας έτσι την υπόθεση στο αρχείο;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος