Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:571/07.03.17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καταθέσαμε στις 31/1/2017 την με Α.Π. 416 Επίκαιρη Ερώτηση προς εσάς. Προσδιορίστηκε η συζήτηση για την 3ης Φεβρουαρίου 2017. Δυστυχώς λόγω ασθένειας του υπουργού Δικαιοσύνης στις 17.02.17 δεν συζητήθηκε, παρά το γεγονός ότι ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε απαντήσει με το υπ. Α.Π. 668/2-2-2017 έγγραφό της. Παρότι μεσολάβησε ένας και πλέον μήνας έως σήμερα δεν λάβαμε απάντηση. Πρέπει να μνημονεύσω την από 17/2/2017 επιστολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού με Α.Π. 1012, επιστολή που μας κοινοποίησε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου απαντώντας στην από 1/2/2017 Ερώτηση με Α.Π. 3096. Γιατί για πολλοστή φορά ο διορισμένος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αδιαφορώντας για το ποια είναι η θέση του ως προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής σε σχέση με την Βουλή των Ελλήνων κ’ τα μέλη αυτής δηλαδή τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, εκφράζει μια εξωφρενική μα προπαντός αντιδημοκρατική απαίτηση να περιοριστεί το δικαίωμα και η υποχρέωση των Βουλευτών σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή των Υπουργών. Απαιτεί εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κυριτσάκης να αλλάξουμε το Σύνταγμα και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος να γίνεται μόνο εφόσον ένας διορισμένος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος μας δώσει την σχετική άδεια να το πράξουμε. Και με φασιστικό θράσος προσβάλει το Κοινοβούλιο χωρίς ντροπή, προσποιούμενος ότι τον εκβιάζουν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Θα επικαλεστώ τα λεγόμενα του Αν Υπ Ανάπτυξης κ. Σωκ Ξυνίδη στην από 4/4/2012 επιστολή του προς τον τότε Πρωθυπουργό με θέμα: «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: «Ο κύριος Πρόεδρος δυστυχώς βρίσκεται σε σύγχυση. Σύγχυση ρόλου του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το ρόλο του Ανώτατου Δικαστικού. Και η σύμμειξη αυτή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το έργο της Επιτροπής και κίνδυνο για την προάσπιση του συμφέροντος των πολιτών.»

Επειδή σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, στο Διοικητικό Εφετείο εκδικάστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 η Έφεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία απόφαση επεβλήθη πρόστιμο στην πολυεθνική ύψους 31,4 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία ζητά να μειωθεί το πρόστιμο κατά 60% ως 65%.

Επειδή η υπόθεση της μπύρας χαρακτηρίστηκε από μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο στάδιο της έρευνας της υπόθεσης και στο στάδιο της καθαρογραφής της απόφασης.

Επειδή ύστερα από αναφορές στην Βουλή, ενημερωθήκαμε ότι στα πλαίσια της με αριθμό 719/17-12-2015 σχηματίστηκε δικογραφία που έλαβε ΑΒΜ Ω2015/198 και επειδή έχει παρέλθει ήδη σημαντικός χρόνος και τα ενδεχόμενα αδικήματα αφορούν χρονικό διάστημα που ανάγεται στο μακρύ παρελθόν ζητάμε να απαντήσετε:

 

1ον Σε ποια φάση βρίσκεται η δικογραφία με ΑΒΜ Ω2015/198, εάν εκλήθησαν μάρτυρες; Εάν υπάρχει Εισαγγελικό πόρισμα; Ποιοι παραπέμπονται και με ποιες κατηγορίες; Καθώς επίσης ποια είναι η εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας που αφορά τους νομίμους εκπροσώπους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αναφορικά με τα αδικήματα που εντόπισε η απόφαση της Ε.Α. τα οποία, με βάση τον Ν3959/2011, έχουν ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα και τέλος πείτε μας η Ε.Α. παρέστη ως Πολιτικώς Ενάγουσα στην συγκεκριμένη δικογραφία;

2ον Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ήδη καταβάλει το πρόστιμο των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ; Μήπως δεν κατέβαλε το πρόστιμο λόγω σχετικής προσφυγής της στο Διοικητικό Εφετείο; Μήπως κατέβαλε μέρος αυτού; Υπάρχει κ΄ ποια είναι η σχετική δικαστική απόφαση αναστολής καταβολής του προστίμου; Σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί η Ε.Α. για τον έλεγχο εφαρμογής της απόφασής της από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία; Κι τέλος εάν τα εντεταλμένα πρόσωπα έχουν αμελήσει γιατί δεν ζητάτε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες επιόρκων κρατικών λειτουργών της Ε.Α. εάν εξαιτίας τους ζημιώνεται το δημόσιο με υπερβολικά μεγάλα ποσά;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος