Loading...
 Start Page

Α.Π 1559/26-04-18

 

Επίκαιρη Ερώτηση

προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Δαφάνειας και Ανθρωοπινων Δικαιωμάτων

 

Κοινοί χρηματοδότες και offshore συνδέουν τις εταιρείες της Μαρέβας Μητσοτάκη

με το « Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, η offshore εταιρεία Velvet Success SA εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μ.Μητσοτάκη όσο και της εν λόγω εφημερίδας, σε περιόδους μάλιστα που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και τα οικονομικά τους στοιχεία αποκαλύπτουν ένα απαξιωμένο σύστημα.

Έτσι λοιπόν παρουσιάζονται στη δημόσια σφαίρα, πολίτες που σύμφωνα με το νόμο είναι υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και άλλοι υπόλογοι για το πόθεν έσχες τους οι οποίοι κατασκευάζουν με την ανοχή των φορολογικών αρχών και των τραπεζών ένα πλαίσιο «ψευδονομιμότητας» και έτσι τίθενται εκτός ελέγχου.

Γιατί ο χρηματοδότης επιμένει να παραμένει ανώνυμος και οφσορούχος;

Τυχαία; Δεν νομίζω… Αλλά η ίδια offshore συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Επειδή ο Παναμέζος Ρομπέρτο Αντόνιο Γκουτιέρες παρουσιάζεται ως πρόεδρος και διευθυντής της offshore εταιρείας, ο οποίος συμμετέχει με την ιδιότητα του προέδρου , του διευθυντή ή του μέλους σε περίπου χίλιες offshore εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στον Παναμά!

Επειδή, η Velvet Success ήταν η δεύτερη offshore με την οποία σχετίζεται η Μ. Μητσοτάκη και της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι άγνωστος. Η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν κάτοχος της offshore Eternia, μια εταιρείας των Paradise Papers την οποία μάλιστα δεν δήλωσε ούτε στο νέο πόθεν έσχες της.

Επειδή, όμως, όπως πληροφορείται η εφημερίδα «δημοκρατία», δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η άκρη του νήματος. Η πορεία της Velvet Success ξεκινά από κεντρική οδό της Κηφισιάς -περιοχή Κεφαλαρίου- όπου τρία στελέχη μεγάλης επιχείρησης (Ελληνες υπήκοοι) ίδρυσαν την εταιρία όντως το 2007. Το 2009 ανέθεσαν την εκπροσώπησή της σε τρεις Παναμέζους και μετέφεραν και την έδρα της στην Ελβετία. Σχεδόν ταυτόχρονα επισκέφτηκαν μεγαλοστέλεχος της τράπεζας UBS στη Γενεύη για το άνοιγμα ενός λογαριασμού. Το 2016 επελέγησαν τρεις άλλοι Παναμέζοι ως εκπρόσωποι και επιβεβαιώθηκε η συνεργασία με τη UBS. Επομένως, μια απλή έρευνα θα οδηγούσε σε μεγάλη και πολύ σοβαρή επιχειρηματική οικογένεια, που το όνομά της ενεπλάκη πρόσφατα σε προσπάθεια αγοράς άλλου μέσου, που όμως διαψεύστηκε.

Κατόπιν όλων αυτών, αντί εσείς οι Υπουργοί να ερωτάτε τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ.Κ. Μητσοτάκη, απαντήστε:

1. Με ποιες ενέργειες σας θα υπερασπισθείτε το δημόσιο χρήμα και με ποιες εντολές προς τις εκτελεστικές και δικαστικές αρχές θα διερευνηθεί το σκάνδαλο, ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για «τον άγνωστο» χρηματοδότη ο οποίος εμφανίζεται γαλαντόμος απέναντι στην εταιρεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη και προκειμένου να εκλείψει κάθε υπόνοια για ανταλλακτικές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και οικογενειακής επιχειρηματικότητας, καθώς και μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά τη λαϊκή παροιμία «ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ»;

2. Επειδή ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν πληροφορηθήκαμε ότι έδωσε κάποια εξήγηση, απαντήστε: Οφείλει ή όχι δεν οφείλει ο έχων την πολιτική ευθύνη ερωτώμενος Υπουργός να απαντήσει :

- Eάν ερευνάται επιτέλους από την Δικαιοσύνη & τις αρμόδιες «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ» αυτός ο «γνωστός άγνωστος» κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και του Πρώτου Θέματος, και εάν πράγματι κρύβεται μόνον και μόνον επειδή κάνει δουλειές με το δημόσιο, όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Documendo»;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος