Loading...
 Start Page

Α.Π. 280/13-11-17

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γράφουν οι εφημερίδες: «ΑΛΕΞΗ ΔΙΩΧΤΟΝ».

Πρέπει να μάθει ο κόσμος πόσα λεφτά πέρασαν από την offshore εταιρεία ALOGA, και πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια, κατά καταγγελίες, φέρονται να «έφαγαν» από τους επενδυτές, που λένε ότι είναι πάνω από 3ΟΟ.ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ! Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ με την offshore που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «kontranews» αναγκάστηκε ο ίδιος να κάνει τα αποκαλυπτήρια, δίνοντας εξηγήσεις για τις δουλειές που είχε στήσει σε φορολογικό παράδεισο. Πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, ο οποίος συμμετείχε σε offshore εταιρεία που είχε αντικείμενο την παραγωγή λογισμικού για ιπποδρομίες και την εκμετάλλευση στοιχημάτων. Πρόκειται για τη σκοτεινή offshore ALOGA, που έβαλε σε περιπέτειες στοιχηματικές λέσχες στην Αυστραλία και κατά περίεργο τρόπο βρέθηκε αντιμέτωπη με την εξαφάνιση ενός τεράστιου ποσού διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της.

Το έλλειμμα «βρομάει» ξέπλυμα μαύρου χρήματος με δεδομένο ότι η offshore ALOGA απέσυρε όλες τις μηνύσεις που είχε υποβάλει σε βάρος της στοιχηματικής λέσχης στην Αυστραλία. Οι ανυποψίαστοι μέτοχοι της εταιρείας στους οποίους κολλητός του φερόμενου ως εμπλεκόμενου είχε υποσχεθεί υπερκέρδη με την απόδοση κεφαλαίων 80% το χρόνο από τα κέρδη των στοιχημάτων, έχασαν τεράστια ποσά τα οποία σίγουρα κάποιοι καταχράστηκαν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, που ήταν μέτοχος της στοιχηματικής εταιρείας ALOGA, με επιστολή του στο «Έθνος» εκθέτει τις απόψεις του επιχειρώντας, κατά τραπεζικούς κύκλους, να εξωραΐσει την κατάσταση κάνοντας λόγο για φιλική συμμετοχή στην εταιρεία.

Επειδή, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος είναι διορισμένος διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τράπεζας, η οποία έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα και ως εκ τούτου δεν γίνεται ο ίδιος όχι μόνο να εμπλέκεται σε σκοτεινές εταιρείες του τζόγου, αλλά ακόμη και να υφίσταται η ελάχιστη υπόνοια ή έστω καταγγελία προς τούτο, έστω και χάριν λόγων τάξεως και ηθικής.

Επειδή, τα ερωτήματα που τίθενται είναι καταπέλτης για τον τραπεζίτη ο οποίος ακόμα δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του, καλείσθε εσείς να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

1. Θεωρείται λογικό και σύνηθες, δεοντολογικό και μέσα στην τραπεζική ηθική, η συμμετοχή ενός κορυφαίου τραπεζικού στελέχους σε μια στοιχηματική offshore και εάν δεν ενοχλεί αυτό, μήπως υπάρχει μέγα πρόβλημα αφ’ ης στιγμής το γεγονός ότι η εταιρεία εμπλέκεται σε απάτη τριακοσίων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ και σε βάρος των μετόχων της, τότε το ζήτημα δεν προσλαμβάνει άλλες ακόμα και ποινικές διαστάσεις;

2. Σε κάθε περίπτωση ο εν λόγω τραπεζίτης δεν έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του και αφού φαίνεται ότι νοιώθει ασφαλή στο θώκο του, γιατί την πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή του δεν τη ανέλαβαν η κυβέρνηση και οι εποπτικοί μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος, από την ώρα που έγινε γνωστό ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες πως εμπλέκεται με περίεργες offshore και εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με εξωχώριες εταιρείες;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος