Loading...
 Start Page

Α.Π. 286/13-11-17

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ο πρώην Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ όταν φθάνει να απειλεί με μηνύσεις τα μέσα ενημέρωσης. Ο Κώστας Σημίτης έβλεπε τις μίζες να περνούν χωρίς να αντιδρά καθόλου! Ο Αρχιερέας της διαπλοκής όπως τον αποκάλεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Βουλή, το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα που δεν ήξερε τίποτα για τις «δουλειές» του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Φούρα και άλλων πολλών, δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Την αφορμή πήρε από δημοσίευμα της «Realnews», υπό τον τίτλο «Βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη», για την αγορά φρεγατών και του C4i, υπόθεση για την οποία πολύ νωρίς η «δημοκρατία» (στο φύλλο της 7ης Μαΐου, σε εκτενές δημοσίευμά της, με τίτλο «Μπλέκει ο Σημίτης για τους Ολυμπιακούς») είχε αναδείξει την αναφορά του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού από τον επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας οπλικών συστημάτων Thales. Ο Μισέλ Ζοσεράν είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, σε Γάλλους εισαγγελείς ότι η εταιρία του θα έπρεπε να δωροδοκήσει έναν υπουργό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει καταθέσει πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στις προμήθειες των φρεγατών και του C4i, μαζί με την κατάθεση του κ. Ζοσεράν, στην οποία υποστηρίζει ότι «χάσαμε τη συμφωνία (C4i) γιατί, εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό» (αναφέρεται στον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης).

Επειδή οι πληροφορίες πυκνώνουν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών που συνδέονται με τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα, το οποίο προερχόταν από offshore εταιρία που είχε έδρα τις Μπαχάμες και αφού «πάρκαρε» για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα στη συνέχεια τροφοδότησε λογαριασμό τουΣπύρου Σημίτη, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, σε γερμανική τράπεζα.

Ερωτάσθε:

1. Απαντήστε στη Βουλή των Ελλήνων πράγματι οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έμβασμα αυτό είναι ύποπτο και ότι η συγκεκριμένη offshore συνδέεται με εταιρίες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, καθώς επίσης σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία;

2. Θα ζητήσετε οι αρμόδιες ελεκτικές, έστω και τώρα, να ελέγξουν την Εμπορική Τράπεζα καθώς και οι αρμόδιοι μηχανισμού του SSM αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσουν σε έλεγχο νομιμότητας κεφαλαίων, αφού το ποσό ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και προερχόταν από μια offshore εταιρία και όπως διαφαίνεται νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς για τον επίμαχο λογαριασμό του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού Σπύρου Σημίτη θα δώσουν απάντηση για τη διαδρομή του λογαριασμού, παρά τις απειλές του Κ. Σημίτη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος