Loading...
 Start Page

Α.Π. 287/13-11-17

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Τον Οκτώβριο του 2016 ξέσπασε σάλος, όταν είδε το φως της δημοσιότητας η ερωτική αλληλογραφία ανάμεσα σε έναν υψηλόβαθμο δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας και μιας σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών, στην οποία ο ίδιος δίδασκε. Εκείνη στη συνέχεια, περνώντας επιτυχώς τις εξετάσεις, εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Εν μέσω της ένστασης εκείνης της περιόδου έγινε γνωστό και το όνομα του δικαστή. Επρόκειτο για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Α. Ράντο… Λόγω των διαστάσεων που έλαβε το «ροζ σκάνδαλο», όπως χαρακτηρίστηκε από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ο- τότε και νυν- πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου απέστειλε τον φάκελο με την ερωτική αλληλογραφία του κ. Ράντου στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ενώ συνέταξε και έκθεση, την οποία απέστειλε στον Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η υπόθεση συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, κρίνοντας ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που θα θίγει τόσο το δικό του κύρος όσο και της Δικαιοσύνης.

Μετά την απαλλαγή του, ο κ. Σακελλαρίου τον όρισε πρόεδρο της επιτροπής που θα διεξαγάγει σε λίγες ημέρες τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών Λειτουργών. Μετά ταύτα υπήρξαν δημοσιεύματα και σχόλια στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ με περιεχόμενο όπως το ακόλουθο: «Ο κ. Ράντος προφανώς θα νιώθει, με αυτή την επιστροφή, μια σχετική δικαίωση. Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε τους κακεντρεχείς του χώρου να σχολιάζουν ότι οι υποψήφιες να γίνουν δικαστές θα αγωνιούν εάν πρέπει ή όχι να εμφανιστούν στις εξετάσεις με μπικίνι ή με βαθύ ντεκολτέ…»¨(Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Επειδή όμως και στο κυριακάτικο τύπο υπήρξε αναλόγου ύφους και περιεχομένου ρεπορτάζ από την εφημερίδα “Documento” το οποίο επιγραφόταν «Ο εξεταστής κ. Ράντος ελέγχεται» και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα που αφορούσε σχέσεις του με υποψήφια για το ΣτΕ βάσει ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν σταλεί στο ίδιο το ΣτΕ. Ο κ.Ράντος απαλλάχθηκε αφού το πειθαρχικό όργανο θεώρησε πως τα emails δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία διότι ήταν παράνομα .Οι δικαστές που τον έλεγξαν πειθαρχικά ωστόσο παρέβλεψαν δυο πράγματα .Πρώτον , ότι εκτός από τα «παράνομα» emails υπήρχε και η κατάθεση της συγκεκριμένης κυρίας που παραδεχόταν τη σχέση και , δεύτερον , ότι το θέμα δεν ήταν οι προσωπικές σχέσεις αλλά αν της είχε δώσει τα θέματα λόγω αυτών των σχέσεων .Σε κάθε περίπτωση ο κ.Ράντος θα προΐσταται των εξετάσεων και το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αρκετά άνετος. Δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο και για τις υποψήφιες εξεταζόμενες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάσθε η πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα εσείς ο Υπουργός Δικαιοσύνης :

1. Πώς τοποθετήστε σχετικά με τα ανωτέρω, αφού αρκετές φορές με παρρησία και δημόσια κρίνατε τους κρίνοντας όλους μας, δικαστικούς λειτουργούς;

2. Ποια είναι η τοποθέτησή σας, για την επιστροφή του κ. Ράντου «στα παλιά του λημέρια», όπως εγράφη στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» εννοώντας προφανώς την παλαιά θέση του, την ίδια περίοδο που έχουν κληθεί να δικαστούν από ποινικούς δικαστές οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος - Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος