Loading...
 Start Page

Α.Π. 424/27-11-17

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι πετυχημένοι της εγκληματικής επιχειρηματικότητας έχουν σχέση και με άλλους αρίστους του πολιτικού συστήματος με τους οποίους συζητούν. Βλέπεις όλη αυτήν τη διαπλοκή με το κοινό έγκλημα και τους ανθρώπους του, που συμπεριφέρονται σαν εταίροι και πολιτικοί ταγοί και αναρωτιέσαι αν αυτό εννοούν ως νόμο και τάξη. Την όσμωση με τη εγκληματικότητα που τους εξυπηρετεί και τη βρομιά που τους επιτρέπει να επιβάλλονται.

Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Αυγενάκη αποκαλύπτει και μια άλλη πλευρά της υποκρισίας. Για τους ίδιους τους ανθρώπους του νόμου και της τάξης. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης πρόσφατα ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του που διαβάζοντας δικογραφία για έρευνα που πραγματοποιούσε, ανακάλυψε πως υπάρχουν συνακροάσεις στις οποίες αναφέρεται το όνομά του. Ειδικότερα, υποστηρίζει: «Κάποιοι άνθρωποι του υποκόσμου, συνομιλίες των οποίων υπέκλεπτε η αστυνομία, υπόσχονται πως θα με εξοντώσουν, θα με εξαφανίσουν, θα μου δώσουν εν πάση περιπτώσει να καταλάβω. Την πρώτη φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2014, που διαβάζοντας δικογραφία που είχε σχηματιστεί, για μια υπόθεση που είχαμε αποκαλύψει με τον συνάδελφο Μάκη Νοδάρο (αφορούσε τον εργολάβο Θόδωρο Καράμπελα που εκμεταλλευόταν τα σκουπίδια στον νομό Ηλείας), βρήκαμε τα ονόματά μας φαρδιά πλατιά στις απομαγνητοφωνήσεις των συνακροάσεων. Αυτοί που είχαν αποκαλυφθεί και συλληφθεί εξαιτίας των ρεπορτάζ, μιλώντας μέσα από τις φυλακές, περιέγραψαν πώς θα μας «τακτοποιήσουν». Για τον Μάκη Νοδάρο είχαν επιλέξει μάλιστα πνιγμό. Και σε αυτή την υπόθεση οι συνομιλητές ομολογούσαν ότι έχουν διασυνδέσεις με το γραφείο του προέδρου της ΝΔ και (οποία δεύτερη σύμπτωση) με ανθρώπους στη Δικαιοσύνη.

Ο δημοσιογράφος κλείνει το σημείωμα του με τις εξής σοβαρότατες καταγγελίες: Δύο φορές, αστυνομικοί που απομαγνητοφώνησαν τις συνομιλίες, άλλοι που έκαναν την προανάκριση και οι εισαγγελείς που άσκησαν τις διώξεις, διαπίστωσαν σχεδιασμό για κάποιο έγκλημα, αλλά δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή ανάγκη να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους πως κάποιοι τους είχαν στο στόχαστρο. Πως ίσως να κινδυνεύουν ή έτσι τουλάχιστον ήθελαν να λένε κάποιοι. Ο νόμος και η τάξη σε όλο τους το μεγαλείο.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Ποια είναι αυτά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ποιοι είναι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί που απομαγνητοφώνησαν τις συνομιλίες, που έκαναν την προανάκριση, οι εισαγγελείς που άσκησαν τις διώξεις, διαπίστωσαν σχεδιασμό για κάποιο έγκλημα, αλλά δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή ανάγκη να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους πως κάποιοι τους είχαν στο στόχαστρο και ακόμα γιατί ποτέ δεν ερεύνησε η ΕΛ.ΑΣ. τους λόγους για τους οποίους απειλείται η ζωή των δύο δημοσιογράφων;

2ον Θα ζητήσετε να διαταχθεί ΕΔΕ, να γίνουν όλες οι σχετικές και επιβαλλόμενες έρευνες και επιθεωρήσεις και θα πείτε ποιο το αποτέλεσμα της έρευνας και γιατί δεν έχουν ερευνηθεί οι νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες ατόμων του υποκόσμου αλλά και ποιοι (αν) ευθύνονται από τους δημόσιους λειτουργούς και ποιοι κρύβονται πίσω από τους επίορκους δικαστές και αστυνομικούς;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος