Loading...
 Start Page

Α.Π. 690/18-12-17

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Επιστροφή στο μέλλον» για το βούλευμα της φερόμενης ως συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης , άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία (2-1), με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη 28 εμπλεκόμενοι σε ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα, αλλά και απαλλάσσονταν από 3 κακουργηματικές κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της έκρηξης.

Όπως υποστηρίζουν οι δικαστικοί και νομικοί κύκλοι των οποίων ζήτησε την γνώμη τους το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος η πρόταση θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και μπορεί να γίνει δεκτή (ολικά ή εν μέρει) ή να απορριφθεί. Στην πρώτη περίπτωση, θα επιστραφεί στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών. Το οποίο –υπό νέα σύνθεση– έχει περιθώριο 9 μηνών να αποφανθεί. Όπως είναι προφανές, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο –κατά την γνώμη ειδημόνων– να πιάσει φθινόπωρο του 2018 και να μην έχει εκδοθεί απόφαση. Άρα, επισημαίνουν επιπρόσθετα ότι με την παραπάνω διαδικασία διατηρείται μια ιδιότυπη ομηρία των εμπλεκομένων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω νέων εξελίξεων προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα στα οποία καλείστε να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

1. Με δεδομένο ότι στις αρχές του 2018 πρόκειται να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, που είναι ένας εκ των κατηγορουμένων αφού έχει ήδη καταβάλει 23 εκατ. ευρώ για αγορά μετοχών του Mega και καθώς το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει με σκοπό να αποκτήσει την άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού η εκκρεμότητα με το βούλευμα, λένε κάποιοι ότι προκαλεί κάποιας μορφής δικαστικής ομηρείας, όταν μάλιστα, ενδεχομένως, να «τρέξει» πολύ γρηγορότερα και η υποχρέωση μεταβίβασης των μετοχών των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Λεβαδειακός;

2. Και πάλιν και πολλάκις ζητούμε να απαντήσετε στο ξεροκέφαλο ερώτημα: Γιατί δεν επιδείξατε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης την ίδια ευαισθησία για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που επιδείξατε για την καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα η καθυστέρηση στην πρώτη περίπτωση είναι υπερδιπλάσια από εκείνη στη δεύτερη περίπτωση;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος