Loading...
 Start Page

Α. Π. 1878/132/25-06-18

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Καταφύγαμε ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και ακόμα φτάσαμε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων του κ. Μητσοτάκης και της κ. Γεννηματά, αφού είναι από χρήματα του Δημοσίου.

Οι πληροφορίες μας ότι η η ATTICA BANK ξεπουλάει τα δάνεια των κομμάτων σε funds, χαρίζοντας εκατομμύρια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απεδείχθησαν έγκυρες και επικυρώθηκαν από την γραπτή ανακοίνωση της διοίκησης κ. Πανταλάκη, όπου είπε στον Ελληνικό λαό και στους μετόχους –άκουσον-άκουσον- ότι «θα τα πουλούσε κατά λάθος».

Επειδή, ο εκλεκτός του κ. Στουρνάρα, διευθύνων σύμβουλος της ATTICA BANK, «γνωστός εν τη Ιουδαία». Από την εποχή της ΔΙΕΦΘΑΡΑΜΕΝΗΣ ΣΗΜΙΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει τον εκπρόσωπο του Δημοσίου, Υπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης δίδοντας την εξής απάντηση:

«Δεν υπήρξε καμία πρόθεση πώλησης κομματικών δανείων, αλλά επρόκειτο για εσωτερικό λάθος κατά την καταχώριση των δανείων προς τιτλοποίηση, το οποίο και διορθώνεται εφόσον τα συγκεκριμένα δάνεια αφαιρούνται από το προς πώληση χαρτοφυλάκιο».

Επειδή, ο κ. Πανταλάκης ο οποίος έγινε ακόμα γνωστότερος, από την Εξεταστική Επιτροπή και τα 10 εκατ. ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό εν μέσω μνημονίων, τονίζει επίσης στη γραπτή ανακοίνωση της ATTICA BANK ότι η τράπεζα ερευνά εσωτερικά την υπόθεση, για να διαπιστώσει αν πρόκειται πράγματι για αβλεψία!

Επειδή, ακόμα ο κ. Πανταλάκης –μέσω της ίδιας ανακοίνωσης- δεσμεύεται ότι

Χωρίς τα δάνεια που είχαν δοθεί σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πωληθεί το χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs), ύψους 700,5 εκατ. ευρώ της ATTICA BANK και μάλιστα όπως γράφει χωρίς να υπάρχει καμία περαιτέρω επίπτωση, καθώς η πώληση του χαρτοφυλακίου δεν έχει γίνει, αφού πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ATTICA BANK στις 27 Ιουνίου.

Γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

1ον Αν αποδειχθεί ότι η διοίκηση Πανταλάκη έδωσε μια εν γνώσει της, ψευδή απάντηση, δηλαδή ότι «δεν είχαν πωληθεί τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων» (Μητσοτάκη-Γεννηματά) και αποδειχθεί ότι «είχαν ήδη εκχωρηθεί» χωρίς να περιμένουν «να εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ATTICA BANK στις 27 Ιουνίου» και ότι «δεν επρόκειτο για εσωτερικό λάθος» και ότι όχι μόνον «υπήρξε πρόθεση» αλλά και ενδεχόμενος δόλος, τότε θα απαιτήσετε την παραίτηση Πανταλάκη και των συνεργών του από το Δ.Σ. της ATTICA BANK;

2ον Επίσης από την ανακοίνωση της διοίκησης Πανταλάκη προκύπτει και το εξής νέο ερώτημα:

Τα δάνεια της ΝΔ στην ATTICA BANK, από 2.000.000 ευρώ κατά τον χρόνο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, έφτασαν σήμερα τα 20.000.000 ευρώ ; Δηλαδή χορήγησε η τράπεζα νέα δάνεια στη ΝΔ το 2017 και το 2018, ενώ ήταν ήδη βαθειά «κόκκινα» τα προηγούμενα και τα οποία «είχαν συμπεριληφθεί» - αφού τούτο προκύπτει πάντα με βάση την δήλωση της ATTICA BANK- «εκ παραδρομής στο δεύτερο «πακέτο» τιτλοποιημένων δανείων που πρόκειται να διαθέσει η τράπεζα, που εν τέλει όμως αφαιρέθηκαν από το «πακέτο», καθώς η πώληση του χαρτοφυλακίου δεν έχει γίνει».

Απαντήστε εσείς οι εποπτεύοντες Υπουργοί και κυρίως ο έχων Υπουργός το καθήκον της υπεράσπισης των συμφερόντων του μετόχου της ATTICA BANK, «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ», ποια είναι η αλήθεια, και ποιο το ψέμα, ποια τα υπόλοιπα και δίνουν ή όχι τα τοκοχρεολύσια ανά μήνα; Τέλος, θα στείλετε επιτέλους στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση «Νέα δάνεια κομμάτων και πώληση αυτών στην εταιρία ΑΡΤΕΜΙΣ 1» αυτοβούλως και αμελλητί βάσει του άρθρου 30 του Κ.Π.Δ. ζητώντας από την Εισαγγελία να αναζητήσει τις πιθανόν ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις καθώς επίσης θα στείλετε την υπόθεση στην Επιθεώρηση της ΤτΕ;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος