Loading...
 Start Page

Α. Π. 1827/18-06-18

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 

Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ της Θράκης τα οποία έτυχαν αναδημοσίευσης και σε πανελλήνιο επίπεδο, σε συνέχεια της από αρχές Μαΐου ασαφούς «συνέντευξης» Τύπου του διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Ι. Ρουμπάτη, η οποία έκανε λόγο για υποτιθέμενο σχέδιο αποδόμησης του ιδίου και κατ' επέκταση, όπως μόνον εκείνος το εννοεί, της Υπηρεσίας, η περιφερειακή Μονάδα της Ε.Υ.Π. στην Κομοτηνή, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, τέθηκε σε «καραντίνα», ενέργεια πρωτοφανής τόσο στην ιστορία της Υπηρεσίας, πολλώ δε μάλλον στην εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Με απόφαση του κ. Ρουμπάτη, παύθηκε η διοικητής της Μονάδας, τερματίσθηκε η απόσπαση του εκτελούντος χρέη υποδιοικητή αστυνομικού και ακολούθως, κατατέθηκαν 13 παραιτήσεις επιχειρησιακών αστυνομικών που είχαν αποσπασθεί στην Μονάδα αυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες υπό τις οποίες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Ε.Υ.Π. από τα κεντρικά της Αθήνας προέβη σε εσωτερικό έλεγχο, θίγοντας την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπεια των στελεχών της Μονάδας.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, η κρισιμότερη Μονάδα της Ε.Υ.Π. στην Ελλάδα υπολειτουργεί, το δίκτυο των πηγών οδεύει σε πλήρη καταστροφή εφόσον έχει καταγραφεί άρνηση συνεργασίας με την διάδοχη κατάσταση, ενώ ουδέποτε υπήρξε παράδοση παραλαβή, όπως αυτή προβλέπεται από τις πάγιες διαδικασίες και όλα αυτά σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα, ενόψει εκλογών και για λόγους ψηφοθηρίας των εθνικιστών, κλιμακώνεται, τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο.

Παράλληλα, όταν, κυρίως τοπικά μέσα, επιχείρησαν να αναδείξουν το θέμα των παραιτήσεων και την αδυναμία χειρισμού της κατάστασης από τον διοικητή της Ε.Υ.Π., δημοσιογράφοι στη Θράκη έσπευσαν να καταγγείλουν άνωθεν παρέμβαση στην ΕΡΤ προκειμένου να πέσει μαύρο σε δημοσίευμα της τοπικής ΕΡΤ που αναδείκνυε τα παραπάνω. Πάντως, τη στιγμή που έκπληκτοι παρακολουθούμε αποκαλύψεις σχετικά με την επιθυμία της νυν διοίκησης της Ε.Υ.Π., μέσω στενής συνεργάτιδας του ιδίου του διοικητή, να «ξαποστείλει»' την παυθείσα διοικητή της Μονάδας Κομοτηνής και ο κ. Ρουμπάτης δεν μπήκε στον κόπο μιας διάψευσης καν, ο νέος διοικητής που ανέλαβε καθήκοντα στη Θράκη, δεν διστάζει να φωτογραφίζεται δημοσίως, αποκαλύπτοντας την ιδιότητά του με τον πλέον αστείο -τουλάχιστον- τρόπο και μάλιστα, στο επίκεντρο δράσης της ΜΙΤ στην Ελλάδα.

 

Ως εκ των άνω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

 

1. Τελούν σε γνώση του αλλά και σε γνώση του πολιτικού προϊσταμένου της Ε.Υ.Π., Υπουργού κ. Ν. Τόσκα, τα προαναφερθέντα και τί προτίθεσθε να πράξετε για την πλήρωση του κενού ασφαλείας που δημιούργησαν στη Θράκη οι αποφάσεις του κ. Ρουμπάτη και πότε υπολογίζετε ότι η σε ημιθανές καθεστώς Μονάδα θα βρίσκεται εκ νέου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και ποιά τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου στη Μονάδα αυτή;

2. Πώς θα προστατευθεί η τέως διοικητής της Μονάδας από όλη αυτή τη στοχοποίηση που έχει εκδηλωθεί ακόμη και από τη διοίκηση της Υπηρεσίας στην οποία ανήκει; Θα υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης –αν αληθεύει η καταγγελία- για τη στενή συνεργάτιδα του κ. Ρουμπάτη, βάση της οποίας μέσω e-mail ζητούσε να «ξαποστείλει» την τέως διοικητή Κομοτηνής και τέλος, ποιά τα κριτήρια επιλογής του νέου διοικητή στην Κομοτηνή που εμφανίζεται να αγνοεί βασικές αρχές λειτουργίας της Μυστικής Δράσης που ακολουθούν όλες οι Μυστικές Υπηρεσίες του κόσμου και τι θα κάνετε ώστε να θωρακίσετε την Ε.Υ.Π. από τις όποιες αυθαιρεσίες και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας της ιεραρχίας εις βάρος του προσωπικού αυτής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος