Loading...
 Start Page

Προς τον Υπουργό:
• Επικρατείας


Θέμα: «Απόρριψη πρότασης για αποκάλυψη Ελλήνων φοροφυγάδων»


Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι απέρριψε(!) πρόταση του πρώην στελέχους πληροφορικής, ελβετικών τραπεζών Ερβέ Φαλσιανί ο οποίος ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!
Ο άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.
Αμέσως μετά, στην Γερμανία, μερίδα επιφανών δικηγόρων αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να έχει συναλλαγή με έναν υποκλοπέα απορρήτων τραπεζικών στοιχείων. Ωστόσο δόθηκε δημοσιότητα σε αντίθεση με τους ελληνικούς χειρισμούς που έμειναν στο σκοτάδι.
O Φαλσιανί ήλθε σε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη.
Αρχικώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε το γεγονός σε εκπομπή του «Mega», ενώ μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων είχε πει «ναι μας έχει γίνει μια πρόταση όπως αυτή που έγινε στην Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα», αλλά ακολούθησε πολιτική σιωπή.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται ότι προσπάθησε τρεις φορές να πάρει απάντηση στην πρόταση Φαλσιανί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά όλες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον Υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».
Η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών ίσως ήταν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού διότι σε μια τέτοια «βόμβα» είναι προφανές ότι ένας Υπουργός όπως των Οικονομικών θα ζητήσει την πολιτική κάλυψη του Πρωθυπουργού.
Ίσως ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι με τα... «κίνητρα» που έχει δώσει θα επιτύχει τον επαναπατρισμό και τη νομιμοποίηση αυτών των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες και δεν θέλει να προκαλέσει την οργή των μεγαλοκαταθετών, αγοράζοντας το CD που ενοχοποιεί πολλούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το πραγματικό κίνητρο του Υπουργού Οικονομικών είναι ο φόβος, μετά και την αποκάλυψη για την τεράστια περιουσία Τσοχατζόπουλου. Φοβάται δηλαδή το ενδεχόμενο, μεταξύ των 2.650 ονομάτων που περιέχει το ηλεκτρονικό αρχείο του Φαλσιανί να περιέχονται και μεγάλα ονόματα του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική παράταξη.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Ήλθε σε επαφή ο Ερβέ Φαλσιανί με την ελληνική Κυβέρνηση; Αν ναι, πότε ήλθε σε επαφή; Ζήτησε να πουλήσει στην ελληνική Κυβέρνηση το επίμαχο CD με τις τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και έναντι τι ποσού;
• Τι ενέργειες έκανε η ελληνική Κυβέρνηση; Αγοράστηκε το CD; Αν ναι τι ενέργειες έχει κάνει μετά τη συναλλαγή η Κυβέρνηση; Αν όχι, γιατί δεν αγοράστηκε το CD;
• Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών, δεν απάντησε καν στις σχετικές οχλήσεις του Γενικού Γραμματέα. του Υπουργείου όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας;
• Προκύπτει οικονομικό όφελος για τη χώρα όπως συνέβη στην περίπτωση της Γερμανίας; Τι όφελος;
• Ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού το ζήτημα; Αν ναι, τι εντολή έδωσε ο Πρωθυπουργός; Αν όχι, γιατί;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος